Koningsdag en -nacht in Zwolle volop gevierd

Zwolle – De eerste Koningsdag in Zwolle (zaterdag 26 april) kent een vertrouwd programma. Op diverse plaatsen in en bij de Zwolse binnenstad zijn tal van activiteiten. Daarnaast biedt het stadshart op de avond en nacht voorafgaand aan de feestelijke dag en op Koningsdag zelf veel muzikaal vermaak in en rond diverse horecagelegenheden.

 

koningsdag.jpg 

 

De officiële opening van Koningsdag door burgemeester Henk Jan Meijer is om 12 uur op het Grote Kerkplein. Na de toespraak van Meijer volgt het vlaghijsen en het Wilhelmus door Koninklijke Orkestvereniging Thomas á Kempis. Het orkest verzorgt daarna tot 12.30 uur een optreden. Van 08.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur kunnen kinderen die tweedehandsspullen te koop hebben (eventueel begeleid door hun ouders) deelnemen aan de kleedjesmarkt. Van 11.45-12.15 uur speelt de Lowland Brigade Pipe Band. Tussen 12 en 17 uur is de scouting actief op de Melkmarkt en het Broerenkerkplein. Verder is er een Boerenkermis en treedt Circus Pavarini treedt op. Bovendien is er een Oranjeterras. Op de site van de Horeca Evenementen Stichting Zwolle, www.hesz.nl, is een actueel en compleet overzicht te vinden van alle optredens plus locaties voor het muzikale programma voor Koningsnacht en -dag.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. DJ krijgt het druk. Veelvuldig hoofdact en dan ook nog pauzenummer bij de live-artiesten. Gelukkig hoeft ie alleen maar zijn usb-stickje mee te sjouwen.
  Wie riep ook weer dat dance niet in de binnenstad mocht.

 2. Weet iemand waar de Lowland Brigade Pipeband speelt morgen?? mijn vriendin komt oorspronkelijk uit Schotland en wil ze graag zien!!

 3. Bericht door Freddie, op 25 april 2014 12:56

  Weet iemand waar de Lowland Brigade Pipeband speelt morgen?? mijn vriendin komt oorspronkelijk uit Schotland en wil ze graag zien!!

  http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/april/23/programma_koningsdag_2014_zwolle

  Park Eekhout

  Ook dit jaar wordt er op zaterdag 26 april, door de buurtbewoners van park Eekhout, Oranjepret georganiseerd. Om 11.45 uur start de Zwolse Lowland Brigade Pipe Band,met het spelen van schotse doedelzakmuziek,

Reageer