Waterschap zoekt verhalen over IJssel

Zwolle – Mooie verhalen over de IJssel, daar is het Waterschap Groot Salland naar op zoek bij de verhalenwedstrijd Ruimte voor de Rivier. Om die reden roept het waterschap inwoners van Zwolle op om mee te doen aan deze wedstrijd.
 
Zwollenaren kunnen vanaf woensdag 16 april verhalen opsturen en een mooie prijs winnen. Voorwaarde is dat in de verhalen het project ‘Ruimte voor de Rivier Zwolle’ terugkomt. Het Waterschap Groot Salland is namelijk druk bezig om in Zwolle meer ruimte voor de IJssel te creëren, zodat er minder kans is op overstromingen bij hoge waterstanden van de rivier.

 
Het project is een hele verandering voor de stad. Zwolle is van oudsher verbonden met de IJssel. De rivier draagt bij aan de uitstraling van de stad. Toch is de ligging aan de IJssel niet zonder gevaar. Omdat de IJssel steeds meer water te verwerken krijgt, heeft de rivier extra ruimte nodig. Daarom werkt het waterschap er hard aan om Zwolle te beschermen tegen overstromingen.
 
Het Waterschap Groot Salland hoopt op creatieve en leuke inzendingen. Uiteindelijk wordt een, door een officiële jury gekozen, selectie van de verhalen gebundeld. Iedere deelnemer ontvangt een exemplaar van deze bundel. De wedstrijd kent wel enkele voorwaarden. De verhalen dienen een link te hebben met de IJssel en het project Ruimte voor de Rivier. Het kan gaan over verleden, heden en toekomst. Het mogen verhalen, gedichten of zelfs interviews zijn. Kortom, alles is mogelijk. De ingezonden tekst mag uit maximaal 700 woorden bestaan en is vrij te gebruiken door het waterschap onder voorwaarde van vermelding van de schrijver.
 
Vanaf woensdag 16 april tot en met zondag 31 augustus kunnen verhalen worden ingezonden via de website www.wgs.nl/ruimtevoorderivier, via e-mail ruimtevoorderivier@wgs.nl of per post. De post kan gericht worden aan Waterschap Groot Salland t.a.v. Verhalenwedstrijd Ruimte voor de Rivier, Postbus 60, 8000 AB Zwolle. De winnaars worden eind oktober 2014 bekend gemaakt.
Artikel delen:

Reageer