Koningsspelen op 25 april in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 25 april worden de Koningsspelen georganiseerd. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. In de Gemeente Zwolle vallen de Koningsspelen in de meivakantie, waardoor SportService Zwolle met de Zwolse sportverenigingen extra aandacht heeft besteed aan een mooi aanbod van leuke sportactiviteiten! Er zijn diverse activiteiten voor het hele gezin.Voorafgaand aan de sportdag wordt er om half negen ’s ochtends gezamenlijk ontbeten. Voor dit (gratis) feestelijke Koningsontbijt moet je je wel opgeven. VOL = VOL, dus geef je snel op!

koningsspelen_2.jpg 

Ga naar www.koningsspelenzwolle.nl, daar vind je de link om je op te geven voor de koningsspelen in jouw buurt! Om half tien wordt geprobeerd het wereldrecord te verbeteren door zoveel mogelijk mensen op verschillende locaties samen te laten dansen. Er wordt gedanst op het nummer van Kinderen voor Kinderen “Doe de Kanga!”. Producer Tjeerd Oosterhuis en danschoreografe Lucia Marthas hebben het lied en de bijbehorende dans speciaal voor de Koningsspelen geschreven. Je kunt nu al beginnen met oefenen: op www.koningsspelenzwolle.nl is een video met dansinstructies te vinden. Kom en laat je dansmoves zien! Daarnaast zijn je familie en vrienden ook van harte welkom om met ons mee te dansen!

Koningssportdag

Om kwart voor tien begint het sporten! De Koningsspelen worden op vijf verschillende locaties in de stad aangeboden: sportparken De Verbinding, De Marslanden, Het Hoge Laar, De Weide Steen en schoolplein De Springplank. Op elke locatie bieden Zwolse sportverenigingen, WIJZ en de Koninklijke Landmacht leuke clinics en demonstraties aan. De Koninklijke Landmacht viert dit jaar haar 200-jarig jubileum en komt daarvoor speciaal naar Zwolle! Ook benieuwd naar wat de Koninklijke Landmacht allemaal doet, of zou je graag een keer een survivalbaan over gaan? Kom en doe mee! Ga voor meer informatie en het dagprogramma op de verschillende sportparken naar www.koningsspelenzwolle.nl.

Kom, ontbijt, dans en sport mee op vrijdag 25 april!

Artikel delen:

Reageer