I-workspace een plaats om ideeën te realiseren

Zwolle – Donderdagmiddag werd in de bibliotheek aan de Diezerstraat de opening van de I-workspace in Zwolle gevierd. Wethouder Nelleke Vedelaar was daarbij aanwezig. I-workspace is een werkplaats die mensen helpt om ideeën te realiseren. Heb je een idee, maar mis je net die ondersteuning om het een vliegende start te geven? Dan is de I-workspace de perfecte oplossing. Tijdens de opening was er een ideeënspeeddate en ’s avonds een vertelcafé.

17-04-2014_bibliotheek_workshopspece-nelleke_vedelaar_02.jpg 

Het bedenken van een leuk initiatief of idee is één ding, het daadwerkelijk uitvoeren is nog wat anders. Veel ideeën stranden door hobbels in regelgeving of financiering. Dat is zonde van de creativiteit en de tijd. Soms vraagt het vormgeven en organiseren van een idee aanvullende kennis of kwaliteiten. Wie een idee heeft en mensen zoekt die kunnen helpen, kan nu aan de slag. I-workspace is in de Bibliotheek Zwolle in de Diezerstraat op donderdagen van 13.00-16.30 uur en van  19.30-21.00 uur. Men krijgt tips over de te volgen stappen en wordt in contact gebracht met professionals, netwerken of enthousiaste mensen die mee willen denken of met studenten die helpen een plan uit te voeren.

 17-04-2014_bibliotheek_workshopspece-nelleke_vedelaar_03.jpg

17-04-2014_bibliotheek_workshopspece-nelleke_vedelaar_04.jpg

17-04-2014_bibliotheek_workshopspece-nelleke_vedelaar_01.jpg 

Tijdens de opening presenteerde I-workspace inspirerende initiatieven en was er een ideeënspeeddate. Hier kreeg men een indruk van wat mogelijk is als mensen hun visie en creativiteit gaan delen. Na het officiële programma was er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Artikel delen:

Reageer