Werkzaamheden aan infrastructuur in Zwolle

Zwolle – In de week na Pasen worden op diverse plekken in de stad onderhouds-werkzaamheden aan wegen uitgevoerd. Het gaat om avond- en nachtwerk op de Monteverdilaan en  de rotonde Rijnlaan – Merwedelaan. De werkzaamheden vinden plaats tussen 19.00 en 06.00 uur. Verkeer wordt gevraagd een andere route te nemen. 

In drie nachten van 22 t/m 25 april tussen 19.00 en 06.00 uur wordt de Monteverdilaan afgesloten voor het verkeer. De Monteverdilaan (het gedeelte tussen Zwartewaterallee en Esdoornstraat) wordt in beide richtingen voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Om de Burgemeester Roelenweg (heeft tijdelijk een eenrichtingsverkeer) niet teveel te belasten wordt het verkeer omgeleid via  Middelweg, Van Wevelinkhovenstraat, Burgemeester Drijbersingel en omgekeerd. Deze omleidingsroute geldt ook voor stadslijn 2 naar Holtenbroek. Overdag is de rijbaan wel beschikbaar. Tevens wordt er gewerkt bij de fietsoversteek Monteverdilaan ter hoogte van Obrechtstraat. De verkeersdoorstroming wordt ter plaatse begeleid door verkeersregelaars.

 

In de nacht van 23 op 24 april wordt de rotonde Rijnlaan-Merwedelaan voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid tussen 19.00 en 06.00 uur via Waallaan – Middelweg – Zwartewaterallee en omgekeerd. Aansluitend vinden er overdag op 24 april tussen 9.00 en 16.00 uur nog werkzaamheden plaats aan de rotonde. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer doorgang te bieden. Syntus rijdt op deze dag met een kleinere bus door de wijk. Winkelcentrum en omgeving blijven bereikbaar via de omleidingsroute. Op de rotonde wordt in de nacht van 1 op 2 mei de fietsstrook rondom de rotonde voorzien van een nieuwe laag asfalt. Hiervoor starten de werkzaamheden om 20.30 uur in verband met koopavond. In de nacht van 23 op 24 april tussen 19.00 en 06.00 uur wordt tevens op diverse wegen (o.a. busroutes) gewerkt aan de losliggende putdeksels (selflevels) in de rijbaan. De bus hoeft hier niet omgeleid te worden. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer in goede banden te leiden.

Artikel delen:

Reageer