Schoolklas Stadshagen wint dagje Efteling

Zwolle – Na maanden wachten is het dan zo ver. Alles wat geregeld moest worden, is onder controle. Behalve het weer. Maar in Kaatsheuvel staat zon op het programma vandaag. Regenjassen en paraplu’s blijven thuis. Alle ingrediënten voor een geslaagde dag zijn dus aanwezig. De kinderen hebben er zin in, ze hebben er maanden naar uitgekeken. 

schoolklas.jpg 

Mees Hulsman vulde tijdens het evenement Christmas Village in winkelcentrum Stadshagen een wens in: een dagje Efteling met haar eigen klas, groep Ka8a van de Wendakker. Dat leek haar een mooie afsluiter in haar laatste schooljaar op de Wendakker. En, het schoolreisje van haar dromen. Op de dag van de prijsuitreiking in januari wist Mees nog van niets. Leerkracht Karsten Visscher wel. Hij liet de hele klas een ‘veldopdracht’ uitvoeren in het winkelcentrum. Even later werden ze opgeroepen naar de prijsuitreiking te komen. Niet alleen Mees, haar hele klas werd verrast. Onder oorverdovend gegil kreeg ze de hoofdprijs overhandigd.

Het wachten tot vandaag duurde lang, maar bij vertrek zit de sfeer er al goed in. De bus staat klaar, de winkeliers leveren ook lunchpakketjes en voldoende drinken aan. Om 08.00u kan de reis naar Kaatsheuvel beginnen. Voorzitter Jeroen Nagelmaeker van de winkeliersvereniging komt ze persoonlijk uitzwaaien en krijgt van Mees een heerlijke doos chocolade overhandigd. De kinderen hebben een lange dag voor de boeg op deze laatste schooldag voor de meivakantie. Pas vanavond rond 20.00u verwachten de ouders de vermoeide maar voldane gezichten van hun kinderen terug te zien. 

Artikel delen:

Reageer