Beeldbuisfestival krijgt subsidie

Zwolle – Het Beeldbuisfestival krijgt een subsidie van € 30.000,- voor de jaren 2014 en 2015. Met deze subsidie kan het Beeldbuisfestival verder doorgroeien en de kwaliteit voorzetten die het de afgelopen jaren heeft geleverd.

 

Het Beeldbuisfestival laat al enkele jaren zien dat het een belangrijke bijdrage levert aan cultuur, participatie en aantrekkelijkheid van de stad voor een breed publiek. De stichting heeft de ambitie om verder te groeien richting toonaangevend landelijk filmfestival. Naast de competitie voor korte film biedt Beeldbuis een podium aan verschillende vernieuwende vormen van beeldwerk. Beeldbuis werkt samen met onder andere het Stadsfestival en biedt daarmee langs de grachtengordel een decor voor creativiteit, cultuur en bezoekers aan de stad. Het festival zorgt voor een visuele invulling zoals Zwolle en de omliggende regio die nog niet kenden, zoals de projectie op de Peperbus tijdens het Stadsfestival 2013.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Heel verrassend toch!! Het laatste jaar was een minder jaar volgens de organisator van het authentieke beeldbuisfestival, het had niets meer met ‘beeldbuis’ van doen, en nu wel een subsidie. Ik denk dat de projectie op de Peperbus gescoord heeft, maar dan een beloning van 30 mille….?!! Net als bij het kabinet hadden ze misschien nog wel een potje liggen.

Reageer