Tentoonstelling Wereld Maken bij Deltion

Zwolle – 150 deelnemende studenten, prachtige ontmoetingen en creatieve eindproducten. Donderdag 24 april om 16.30 uur vindt de finissage plaats van de tentoonstelling Wereld Maken. Tijdens de finissage worden de eindproducten van JongBelegen en Dichter bij de Overkant gepresenteerd. JongBelegen en Dichter bij de Overkant zijn onderdelen van Wereld Maken. Dit zijn projecten van Deltion die er op gericht zijn om kennis te maken met verschillende doelgroepen uit de samenleving. De eindproducten zijn vertaald in foto’s, gedichten en filmpjes. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij de feestelijke afsluiting aanwezig te zijn.  

 

Wereld maken zijn projecten waarin studenten en randgroepen uit de samenleving elkaar ontmoeten. Onderdeel van het project is de wederkerige belangstelling voor elkaars leefwereld. Ander onderdeel van ‘Wereld maken’ is dat de ontmoetingen worden vormgegeven in een creatief product dat met zorg is gemaakt en vorm gegeven. JongBelegen betreft een ontmoeting tussen jong en oud waarin de jongeren twee keer zich verdiept hebben in de leefwereld van de ouderen en de ouderen zich twee keer verdiept hebben in de leefwereld van de jongeren.  De ontmoeting is vastgelegd door beeldend kunstenaar Berenice van Woerden. Zij interviewde de koppels en maakte foto’s.

 

Dichter bij de Overkant

Dichter bij de Overkant is een project waarin de ontmoeting tussen jongeren en dak-en thuislozen centraal staan. Iedere ontmoeting werd er ook geoefend in het vloeibaar maken van onze gedachten.  We maakten gedichten. Uit de vele inzendingen zijn de tien beste gekozen en deze zijn vormgegeven door studenten van Art en Design. 

BFO
Tijdens het bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei in het Wezenlandenpark is de tentoonstelling Wereld Maken ook te bekijken. Daarnaast is Deltion vertegenwoordigd met een VIPlounge. Daar kunnen bezoekers genieten van speciale privéconcertjes van o.a. Sofia Dragt en Typhoon. 

Artikel delen:

Reageer