Gevarieerd programma op Koningsnacht in Hedon

Zwolle – Koningsnacht en –dag zorgen voor een gevarieerd programma in poppodium Hedon. Op vrijdag 25 april kan er gefeest worden met de funk & dance van Kraak en Smaak, waarna DJ collectief Soulclap het overneemt tot in de late uurtjes. Koningsdag staat in het teken van het dubstep- en bass-event Sonic Boom met onder andere de Britse DJ’s Jakes en Kromestar. Metalliefhebbers die de oranjegekte willen ontsnappen komen aan hun trekken met de Death Metal van Diabolical in de kleine zaal.

17-04-2014_kraaksmaak_krijnvannoordwijkpress.jpg

Met remixes voor onder andere Moby en Caro Emerald en diverse eigen grote hits was Kraak & Smaak de afgelopen jaren regelmatig te vinden op toonaangevende festivals in Europa en de VS zoals Pinkpop, Sziget, SXSW, Bonnaroo en het Coachella Festival. Hun vierde album Chrome Waves is weer een schot in de roos. Op dit album werkt het trio uit Leiden onder andere samen met zanger Sam Duckworth die te horen is op de single Good For The City. De officiële afterparty van Kraak & Smaak is in handen van Soulclap. Een DJ collectief met een voorliefde voor “muziek met een ziel” uit het heden, verleden en toekomst; elektronisch of analoog en van elk continent. Ome Funk en Rogerio del Stereo draaien de beste en meest dansbare (future) classics en obscure juweeltjes uit de funk, soul, jazz, samba, latin, hiphop, afro, boogie, (deep) house, disco, breakbeats en meer.

Het dubstep- en bass-event Sonic Boom, bekend van de Melkweg in Amsterdam, strijkt op Koningsdag neer in Zwolle. Met twee headliners uit de UK, Jakes en Kromestar, is de line-up op zijn zachtst gezegd van Koninklijk niveau. Hoewel Jakes is begonnen als MC in de drum & bass, staat hij momenteel vooral bekend om zijn herkenbare producties en ijzersterke dj sets. Tevens is hij labelbaas van zijn eigen H.E.N.C.H. Recordings. Kromestar draait al vanaf dag één mee binnen de dubstep scene en is met meer dan 100 releases onder zijn eigen naam en verschillende aliassen al die tijd een relevante naam gebleven, zonder ook maar een moment op kwaliteit in te leveren. Heb je even genoeg van het gefeest en de Koningsdag-vreugde? Dan is er de Neogenesis Tour met de Zweedse Death Metal van Diabolical en andere acts uit het genre der zware gitaren. Entree is hiervoor gratis.

Artikel delen:

Reageer