Muurschildering in parkeergarage Dijkstraat

Zwolle – De parkeergarage aan de Dijkstraat heeft een facelift gekregen. Studenten van de Zwolse scholen Cibap en Landstede ontwierpen prachtige muurschilderingen. Het thema is Zwolle evenementenstad. Cibap studenten van de opleiding Restaurator en Decorateur verbeeldden het diverse evenementenaanbod op de muren van de garage.

dijkstraat.jpg 

Op de muren van de parkeergarage zijn typisch Zwolse evenementen verbeeld zoals attracties op de Zwolse kermis, het Bevrijdingsfestival en de Ster van Zwolle. Maar ook objecten als de Peperbus, de Sassenpoort en de Isala klinieken staan er op evenals muziek- en circusartiesten. Bij het aanbrengen van de schilderingen maakten de Cibapstudenten gebruik van zogenaamde negatiefbeelden. De opdracht aan de studenten is onderdeel van het totale opwaarderingplan voor de parkeergarage van de gemeente Zwolle. Zo zijn onder andere bouwkundige onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd en is de bestaande verlichting vervangen door duurzame LED verlichting.

Het doel van de verfraaiing is om de garage aantrekkelijker te maken zodat hij meer gebruikt wordt door bezoekers aan de Zwolse binnenstad. De nieuwe sfeer van de parkeergarage is rustig, fris en eigentijds. Met de opdracht via de scholen Cibap en Landstede geeft de gemeente de Zwolse studenten de mogelijkheid om hun creativiteit en de theorie die zij in hun opleiding krijgen, in de praktijk te brengen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. straks komt er weer zo’n gestoorde graffiti gek, met een spuitbus en bevuilt alles weer… die gasten worden bijna nooit gepakt, en hoeven nooit schadevergoeding te betalen helaas… >:(

Reageer