Windesheim actief op Bevrijdingsfestival

Zwolle – Ook dit jaar is Windesheim weer actief tijdens het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden in Zwolle. Ditmaal met een eigen plek in de Bloementuin, naast het hoofdpodium. Hier delen sprekers, muzikanten en verhalenvertellers vanaf 12.00 uur hun verhalen over vrijheid met het publiek. Tijdens het Singlefeestje kunnen de bezoekers songs for freedom aanvragen en het Montmartre-gevoel beleven met kunstenaars die hun artistieke vrijheid laten zien. Het bevrijdingsfestival is gratis.

Windesheim heeft in het Kennistheater een aantal bevlogen sprekers uitgenodigd, ieder met een eigen visie op het thema ‘vrijheid’. Emile Roemer (fractievoorzitter SP) en Mannes Ubels (Greenpeace-activist) praten over de huidige samenleving. Hoe ziet hun perfecte samenleving eruit en wat is hun missie om tot deze perfecte samenleving te komen? Arnold Karkens is de langst werkende oorlogscorrespondent van Nederland. Hij reist vaak af naar conflictgebieden, die het liefst door anderen worden verlaten. Dit vraagt om moed, kennis, aanpakken van uitdagingen en doorzettingsvermogen.

Hij vertelt hoe je in complete chaos en gevaarlijke situaties toch het overzicht houdt. Overleven op het scherpst van de snede! Na zijn peptalk is niemand meer bang. Bekend van onder meer de bioscoophit Shouf Shouf Habibi, Zij is nu als fulltime stand-up-comedian te zien bij Comedy train en staat met haar eigen voorstelling in de theaters. Soundos treedt twee keer op in het kader van het thema Bevrijding (vrijheid geef je door)!

Is het mogelijk dat strategische kernwapens een stabiliserende functie hebben voor vrijheid en vrede in de wereld? Volgens Mient Jan Faber, vredesactivist en voormalig IKV-voorman wel. Global Zero zet zich in voor een kernwapenvrije wereld en pleit voor een wereldwijde afschaffing van kernwapens. Twee studenten van Windesheim lopen stage bij Bevrijdingsfestivalorganisator Niek van der Sprong Culturele Producties. Zij ondersteunen de organisatie van verschillende festivalactiviteiten.

Wie zeker wil zijn van een plek in het Kennistheater kan zich aanmelden via windesheim.nl/kennistheater. ICT-studenten van Windesheim hebben in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een app gemaakt voor alle 14 bevrijdingsfestivals op 5 mei. In deze officiële app van de bevrijdingsfestivals kun je de line-up, het laatste nieuws, de routebeschrijving, foto’s, video’s en alle andere informatie over jouw bevrijdingsfestival vinden. De app is te vinden in de App Store en de Google Play Store onder de naam ‘5 mei’.

Artikel delen:

Reageer