Bekerfinalist vermaakt sponsoravond VV WVF

Zwolle – Was het toeval of een vooruitziende blik? Feit is dat de sponsorcommissie van WVF erin was geslaagd om op woensdagavond voor de veel besproken finale in de Rotterdamse Kuip, trainer Ron Jans en voorzitter Adriaan Visser als gast te mogen begroeten op deze alweer voor de 11e keer perfect georganiseerde avond.

 

sponsoravondwvf.jpeg 

 

Voorzitter Anton Westenberg heette alle sponsoren welkom en verzekerde dat de door sponsoren beschikbare gelden door WVF goed worden besteed. Er is een duidelijke structuur binnen de vereniging en de kwaliteit van vooral de jeugdafdeling neemt zichtbaar toe. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst gaat dan ook zeker op. Aansluitend was er het diner. Dit werd alweer voor de tiende! Keer verzorgd door (huis)topkok Arjan Bisschop van hotel/restaurant de Zon in Ommen.

Nadat een ieder zich te goed had gedaan aan dit uitstekend verzorgde diner, was het tijd voor een heuse veiling. Onder leiding van notaris Mr. Dick Timmerman werden er vier kavels geveild. De opbrengst, € 675 kwam geheel ten goede aan de jeugdafdeling. Vooral op de eerste 3 kavels, een bal voorzien van handtekeningen van spelers, een gesigneerd wedstrijdshirt van PEC Zwolle en twee toegangskaarten voor de wedstrijd PEC Zwolle-PSV werd flink geboden. Het vertrouwen en enthousiasme in PEC Zwolle is groot onder de aanwezigen. Dit was anders bij de vierde kavel, twee toegangskaarten voor de wedstrijd AJAX-NEC in de Amsterdamse Arena, die een minimale opbrengst opleverde!!! Hoe groot kan het enthousiasme en vertrouwen groeien in de Zwolse bekerfinalist.

 

Het hoogtepunt van deze avond was het sportcafé. De presentatie was in handen van Herman Nijman, sportverslaggever van de Stentor en PEC Zwolle en WVF kenner bij uitstek. De heren Jans en Visser vertelden over hun allereerste kennismaking aan de keukentafel van Visser in Dalfsen. Hier werd gesproken over trainerschap bij PEC Zwolle. Nadat Jans in het eerste gesprek het gevoel had “waarom zou ik in godsnaam trainer van PEC Zwolle worden?” Wilde Ron tijdens het vierde gesprek het gewoon doen. Voor Visser was die omslag mooi. Visser begon zelf in 2009 als voorzitter van toen nog FC Zwolle, de club van de stad Zwolle.

 

Na het kampioenschap in 2012 werd de naam veranderd in PEC Zwolle en is het een club van de regio geworden. Dit is goed te merken aan de belangstelling. Meerdere keren was het IJsseldelta Stadion dit seizoen uitverkocht met 12.500 toeschouwers. Het doel is om in 2017 het stadion uit te breiden tot 15.000 plaatsen en een begroting van 15 miljoen euro. Volgens Visser is het een realistisch doel, steeds meer mensen kiezen voor PEC Zwolle dankzij de gemoedelijke sfeer en uitstraling die er heerst. Dit zie je terug aan het enthousiasme wat er heerst na het bereiken van de bekerfinale. Ron Jans heeft nog een verleden als speler van PEC Zwolle. In 1977 zat hij helaas niet bij de wedstrijdselectie voor de finale in Nijmegen tegen FC Twente. Voor hem als trainer is dit de eerste keer en een hoogtepunt in zijn carrière. Ongeacht de uitslag gaat PEC voor de eerste keer Europa in.

 

De opmerking van Ronald Koeman, wat heeft een club als PEC Zwolle in Europa te zoeken en dat dit slecht is voor het Nederlandse voetbal, schiet bij Jans in het verkeerde keelgat. Als trainer van Feyenoord heeft hij 16 Europese wedstrijden gespeeld en daarvan niet een gewonnen! Mocht PEC Zwolle de bekerfinale verliezen dan begint het in de tweede voorronde. Het zal dan aantreden tegen bijvoorbeeld het nummer 3 van Ierland. Mocht PEC Zwolle de beker winnen, wat niet onmogelijk is met de steun en enthousiasme van een kleine 20.000 uitzinnige Zwollenaren, dan komt het in de vierde en laatste ronde voor plaatsing in de Europa League uit.

 

In deze laatste ronde zou zomaar Manchester United de tegenstander kunnen zijn. Verder geniet Jans van de groeiende belangstelling en het enthousiasme rondom de club. Ook was het mooi om te horen dat Jans veel waardering heeft voor onze eigen vereniging. Hij vindt dat WVF met een duidelijke doelstelling werkt en de ambities heeft om dit te bereiken. Wel vindt hij dat WVF nu het kans maakt op deelname voor de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse er vol voor moet gaan. Voor de beloften van PEC Zwolle zou het ook beter zijn om in de Topklasse of Hoofdklasse te spelen dan in de huidige beloften competitie. WVF tegen PEC Zwolle zou best interessant kunnen zijn en zeker voor de beloften van PEC Zwolle. En met deze woorden kon Herman een in alle opzichten geslaagd sportcafé waardig afsluiten.

 

Onder het genot van een drankje en de mogelijkheid te netwerken kan een ieder  terugkijken op een gezellige en sfeervolle avond.

 

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer