Zwolle enige Nederlandse gemeente met IIP keurmerk

Zwolle mag als enige gemeente in Nederland het Investor In People keurmerk voeren. Vanmorgen is het certificaat hiervoor uitgereikt door BSI, één van de organisaties die door het Ministerie van Economische Zaken is erkend om het IIP keurmerk te mogen toekennen. Het IIP keurmerk betekent dat het personeelsbeleid van de gemeente aan tien zware criteria voldoet. Bijzonder is ook dat Zwolle het voor de hele organisatie heeft gekregen, niet één afdeling uitgezonderd. Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra is trots op het keurmerk: “We zijn de enige gemeente in Nederland met dit keurmerk. Dat vind ik een bijzonder compliment.”

In 2006 heeft de gemeente door een externe onderzoeker een 0-meting laten uitvoeren.  Op basis hiervan heeft de organisatie een verbeterplan opgesteld. Eén jaar later bij de definitieve meting zijn circa 80 medewerkers geïnterviewd, waaronder managers en directieleden. Uit dit onderzoek ontstond een positief advies dat vervolgens leidde tot toekenning van het keurmerk. Verantwoordelijk wethouder, Erik Dannenberg, is bij het interview betrokken geweest. Wethouder Dannenberg: “Dit keurmerk is het bewijs dat de gemeente Zwolle investeert in mensen en dat blijven we doen, daarin blijven we ons verbeteren.

Het keurmerk wordt uitgereikt aan organisaties die met een strategisch personeelsbeleid de organisatiedoelen en de medewerkerdoelen met elkaar in verbinding brengen, onder meer door te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Het IIP-keurmerk geeft Zwolle een flinke voorsprong op de arbeidsmarkt. Het keurmerk mag uitgedragen worden in de gemeentelijke werving en selectie-uitingen. Het onderscheidt de organisatie in hoge mate op de arbeidsmarkt. Zwolle investeert in mensen en dat is een belangrijke meerwaarde ten opzichte van anderen waar dat minder in de bedrijfsvoering is ingebed. Onlangs is Zwolle al door Intermediair als beste gemeentelijke werkgever uitgeroepen.

 

Artikel delen: