Belparkeren gestart in Zwolle

Zwolle – "Ik mag, nu ik demissionair ben geen grote besluiten nemen, maar wel besluiten nemen waar iedereen het mee eens is", dat zei wethouder René de Heer donderdagmiddag bij de start van het belparkeren in Zwolle. Samen met voorzitter Citycentrum Zwolle Peter Pels, was de Zwolse wethouder aanwezig bij de officiële starthandeling van belparkeren aan de Potgietersingel in Zwolle. 

parkeren-1.jpg 

“In Zwolle luisteren we graag naar onze gasten. Zij weten als geen ander welke service prettig is. Bijvoorbeeld als het om parkeren gaat. Zwolle biedt voortaan de mogelijkheid om op een groot aantal parkeerplaatsen in de stad met behulp van je mobiele telefoon makkelijk te parkeren. Alleen betalen voor de minuten die je ook echt parkeert, niet meer in de rij staan, geen kleingeld meer zoeken en nooit meer terug om bij te betalen,  belparkeren maakt parkeren echt makkelijker. Zo werken we verder aan gastvrij Zwolle”, aldus wethouder René de Heer tijdens de starthandeling. Peter Pels: ” Met belparkeren kun je bovendien hoge parkeerboetes voorkomen en dat is goed voor onze klanten en ook goed voor ondernemers. In de afgelopen periode hebben wij veel samengewerkt met de gemeente om de binnenstad meer gastvrij te maken en de samenwerking gaan we wat ons betreft voortzetten met het nieuwe college”.

parkeren-2.jpg

parkeren-4.jpg

parkeren-3.jpg 

Alleen voor parkeren op straat

In zo’n 80 gemeentes kunnen automobilisten al belparkeren gebruiken. Belparkeren is in Zwolle alleen mogelijk op straat en dus niet in een parkeergarage of achter een slagboom. Zwolle heeft ongeveer 7000 betaalde parkeerplekken op straat en deze zijn over 235 unieke zonenummers verdeeld. De parkeerplekken bevinden zich in de binnenstad en in de wijken rondom het centrum. Op de parkeerautomaten staat een afbeelding van een mobiele telefoon met een zonenummer. Naast belparkeren blijft het mogelijk om op de oude manier te betalen. Ook verandert er niets aan de tarieven. 

 

Belparkeren

Om gebruik te maken van belparkeren, moet men zich eenmalig aanmelden bij een aanbieder (provider). Belparkeren werkt op basis van kentekengistratie. Na de aanmelding bij een provider werkt belparkeren als volgt: Men parkeert de auto. 

Op de parkeerautomaat staat een zonenummer. Dit is een uniek nummer voor die locatie. Dit nummer geeft men door aan de aanbieder. Afhankelijk van de gekozen aanbieder kan men bellen, sms’en of een speciale app gebruiken. Bij terugkomst meldt men zich op dezelfde manier af. De aanbieder regelt achteraf met de parkeerder de betaling.

 

Aanbieders

 

Zwolle werkt niet met een vaste aanbieder. De parkeerder is vrij om te kiezen uit diverse providers. De huidige deelnemende providers zijn: SMS Parking, My Order, Sunhill, Parkmobile, Park-line, Yellowbrick, ANWB parkeren en MKB Brandstof.  Op website www.zwolle.nl/belparkeren vindt men meer informatie over belparkeren. 

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Is die de Heer nog niet vertrokken! dus met veel verlies bij de verkiezingen wordt je zelfs beloond met het wethouderschap!

    Te zot voor woorden, alleen nog kiezen voor een ANTI EUROPA.

  2. belparkeren maakt parkeren echt makkelijker. Zo werken we verder aan gastvrij Zwolle⤝, aldus wethouder René de Heer

    Wat een gezwam van meneer De Heer, hijzelf kan 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis parkeren op de parkeerplaats achter het Stadhuis aan de Gousteeg.

  3. Ga toch weg met die onzin. Ik parkeer helemaal niet meer met de auto in de stad. Ik ben gekke henkie niet om de kas van de parkeermaffia te spekken.

  4. stickers plakken dat is het enigste wat De Heer goed kan maar zaken oplossen schuift hij op de lange baan .Een typische VVDgewoonte is dat

Reageer