Gemeente springt dierenasiel financieel bij

De gemeente Zwolle komt het dierenasiel financieel tegemoet bij de bestrijding van de schimmelinfectie onder 120 dieren. De gemeente vult het benodigde bedrag aan tot maximaal 9000 euro. Hiermee is de medische behandeling van de dieren gewaarborgd. Dit laat het college weten in antwoord op vragen van de SP hierover. Wethouder Van Dooremolen: “Ik ben blij dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de gezondheid van de dieren in het asiel. Voor alle duidelijkheid: de optie om de dieren af te maken is voor mij nooit aan de orde geweest.”

Op 24 augustus is de gemeente op de hoogte gesteld van de uitbraak van de schimmelinfectie en heeft daarna direct contact opgenomen met het dierenasiel om de situatie te bespreken. De gemeente neemt haar verantwoordelijkheid door het dierenasiel tegemoet te komen in de financiële gevolgen van de uitbraak. De kosten worden door het asiel geraamd op ± € 9.000,-. Omdat het dierenasiel naast spontane giften en sponsoring ook actief bedrijven benadert om de financiële gevolgen op te vangen, worden deze inkomsten door de gemeente aangevuld tot een bedrag van maximaal € 9.000,-.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. De fractie van GroenLinks/De Groenen complimenteert het college met het besluit van vandaag om de noodzakelijke middelen bij te dragen voor het behandelen van de zieke dieren in het dierenasiel, en met de snelheid waarmee dit besluit genomen is.

    Het college, de wethouder Dierenwelzijn in het bijzonder, laat hier zien ‘hart voor dieren’ te hebben!

    Michiel van Harten    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.