24.321 kilo zwerfafval ingezameld

Zwolle – Tijdens de zwerfafvalopruimactie Natuurlijk Schoon van 31 maart tot en met 5 april, hebben 13.648 scholieren en vrijwilligers het zwerfafval uit hun eigen omgeving opgeruimd. In totaal werd maar liefst 24.321 kilo aan zwerfafval ingezameld.
 
Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gingen de kinderen de omgeving van de school zwerfafvalvrij maken. Ze werden daarbij begeleid door leraren en ouders. Ook vrijwilligers van onder meer buurt- en natuurverenigingen staken de handen uit de mouwen.

 
Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geïnitieerd is door ROVA. In samenwerking met gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs én buurten en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te hebben.
 
De gemeente en ROVA willen bereiken dat er minder, maar het liefst geen zwerfafval meer hoeft te worden ingezameld, omdat het er niet is. Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd tegen zwerfafval aangegaan.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. @pjotr. Als de groep pubers, die nu veelal zorgt voor het zwerfafval, hun rotzooi zelf eens in de prullenbakken gooit dan hoeft een ander dat niet wekelijks voor hun op te ruimen.
    Kijk elke week maar eens op de zaterdag- of zondagmorgen in het Schellerpark. Er staan genoeg prullenbakken maar de jeugd van tegenwoordig kan wel etens- en drinkwaren meenemen naar het park om dat daar middenin de nacht te nuttigen maar het is blijkbaar te moeilijk om het in de prullenbak te gooien die 1 meter van de bank af staat waar ze op zitten of het mee te nemen naar huis en daar in de container te gooien. Laten we eens beginnen bij de gedragsverandering van de vervuiler en daar niet altijd een ander voor op laten draaien.

Reageer