De Krullevaar en Deltion houden techniekmiddag

Zwolle – Onder het motto ‘Jong geleerd, oud gedaan’ organiseert Openbare Basisschool de Krullevaar gevestigd in Zwolse wijk Stadshagen, donderdag 17 april in samenwerking met het Deltion College een techniekmiddag voor alle leerlingen van de groepen 1 t/m 8.

Met deze techniekmiddag willen de onderwijsinstellingen de leerlingen spelenderwijs kennis laten maken met techniek. Ondanks alle bestaande initiatieven en plannen neemt het aantal technici niet snel genoeg toe. Er moeten meer jongeren kiezen voor een techniekopleiding. Om dit te realiseren blijkt dat jongeren al op jonge leeftijd kennis moeten maken met de opleidings- en carrièremogelijkheden binnen wetenschap & techniek (bron: techniekpact 2013).

De leerlingen van De Krullevaar starten donderdag 17 april om 13.00 uur met een techniekcircuit. Het circuit is opgezet in samenwerking met studenten en leraren van de mbo-opleidingen Metaal, Motorvoertuigentechniek, Mechatronica en Onderwijsassistent van het Deltion College. Thomas van Leeuwen, student Metaal en Nederlands Kampioen Motorsport, laat de leerlingen zien welke motoronderdelen hij ontwerpt en fabriceert. Studenten van de opleiding Mechatronica geven een demonstratie met drones, aangestuurd door een Iphone en een rijdende olieton. Ook het Deltion Rallyteam is van de partij. De leerlingen kunnen een kijkje nemen onder de motorkap van één van de  rallyauto’s van het Deltion Rallyteam. De overige circuitonderdelen, zoals solderen, grote zeepbellen blazen en een waterraket lanceren, worden begeleid door twee klassen van de opleiding Onderwijsassistent. De techniekmiddag van De Krullevaar wordt georganiseerd in samenwerking met het Deltion College, partner in Platform Techniek Werkt. Dit platform bundelt samen met andere onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen en ondernemers uit de regio haar krachten om de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen.

Artikel delen:

Reageer