Internationale belangstelling voor Hardshock

Zwolle – De 3de editie van het groeiende Hardshock Festival gaat in 2014 op 19 april plaatsvinden. De opbouw van de 5 podia is momenteel in volle gang. Over twee dagen gaat het los op de Wijthmenerplas. Vanuit het buitenland komen tientallen bussen zaterdag richting Zwolle om het hardcore muziekstyle festival mee te maken.

 

hardshockdoodshoofd.jpeg

Foto: John Althoff  

 

Met een zeer diverse programmering verdeeld over maar liefst vijf area’s waar muziekstijlen als Hardcore, Frenchcore, Industrial, Terror en Early Hardcore groots geprogrammeerd worden, is Hardshock hét Hardcore festival wat zich richt op de echte liefhebbers binnen deze scene. Voor iedereen die de afgelopen twee jaar Hardshock Festival bezocht heeft weet wat ze te wachten staat: 12 uur lang keihard beuken op de muziek van internationale helden op een van de mooiste locaties die Nederland rijk is, de Wijthmenerplas in Zwolle. High Energy Events wil met deze 3de editie een nog groter muzikaal onderscheid maken door zich volledig te focussen op de hardste stijlen. Zo gaat onder andere de RAW Hardstyle area vervangen worden door een dikke Drum’n Bass/Crossbreed area. Met deze wijziging is Hardshock Festival in 2014 echt een 100% hardcore festival en luistert het naar de wensen van de bezoekers.

 

 opbouw_hardshock-8.jpg

 

opbouw_hardshock-2.jpg

 

opbouw_hardshock-5.jpg 

Daarnaast belooft de line-up dit jaar nóg dikker te worden dan voorgaande jaren. Zet Hardshock Festival 19 april 2014 vast in je agenda en spread the word!

Wil je weten hoe het er afgelopen jaar aan toeging op de Wijthmenerplas? Check hier de aftermovie van Hardshock Festival 2013. http://youtu.be/PrJDinB0ieI 

Early Bird Ticketverkoop

Early Bird tickets voor Hardshock Festival zijn vanaf 07 december 0.00 uur voor slechts €29,50 ex. fee te koop op www.hardshockfestival.com of bij één van de 450 Primera winkels. Let op! Er is maar een beperkt aantal Early Bird tickets beschikbaar. De minimumleeftijd voor Hardshock Festival 2014 is 16 jaar.

 

Hardshock Festival

19 april 2014

Wijthmenerplas – Zwolle

www.hardshockfestival.com 

 

opbouw_hardshock-3.jpg

 

opbouw_hardshock-4.jpg 

 

opbouw_hardshock-7.jpg

 

opbouw_hardshock-6.jpg

 

 

 

 

Artikel delen:
Reacties 37
 1. Stille Zaterdag is de dag na Goede Vrijdag en de dag voor Pasen. Het is tevens de laatste dag van de vastentijd, die 40 dagen eerder begon op Aswoensdag.

  Stille Zaterdag herinnert aan de periode dat Christus dood in het graf lag. In afwachting van de volgende paasmorgen heerst dan in het kerkelijk leven stilte.

 2. Wat een drama….

  stil is die zaterdag al jaren niet meer en ook goede vrijdag stelt in de huidige maatschappij niet meer voor wat het ooit voorstelde.

  Er wordt vrijdag gewoon gewerkt, muv de banken en ambtenaren etc. Winkels zijn gewoon open, we doen onze boodschappen oftewel de economie loopt gewoon door (behalve het betalingsverkeer)

  Mag er dan niet gedanst worden op een dag die toch al niet stil is?

  Mij zul je er niet zien maar gun de bezoekers ook hun paasfeest!

 3. heerst dan in het kerkelijk leven stilte.

  Bij die mensen wel, andere mensen hebben daar niets.
  Het suikerfeest doe ik ook niet aan mee, prima toch als anderen dat wel doen?
  Als Metallica met de Pasen in de buurt speelt ben ik daar ook aanwezig.

 4. Wat een onzin om te schreeuwen dat je een hekel begint te krijgen aan een hele groep mensen van één partij doordat 1 enkel persoon wat roept waarvan je helemaal niet weet of deze persoon daar onderdeel van uitmaakt of namens deze groep mensen spreekt.8) desalniettemin; fijn feest gewenst;) 😀

 5. Pas op, CU haters!!!
  Het is een heel slechte zaak om dingen die je niet bevallen zonder bewijs meteen maar toe te schrijven aan een bepaalde bevolkingsgroep of mensen van een bapaalde religieuze stroming.
  Is die meneer met dat kleine snorretje daar 64 jaar geleden ook niet op deze manier mee begonnen?
  Denk daar svp op 4 mei nog eens over na.

 6. verbannen naar de noordpool die zooi.muziek is het niet herrie is het niet het is gewoon iets wat wordt gemaakt door mensen die geen enkele weet van muziek hebben laat staan dat ze noten kunnen lezen.

 7. In een gezonde samenleving hebben mensen respect voor elkaars behoeftes en overtuigingen. Respect dus voor de groep Hardshockliefhebbers en accepteren dat anderen er eens in het jaar van kunnen ‘meegenieten’. Maar ook respect voor de groep gelovigen voor wie Pasen belangrijk is. De timing van het festival op Stille Zaterdag is inderdaad zeer ongelukkig. Net zoals de timing van de bekerfinale op eerste Paasdag. Het lijkt wel alsof mensen tegenwoordig steeds minder van elkaar kunnen verdragen en weigeren om rekening te houden met belangen van anderen.

 8. @Dame, verstandige woorden, waarschijnlijk speelt het gebrek aan kennis omtrent de inhoud en de betekenis van Pasen ook een rol.

 9. “Gebrek aan kennis”, denk ik wel, Observer, maar vooral onverschilligheid en soms zelfs agressiviteit. Voor christenen is Pasen de belangrijkste kerkelijke gebeurtenis, belangrijker dan Kerstmis. Om daar (in woorden) met olifantspoten overheen te walsen, vind ik pijnlijk en getuigen van weinig invoelingsvermogen en respect.
  Overigens vind ik dat sommigen eenzelfde intolerante houding hebben tegenover de Hardshockevenement.

 10. @Dame, Ik ben het alweer roerend met je eens.
  Ik ben dan ook bang dat er weinig saamhorigheidsgevoel en solidariteit meer in onze samenleving te vinden is, behalve als PEC wint haha”

 11. gelovigen moeten eens accepteren dat ze niet het alleen recht hebben in de wereld. ook niet op bepaalde dagen of tijdstippen.

  wanneer je GEEN rekening houdt met gelovigen, ben je onverschillig, intolerant en a-sociaal. Of dan is de timing slecht als een evenement op een bepaalde geloofsdag wordt gehouden.

  te triest voor woorden dit

 12. @Zwolleder

  Niet gelijk je zwaarste geschut inzetten om je punt te maken en oh ja CU sucks!

  Tja, maar ik bespeur hier op deze weblog soms toch echt een tendens van onverdraagzaamheid ten opzichte van mensen die weigeren achter de luidruchtige meerderheid aan te lopen hoor.
  Ps “succes” schrijf je niet als “sucks” hoor, dat je het even weet :):)

 13. Is die meneer met dat kleine snorretje daar 64 jaar geleden ook niet op deze manier mee begonnen?

  Aangezien het 2014 is denk ik dat hij er eerder mee begonnen is, als je tenminste degene bedoelt die ik vermoed.

 14. Ben benieuwd of de organisatie zich nu wel gaat houden aan de adviezen van de GGD en het convenant dat met de minister is gesloten. Of gaan we weer voor > 100dba.

  De bij het convenant betrokken partijen vinden het belangrijk om gehoorschade veroorzaakt door hard geluid te voorkomen, aangezien genezing of reparatie van eenmaal opgelopen gehoorschade niet mogelijk is.

 15. Is die meneer met dat kleine snorretje daar 64 jaar geleden ook niet op deze manier mee begonnen?

  Ik denk dat de meneer die je bedoelt 64 jaar geleden al overleden was. Overigens is een godwin altijd een zwaktebod.

 16. @Joppuh en wlansink.
  Jullie hebben gelijk, die meneer was al een paar jaar eerder bezig.
  Ik denk dat een godwin alleen maar een zwaktebod is voor hen die zich aangesproken voelen. Je zult op 4 mei dan ook vast wel weer wat godwins op radio en TV horen.

 17. wanneer je GEEN rekening houdt met gelovigen, ben je onverschillig, intolerant en a-sociaal..

  Eens Gasterd, met dien verstande dat dit uiteraard ook geldt voor andere groepen waarmee sommigen geen rekening willen houden, zoals bijvoorbeeld de Hardshockliefhebbers. Alle ruimte voor hen, maar liever niet op Stille Zaterdag. Leven en laten leven, betekent ook elkaar niet dwars zitten.

 18. Niet elke vergelijking met Hitler/WO2/Nazi’s is automatisch een Godwin.

  @Dame fijn voor de Christenen dat ze een serie feestdagen hebben op het moment, maar je kunt niet verwachten dat de rest van Nederland alles maar stil legt. De tijd van Christelijke dominantie is (gelukkig) voorbij.

 19. alles maar stil legt, Japser? Probeer ‘ns uit te gaan van 4 christelijke feestdagen, dan blijven er nog bijna 50 weekenden over om leuke feesten te organiseren. Dat kan best in overleg, maar dat moet je wel willen…..

 20. Persoonlijk ben ik van mening dat de rest van Nederland niet alles hoeft stil te leggen. Dus wat dat betreft eens met Japser.
  Maar daar gaat het niet om, lijkt mij.
  Het gaat mij om de vraag – en dat lees ik ook bij Dame – op welke manier je rekening met elkaar kunt houden.
  Het is toch niet de bedoeling om de ene dominantie in te ruilen voor een andere.
  Het Christelijk deel van Zwolle moet accepteren dat anderen eigen keuzes maken. Ze kunnen wel uitleggen (is wat anders dan opleggen) waaraan christenen standpunten ontlenen.
  Organisatoren van allerlei (muziek)feesten kunnen wellicht rekening houden met christenen bij hun keuze van de datum.
  Dat er mensen zijn die andere keuzes maken, hoeft niet vanzelfsprekend in te houden dat christenen belemmerd worden in het vieren van hun feestdagen.
  Wederzijds begrip lijkt me een voorwaarde voor vreedzaam samenleven.

 21. Precies, John van Boven, dat is exact de kern van mijn betoog. Ik noem mijzelf geen christen, noch onderdeel van enig ander geloof. Ben ook geen fan van hardrock. Het enige dat ik bepleit, is dat we rekening houden met de behoeften van álle groepen in de samenleving.
  Dat noemen we “tolerantie”, een eigenschap waar de Nederlanders ooit prat op gingen.

 22. @drama ik denk dat die 50 weken niet zo gelden. Je moet ook kijken naar de locatie. Door het weer in.herfst en winter vallen er al zo ~24 weg. In de zomer is de Wythmenerplaya gereserveerd voor de dagrecreatie. Hou je nog maar ~15 weken over. En dit is niet het enige evenement. Praten we nog niet eens over de broedperiode die ook in die 15 weken valt…

Reageer