Kunst na Arbeid present op 12e Hanze Trophy

Zwolle – Muziekvereniging Kunst na Arbeid speelt tijdens het 12e internationale Hanze Trophy voetbal jeugdtoernooi de volksliederen voor voetbalclubs uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

 

hanze_trophy-17.jpg 

 

De officiële opening van het toernooi vindt plaats op 1e Paasdag om 11.30 op het terrein van voetbalvereniging SVI. De deelnemende teams betreden dan in parade het hoofdveld. Het toernooi wordt officieel geopend doorsportwethouder Gerrit Piek. Tijdens het hijsen van de landenvlaggen speelt muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) de volksliederen van België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De Hanze Trophy, in het paasweekend van 19 en 20 april, wordt voor de 12e keer georganiseerd door voetbalvereniging SVI, in samenwerking met Euro-Sportring (de organisator van meer dan 130 internationale jeugdvoetbaltoernooien). Aan het toernooi nemen in totaal 57 F- tot B-junioren teams deel.

 

Hoge waardering

De Hanze Trophy wordt door de jongeren zeer gewaardeerd. Het toernooi krijgt sinds 2003 het hoogste waarderingscijfer. Dat heeft alles te maken met de goede organisatie, de sfeer en de gastvrijheid van alle vrijwilligers en de stad Zwolle. Tussen de wedstrijden door kunnen spelers meedoen aan beach soccer en pannakooi wedstrijden. ´S avonds kan er genoten worden van film en disco op het Summercamp in Heino.

 

Kunst na Arbeid

De fanfare Kunst na Arbeid is met ruim 70 leden een van de grotere muziekverenigingen van Zwolle. De vereniging heeft een A-orkest voor gevorderde leden en een B-orkest voor leerlingen en beginnende leden. De bijzondere eigen jeugdopleiding zorgt voor een groot aantal leden van het B-orkest. Het A-orkest en de drumband van KNA verzorgen samen straatoptredens, zoals op Koningsdag, de intocht van Sinterklaas, tijdens de Week van de Amateurkunst en dus ook tijdens de Hanze Trophy.

Artikel delen:

Reageer