Gerrit Jansen exposeert in Arcadia

Zwolle – Na een lange periode met enkel en alleen exposities buiten de eigen woonplaats is het werk van Gerrit Jansen dit jaar vooral weer in Zwolle te zien. Januari en februari exposeerde hij in het Cultuurhuis Stadshagen en tot en met juni hangen ruim dertig acrylschilderijen van Gerrit Jansen in Arcadia, de Driezorg-locatie aan de Hogenkampsweg. Daarna staat in juli en augustus een expositie in de Bibliotheek Zwolle Centrum op de rol.

 

338_-_buitenkant.jpg 

 

Gerrit Jansen is de afgelopen jaren steeds meer een eigen invulling gaan geven aan het consensisme, de stroming die populair werd door Ton Schulten uit Ootmarsum. Jansen maakte in het begin kleurrijke ‘mozaïekschilderijen’. Steeds vaker lieten deze duidelijk herkenbare dorps- en stadsgezichten zien. Vanuit dat consensisme is Gerrit Jansen de laatste jaren steeds gedetailleerder gaan schilderen. De expositie in Arcadia laat aan de hand van enkele oudere en een aantal zeer recente schilderijen die ontwikkeling goed zien. Uiteraard ontbreken de Zwolse stadsgezichten niet.

Al op jonge leeftijd interesseerde Gerrit Jansen (1945) zich voor de schilderkunst. Als scholier kreeg hij de eerste beginselen bijgebracht door bekende kunstenaars als Stien Eelsingh (Staphorst) en Piet Zwiers (Giethoorn). Beroepshalve ging Gerrit Jansen na de opleiding decoreren en etaleren in Almelo als etaleur aan de slag. Gezin en wisselingen in werkkring drongen het schilderen lange tijd naar de achtergrond. Eerst nadat hij met vervroegd pensioen ging, nam Jansen in 2005 de penselen weer ter hand. De vele positieve reacties op zijn schilderijen waren een stimulans om meer naar buiten te treden en werk te gaan maken van het exposeren.

 

Zie ook: www.gerritjansen.exto.nl

Artikel delen:

Reageer