Berkum voor nieuwe test naar SVZW

Zwolle – VV Berkum speelt zaterdag uit bij SVZW in Wierden en dat betekent voor de Zwollenaren opnieuw een cruciale wedstrijd tegen een sterke tegenstander in de race om het behoud van het hoofdklasserschap.

“SVZW heeft misschien wel de sterkste selectie van de hele Hoofdklasse C. Het zijn individueel allemaal sterke spelers maar het is er dit seizoen niet goed uitgekomen,” stelt interim-trainer Michel van Oostrum van Berkum vast. “Bij ons heeft de winst van afgelopen zaterdag veel goed gedaan. Het was een bevrijding om een wedstrijd zo overtuigend te winnen, met kansen op meer, dus op die weg moeten we doorgaan. Als we winnen staan we nog maar één punt achter Wierden, dus dat motiveert.”

Favorieten
SVZW pakte vorig jaar een periodetitel maar miste promotie naar de Topklasse. De sterke groep, met de nodige ex-profs, zou onder leiding van trainer Paul Krabbe volgens velen dit seizoen weer een hoofdrol gaan spelen maar de resultaten vielen flink tegen. Dat leidde er vorige week toe dat Krabbe het veld moest ruimen waarna zijn assistent Berthil ter Avest het roer voor de rest van deze jaargang overnam. Onder zijn leiding won SVZW afgelopen zaterdag met 1-3 bij laagvlieger VVOG, dat enkel in het eerste kwartier gelijkwaardig was. Voor rust kwamen de Tukkers op 0-1 door een goal van Bas Woesthuis maar direct na de hervatting kwam VVOG langszij. Een minuut later al scoorde Ruud ter Heide de 1-2 en een kwartiertje voor tijd zorgde Nigel Michels voor 1-3. SVZW kreeg in het laatste halfuur de mogelijkheid om de score verder uit te breiden maar liet, zoals de ploeg dit seizoen vaker overkwam, diverse opgelegde kansen liggen.

Degradatiegevaar
Ook Berkum nam, na tegenvallende resultaten en een steeds groter wordend degradatiegevaar, vorige week afscheid van de trainer. Bij de Zwollenaren maakte Roeland ten Berge plaats voor Michel van Oostrum, die in het verleden al drie jaar Berkum-coach was. Met Van Oostrum als interim-trainer won Berkum afgelopen zaterdag verrassend met 3-0 van Harkemase Boys, tot dat moment derde op de ranglijst. De Friezen werden vanaf het begin onder druk gezet door een met veel inzet strijdend Berkum, dat voor rust op voorsprong kwam door een fraai doelpunt van Jerrol Poot. In de tweede helft kwamen daar al even oogstrelende goals van Ricardo Kuijer en Chris van der Meulen bij. Het enige wat de Zwollenaren zichzelf kwalijk konden nemen was dat ook hier de score niet verder werd uitgebouwd.

SVZW staat nu zevende met 28 punten, vier meer dan Berkum dat met een elfde plek nog steeds niet uit de zorgen is. Winst voor SVZW betekent klassebehoud voor de Wierdenaren, volgens eigen zeggen dit seizoen het hoogst haalbare, terwijl Berkum een zege nodig heeft om uit de gevarenzone te klimmen. De wedstrijd SVZW-Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Het Lage Veld in Wierden, waar scheidsrechter William Smit uit Nunspeet om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen:

Reageer