Linke soep met GroenLinks

Zwolle – Op woensdag 23 april organiseert GroenLinks Zwolle de eerste editie van “Linke Soep”, een serie bijeenkomsten over onderwerpen die linke soep zijn. De eerste keer gaat het over de plastic soep die in de Stille Oceaan drijft. Gastspreker is kunstenares Maria Koijck die van plastic afval het kunstobject “Zwaan en meer” heeft ontworpen. Linke Soep vindt vanaf 18.00 uur plaats in het bovenzaaltje van Café de Hetebrij aan de Nieuwe Markt.

Vanaf 18.00 uur staat de soeppan op tafel en kunnen bezoekers aanschuiven. Samen soep eten is een ongedwongen manier om kennis met elkaar te maken. Na de soep bespreken we korte relativerende filmpjes over plastic en vertelt Maria Koijck over haar kunstproject. Het doel van Linke Soep is dat bezoekers daarna ook andere mensen enthousiasmeren om bewuster om te gaan met plastic. Ook kunnen we misschien samen een volgende plastic-actie in Zwolle organiseren. Wie een soepje mee wil eten, kan dat het beste even van te voren doorgeven door een mail te sturen naar linkesoep@groenlinkszwolle.nl.

Onlangs besloot het Europese parlement op initiatief van de European Green Party om het gebruik van plastic tasjes met 80% te verminderen. Dit om de plastic soep in de Stille Oceaan ter grootte van 32 keer de oppervlakte van Nederland tegen te gaan. Plastic komt terecht in dieren, in ons drinkwater en in onszelf. GroenLinks Zwolle organiseert “Linke Soep” naar een idee van Groenkapje in het kader van de landelijke campagne “Plastic vrij” van GroenLinks. De volgende editie van Linke Soep zal op woensdag 14 mei plaatsvinden met als onderwerp “Monsanto”. Het kan toch niet zijn dat dit chemieconcern alles bepaalt op het gebied van zaden? Het is linke soep wat er gebeurt op het gebied van zadendiversiteit en de wereldvoedselvoorziening.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. 14 mei, daar wil ik wel heen. Monsanto is werkelijk een bloedlink bedrijf. Persoonlijk heb ik nog meer respect voor drugsdealers dan voor monsanto. Drugsdealers richten zich immers niet op de hele wereldbevolking.

Reageer