Mokum op het plein rond Koningsdag in Zwolle

Zwolle – Koos Alberts. Mick Harren. Dries Roelvink. Harry Slinger. Enkele namen uit het scala legendarische volkszangers dat de Zwolse binnenstad tijdens Koningsnacht én Koningsdag met een spetterend optreden vereerd. Het Rodetorenplein vormt het decor voor het allereerste Zwolse ‘Jordaanfestival’: Mokum op het Plein. Koningsnacht vanaf 20.00uur koningsdag vanaf 14.00 uur, gratis entree.

 

adv_mokum_20143.jpg 

 

Organisatoren  Hendrik Karabagias en Sayna Berends (Las Rosas en Vaca Negra, Hanze Hotel en Las Rosas Events): ‘We willen meer diversiteit bieden in de stad. Men trekt van oudsher massaal naar de hoofdstad met Koninginnedag. Waarom zouden we niet een stukje Mokum naar hier halen? Dan heeft Zwolle ook een compleet aanbod, want wat dance betreft zijn we al bijzonder goed voorzien.’

 

Koos Alberts, Dries Roelvink, Harry Slinger, Mick Harren. Ze dragen allen hun steentje bij om de eerste editie van Mokum op het Plein tot een onvergetelijk succes te maken. En met deze mannen is de lijst nog verre van compleet. Want Raymond Smit en Henry van Velzen zijn eveneens van de partij.

 

Toppers van Bloed Zweet & Tranen 

En wat te denken van Johan Kettenbrug en Danny Braaf, dé helden van het populaire tv-programma Bloed, Zweet en Tranen? Oók aanwezig op het Rodetorenplein. 

 

Grootste café van de stad

‘Met deze artiesten, en met een aantal mooie  extra’s waar ik nog niet te veel over wil loslaten, hopen we dat typische cafégevoel op te plein te kunnen uitstralen. Gewoon, lekker met een biertje in de hand meezingen. Genieten van de gezelligheid, met vrienden en familie. Iedereen is welkom!’

 

De definitieve programmering van Mokum op het Plein is op dit moment nog niet bekend. Volg de Facebookpagina van dit evenement (via Las Rosas) voor de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Waarom we dat niet zouden doen? Omdat wij niet Mokum zijn? Omdat hun al arrogant genoeg zijn? Omdat wij geen copycats willen zijn? Mensen gaan niet naar Amsterdam voor Mokum of voor dat verschrikkelijke accent. Mensen gaan naar die stad voor de faciliteiten, omdat de bevolking daar meer gewend is, omdat je daar wel een discotheek in de binnenstad hebt. Omdat je daar wel in het park mag bbqén. Omdat daar een geslaagd feest niet naar de parkeerplaats van de veehallen weg gestopt worden. Maar mensen gaan absoluut niet naar Mokum voor een accent en/of voor hun muziek. Wat een verschrikkelijk slecht idee. Ik kan het weten heb jaren in Amsterdam Noord gewoond..

 2. Respect voor Hendrik en Sayna, ondernemers die zelf iets voor Zwolle neerzetten. Natuurlijk niet voor niets, maar ook geen hoofdprijs. Hendrik heeft door slecht weer ook wel eens bij moeten leggen. En het wordt gratis aangeboden. Dikke klasse!!

 3. Respect voor de organisatoren die altijd weer iets verzinnen om de stad bruisender te maken maar in hemelsnaam waarom die lui uit het westen hierheen halen. Amsterdam leuke stad maar het type mensen nee dat past niet bij zwolle. Of komen ze hierheen om met de beker op de foto te gaan?

 4. Mensen, als jullie het allemaal zo goed weten, organiseren jullie zelf toch iets.
  Het is zó makkelijk te zeuren over dingen die anderen wél organiseren en zelf met je handen over elkaar te gaan staan.

 5. hoe haal je het in je hoofd om mokum hierheen te halen. Leuk dat er wat wordt georganiseerd, nu slaan de plank volledig mis.

  – Editted –

 6. @Mai,

  Wie zegt dat wij zelf niets organiseren? Het is zo’n makkelijk en simpel argument, “je mag niets zeggen want hij doet tenminste wat” maar wat als hetgene wat hij doet totaal niet goed is? Zullen we anders allemaal bondcoach worden? Of allemaal de politiek ingaan?

  Ik hoef die Amsterdammers hier niet, en die zangers al helemaal niet!
  Doe ons en veel zwolenaren een plezier en maak er lekker een Zwolsche thema van.

  – Editted –

 7. Gatverdamme wat zijn jullie toch een stel ontevreden mensen.Wees blij dat er mensen zijn die iets voor de stad doen en iets organiseren.

  Wat hadden jullie dan gewild? En je hoeft toch niet alles mooi te vinden?
  Ik hou hier ook niet van,ondanks dat ik geboren en getogen Amsterdamse ben.

  Hendrik en Sayna en de anderen die dit mogelijk maken TOP!!!!!!!

 8. Beste bezoeker,

  Er mag op deze website niet op de man worden gespeeld, en al helemaal geen bedreigingen worden geuit. Lees onze huisregels in het menu!!
  Kritiek is prima, maar speel het dan wel fair.
  Er hebben inmiddels 2 personen op dit item een uitsluiting voor Weblog Zwolle gekregen.

  Redactie WLZ

 9. Leuk hoor! Amsterdamdag in Meppel is ook altijd leuk, ik zie niet in waarom dit in Zwolle ook niet zou kunnen. Wat een gezeur om niets weer…

 10. @Leonardo nou omdat het in meppel al is, waarom zou het dan 25km verderop ook moeten zijn? laat die organisatoren eens een andere stad kiezen om te promoten, Nijmegen bijvoorbeeld. maarja mij zul je niet zien.

 11. Zin aan!! Wij zijn er gewoon bij. Zonder deze mensen als Karabagias en bijvoorbeeld John Althoff stelt Zwolle niets voor. Er zijn ook zakelijke parasieten, daar zijn Van Orsouw en de Stadsbakker slechte voorbeelden van. Die zijn bereid tijdens een raadsvergadering hun gratis brood of gebakjes te serveren., of hun historische gevel met moderne versierselen te verkrachten.

 12. Wat je ook van die muziek vindt, ik ben blij dat er ondernemers zijn die voor eigen rekening én risico er voor zorgen dat er verschillende muziekstijlen te beluisteren zullen zijn. In Zwolle wonen niet alleen danceliefhebbers.

 13. Gezien de gemiddelde reactie hier is het mij meteen duidelijk waarom de CU de grootste partij van Zwolle is. Die zien Zwolle graag weer de slaapstad worden die het ooit was. Bij ieder evenement wat er in de stad georganiseerd wordt is er bijna alleen maar negatief commentaar.
  Kermis, Stadsfestival, Koninginnedag, 5 mei, altijd gezeur en gezeik.
  Dit is gewoon een mooi evenement naast alle andere dingen die er op Koningsdag georganiseerd worden waardoor er voor ieder wat wils is.
  Wil je het niet zien ? Ga er dan niet heen. Zo makkelijk is het.
  En die zielige reacties omdat er Amsterdamse zangers bij zitten.. pfff.. Calimero-gedrag.
  Hulde aan Hendrik en Sayna.

 14. Vergeef me dat ik bij verschillende berichten op weblog Zwolle moet grinniken.
  Als iemand ergens tegen is, begrijpt men zo maar dat de ChristenUnie de grootste partij van Zwolle is.
  Dat is mij te gemakkelijk en getuigt van nogal wat in mijn ogen onterechte vooroordelen.
  Dezelfde soort geluiden waren ook te horen toen de CU de vierde partij was en de PvdA de grootste. Maar toen werd er, terecht, geen koppeling gelegd met een politieke partij.
  Ik stel voor de CU op inhoud te beoordelen en ook de onderwerpen op inhoud en niet op voorhand een koppeling te leggen tussen activiteiten en willekeurig welke politieke partij.

  Overigens heb ik veel waardering voor Hendrik Karabagias en zijn mensen. In mijn ogen een echte ondernemer.

 15. Laten we hopen dat die Amsterdammers dat gespuis thuis laten dus bij deze de oproep: tasjesdieven, bejaardenrammers, zakkenrollers, homohaters, opsporing verzocht lieden( netjes verwoord ) zogenaamde BN’ers, van der laan, scooterboys etc blijf aub in die ghetto !!

 16. UPDATE:

  LINE UP MOKUM OP HET PLEIN
  Mokum op het plein

  Koningsnacht 25:
  Aanvang 20.00 uur
  DJ en presentatie Robert Pouwels
  22.00 Harry slinger
  23.00 Johan Kettenburg(BloedZweet&Tranen)
  23.45 Henry van Velzen
  00.30 Dries Roelvink

  Koningsdag 26:
  Aanvang 14.00 uur
  DJ en presentatie Rob Diederiks
  17.30 Raymond Smit
  19.00 Daantje (Bloedzweet&Tranen)
  20.00 Koos Alberts
  21.00 Grad Damen
  22.00 VUURWERKSHOW!
  22.20 Danny braaf(BloedZweet&Tranen)
  23.00 Mick Harren

 17. Flauw Erwin, om die klagers te associeren met de CU. Ik ken de CU alleen als een opbouwende partij.
  John, netjes dat je op die onzin reageert. Ik zou het niet doen.
  Admin, bedankt voor de update.

Reageer