MEE IJsseloevers biedt cursus ‘Natuurlijk een Netwerk’

Iedereen wil graag de juiste mensen om zich heen. Of het nu gaat om hulp bij een klusje, een maatje bij sport en spel of een luisterend oor op z’n tijd. Mensen hebben mensen nodig! Maar hoe betrek je op een positieve manier mensen bij het leven van uw kind of familielid, als deze een beperking heeft? MEE IJsseloevers start in het najaar 2007 met een cursus ‘Natuurlijk een Netwerk’. Een cursus die ondersteuning biedt aan ouders, familie en vrienden van mensen met een beperking bij het opzetten, vergroten of verrijken van en sociaal netwerk rond de persoon met een beperking.

Om de cursisten inzicht en vaardigheden te geven in het ontwikkelen en uitbreiden van een sociaal netwerk wordt gebruik gemaakt van een praktische werkmap.

In zes bijeenkomsten wordt aandacht geschonken aan:

§         hoe en wie op een positieve manier betrokken kan worden bij het leven van de persoon met een beperking

§         ervaringen uitwisselen, elkaar stimuleren en leren van elkaar

§         het opstellen van een persoonlijk actieplan en hiermee oefenen. 

Bij voldoende aanmeldingen wordt in het najaar gestart in het kantoor van MEE IJsseloevers aan de Dr. van Deenweg 2-10 te Zwolle. Voor informatie en aanmelding kunt u bellen met MEE IJsseloevers, T 038 455 46 46 en vragen naar de aandachtsfunctionaris groepswerk.<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Artikel delen:

Reageer