Hollandse ‘SlickStick’ in Museum Arts and Design

Zwolle – Derdejaars Windesheimstudent Arne Nolles van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen heeft het met zijn ontwerp ‘SlikStick’ tot het Museum of Arts and Design in New York geschopt. Zijn variant op de oer-Hollandse flessenlikker wordt daar tentoongesteld als onderdeel van de ontwerpwedstrijd Dutch Design Competition USA 2014, opgezet door de Nederlandse ambassade in Amerika.

15-04-2014_slikstick.jpg 

Tot 20 april 2014 strijdt de SlikStick samen met dertien andere ontwerpen om hét relatiegeschenk van de Nederlandse ambassade in Amerika te worden. De SlikStick is een serieus product met een twist. Arne Nolles: “Ik wilde voor mijn ontwerp eens iets anders gebruiken dan de standaard Nederlandse producten zoals tulpen, klompen of molens. Nederlanders staan bekend als mensen die op hun centen letten. De flessenlikker is zo’n geldbesparend oer-Hollands product en is nergens in het buitenland te vinden. De letterlijke vertaling van flessenlikker is ‘bottle licker’. Dit inspireerde mij om van het ontwerp ook een letterlijke vertaling te maken. De SlikStick is daarom een tong op een stokje geworden, waarmee flessen en pakken helemaal schoon te ‘likken’ zijn.”

De Nederlandse ambassade in Amerika is op zoek naar een relatiegeschenk voor relaties in de Verenigde Staten. Hiervoor heeft de ambassade de ontwerpwedstrijd Dutch Design Competition USA 2014 uitgeschreven. Het geschenk moet de kenmerken van Dutch Design hebben, Nederland representeren en 3D geprint kunnen worden. Van de in totaal 180 ingestuurde ontwerpen zijn er 14 geselecteerd die tot en met 20 april tentoongesteld worden in het Museum of Arts and Design in New York. Tot die tijd kan het publiek stemmen op de ontwerpen. De jury, die het winnende ontwerp kiest, neemt de stemmen mee in de eindbeoordeling. De Nederlandse ambassade gebruikt het winnende ontwerp vervolgens als officiële giveaway in de Verenigde Staten van Amerika. Stemmen voor de SlikStick zijn uit te brengen op de website van de Dutch Design Competition, http://kikkerlandtheshop.com/madvote/

Artikel delen:

Reageer