Landstede Volleybal trekt Wouter ter Maat aan

Zwolle -Landstede Volleybal heeft voor het volleybalseizoen 2014-2015 Wouter ter Maat aangetrokken. De 22-jarige diagonaalspeler komt over van Rivo Rijssen, waarmee hij het afgelopen seizoen prima presteerde.

“Wouter is een goede, allround speler. Hij heeft nu slechts één jaar eredivisie-ervaring, dus dat betekent dat er nog heel veel te winnen is voor hem”, zegt Landstede-coach Redbad Strikwerda, die nog veel potentie ziet in Ter Maat. Voor Wouter ter Maat, die komende zomer ook naar Zwolle zal verhuizen, was het in eerste instantie niet eenvoudig om zijn club Rivo Rijssen te moeten verlaten. “Dat was heel lastig, want ik heb heel veel vrienden in Rijssen. Maar ik heb er lang over nagedacht en deze keuze gemaakt. 

Ik kreeg van heel veel mensen te horen dat ik nog meer talent in huis heb en dan kun je kiezen: wil je leuk in Rijssen blijven spelen of wil je de stap maken en proberen zo hoog mogelijk te komen. En ik heb er voor gekozen om voor het hoogst haalbare te gaan”, vertelt de twee meter lange Ter Maat, die ook uitkijkt naar de samenwerking met coach Redbad Strikwerda. “Hij gaat proberen om mij heel goed te maken en daar zie ik wel wat in.” Na coach Redbad Strikwerda en middenman Steven Eertman is Wouter ter Maat de derde pion die door tweevoudig landskampioen Landstede Volleybal is vastgelegd voor het nieuwe seizoen. In de komende periode zal er meer duidelijk worden over de samenstelling van de Zwolse selectie.

Artikel delen:

Reageer