SP Zwolle voert actie tegen sluitingen

Zwolle – Donderdagavond 17 april zal de SP in de Zwolse binnenstad actie voeren tegen de kabinetsplannen om 800 van de 1300 verzorgingstehuizen in Nederland te sluiten. Omdat dit ook voor Zwolle gevolgen zal hebben, worden handtekeningen tegen het kabinetsplan opgehaald. De bezuinigingen van het kabinet hebben als effect dat ouderen in verzorgingshuizen gedwongen zullen moeten verhuizen, en anderen ouderen een verzorgingshuis niet meer in komen. Dit terwijl ze de geborgenheid wel nodig hebben. De SP in Zwolle vindt dat we zulke behandeling van onze ouderen niet moeten accepteren. 
Om te laten zien wat de consequenties van het VVD-PvdA plan zijn, zal de SP in een volle bakfiets met verhuismateriaal handtekeningen ophalen tegen het voorstel. Hierbij zullen bezoekers van de Zwolse binnenstad gevraagd worden een ansichtkaart voor het kabinet te tekenen, om zo te laten zien dat Zwollenaren deze maatregelen niet pikken. 

SP-voorzitter Mathilde Grootjans: “Onze ouderen hebben recht op een fatsoenlijke plek om hun laatste dagen in comfort en gezelligheid te slijten. Om ze nu op straat te zetten en tegelijkertijd ook nog fors te bezuinigen op de thuiszorg is precies het tegengestelde. Bovendien zullen de maatregelen duizenden zorgmedewerkers hun baan kosten, wat in een zorgstad als Zwolle voor veel ellende zal zorgen. Dit onzalige plan moet van tafel. Ouderen verdienen beter.”

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Schandalig van vvd en pvda >:( die gaan over lijken . Mensen die na de oorlog nederland weer opgebouwd hebben laten ze stikken . Eerst al pensioenen leeg geroofd en nu dit ..

 2. Mensen die na de oorlog Nederland weer opgebouwd hebben, zijn nu minstens 85. Daar zijn er niet veel meer van die in een verzorgingstehuis zitten.

 3. Mwa, die pensioenen heeft volgens mij een heel andere oorzaak. Vind ik ook niet zo’n probleem, aangezien het gros van de pensionado’s het nog steeds beter heeft dan de jonge generatie het ooit zal hebben na hun …..80e?? De zorg vind ik wel een probleem, daar mag aandacht voor zijn.

 4. Nou Japser vergis je maar niet wat er nog aan 85jarigen aanwezig zijn in verzorgingstehuizen of die er naartoe willen .Zou het aantal niet graag in de kost hebben .Het zijn er nog velen en zelfs ouder.
  En Mul dat het gros van de pensionades zoals jij zegt het beterhebben nu als straks de jongeren als ze 80 zijn .Dat ligt aan het feit dat deze pensionades altijd ervoor gewerkt hebben en het dan ook verdient hebben

 5. De wederopbouw duurde enkele tientallen jaren misschien nog maar is geschiedenis les nemen ?. en geen enkele oudere hoor je zo te behandelen als vee te verplaatsen .

 6. Pjotr, ja ze hebben het geld verdiendt, maar ze hebben het ook uitgegeven. De generatie van ’75~’85 is de eerste generatie sinds lange tijd die het slechter heeft dan hun ouders. De babyboomers hebben oa de gasbaten in geruild voor de VUT, terwijl de generatie daarna al tot hun 67ste mag doorwerken.

  Je hebt gelijk hoor, ze hebben het zelf verdient, maar het had ze gesierd om wat meer gespaard te hebben.

  En.natuurlijk zijn er nog best veel van 85 plus, maar het gros van de huidige bejaarden, is geboren tijdens de wederopbouw.

 7. >:( als zwolle nou eens geen wethouder kiest met een Prive chauffeur a ?? 850000 per jaar, kan dit gemeenschapsgeld naar de ouderenzorg.

 8. Er is een geldprobleempje ontstaan door de Sinterklaas regering uit het verleden en dat is niet goed uitgepakt.

  Dan neem je gewoon de minst weerbare mensen uit onze samenleving te grazen: De ouderen…
  Die verhuizen we gewoon vanuit een woonzorgcentrum naar elders.
  Twee vliegen in een klap: Minder kosten en ze gaan ook eerder dood..

  Er gaan nog steeds enorme bedragen de grens over en wij protesteren ongeveer niet.

 9. Bericht door kwallekop, op 16 april 2014 14:34
  Schandalig van vvd en pvda smilies/angry.gif die gaan over lijken . Mensen die na de oorlog nederland weer opgebouwd hebben laten ze stikken . Eerst al pensioenen leeg geroofd en nu dit.

  En de grefo,s, hier ter plaatse, helpen driftig mee door met die losers in zee te gaan. Het is nog steeds hetzelfde liedje met grefo’s: ze hebben het achter de ellevbogen.

Reageer