Aanleg rijbaan Burg. Roelenweg vrijdag klaar

Zwolle – De aanleg van de rijbaan aan de Achmea-zijde van de Burg. Roelenweg is vrijdag 18 april al gereed. De aanlegwerkzaamheden van de tweede reconstructiefase, die oorspronkelijk tot eind april was gepland, zijn deze week dankzij een extra inzet van de gemeente Zwolle en aannemer Schagen al volledig uitgevoerd. De gerealiseerde tijdbesparing is nodig voor de nieuwe werkfasering waarin de werkzaamheden voor het verkeer een grotere gevolgen hebben. Automobilisten richting het Zwolse centrum kunnen vanaf maandag 21 april over de net aangelegde zuidzijde rijbaan van de Burg. Roelenweg rijden.

 

roelenweg.jpeg 

 

In de derde reconstructiefase van de Burg. Roelenweg, in de periode van maandag 21 april tot begin juni, werkt aannemer Schagen aan de noordzijde rijbaan en de rotonde Schuttevaerkade/ Pannekoekendijk. De activiteiten in de genoemde periode bestaan uit: het opbreken van de bestaande rijbaan en de rotonde, het aanleggen van riolering, het aanleggen van de nieuwe rijbaan en het vergroten van de rotonde. De aanliggende panden blijven gedurende de wegwerkzaamheden bereikbaar. Om de bereikbaarheid van de binnenstad goed  te houden worden er diverse verkeersmaatregelen getroffen.

 

Verkeersmaatregelen tot begin juni

Van maandag 21 april tot begin juni geldt op de Burg. Roelenweg en de Schuttevaerkade voor automobilisten een eenrichtingsverkeer, in het weggedeelte tussen Achmea-kantorencomplex tot aan de rotonde Burg. Drijbersingel/ Rembrandtlaan. Dit betekent dat automobilisten op de Burg. Roelenweg vanaf Achmea uitsluitend richting het centrum of Schuttevaerkade kunnen rijden, en op de Schuttevaerkade uitsluitend richting de rotonde Burg. Drijbersingel/ Rembrandtlaan kunnen rijden. 

 

Auto

Ook tijdens de werkzaamheden blijft de Zwolse binnenstad prima bereikbaar voor het autoverkeer. De alternatieve route vanaf de Schuttevaerkade richting de A28 loopt via de Rembrandtlaan. De sneller alternatieve route richting de A28, loopt via de Van Wevelinckhovenstraat en Middelweg. Het autoverkeer vanaf de Pannekoekendijk richting de A28-Noord kan rijden via de Katerdijk en Blaloweg. Voor een snellere route, kan men de aanwijzingen op de verkeersborden volgen of de Minder Hinder widget op website zwolle.nl/roelenweg raadplegen.

 

 

Fiets

Met de  fiets blijft de binnenstad tijdens de werkzaamheden prima bereikbaar. Fietsers vanuit de wijken Holtenbroek en Stadshagen richting het centrum en omgekeerd, kunnen over het nieuwe dubbelzijdig fietspad Burg. Roelenweg rijden. Fietsers richting de Schuttevaerkade of de Burg. Roelenweg kunnen oversteken op de Pannekoekendijk, tussen de Hofvlietbrug en de rotonde. Ook kunnen fietsers op de kruising Katerdijk/ Pannekoekendijk oversteken. Vanaf de Schuttevaerkade en Burg. Drijbersingel richting de Pannekoekendijk moeten fietsers omrijden via de Dijkstraat, Buitenkant, Jufferenwal en Kamperpoortenbrug. 

 

Bereikbare binnenstad

De reconstructie van stadsentree Burgemeester Roelenweg is één van de diverse samenhangende maatregelen, die de gemeente Zwolle van 2012 t/m 2016 aan de westkant van het Zwolse centrum uitvoert, om de Zwolse binnen(stad) beter bereikbaar te maken. Als eerste is in het voorjaar van 2013 de stadsentree Katerdijk heringericht. 

Van maart tot medio juli dit jaar is de herinrichting van de Burg. Roelenweg in uitvoering. De noodzakelijke wegaanpassingen aan de Pannekoekendijk, Harm Smeengekade en de Willemskade duren van maart 2015 tot november 2016. Overlast en tijdelijke verkeersmaatregelen zijn onvermijdelijk. De grootste overlast wordt verwacht in de periode maart-mei 2015, daarna neemt de overlast naar verwachting behoorlijk af. De gemeente en de samenwerkingspartners spannen zich in om de overlast voor iedereen zo beperkt mogelijk te houden. Op website zwolle.nl/roelenweg vindt men meer informatie over de plannen en uitvoering van Reconstructie stadsentree Burgemeester Roelenweg.  

Artikel delen:

Reageer