“Daarom wint PEC Zwolle de Bekerfinale”

Zwolle – PEC Zwolle gaat na het bereiken van de KNVB Bekerfinale die beker ook winnen. In de Rotterdamse Kuip zullen zondagavond meer Zwolse supporters aanwezig zijn dan Amsterdamse. Zo’n 15.000 Zwollenaren zullen bij de finale aanwezig zijn. Rond de 10.000 Ajax-supporters zullen van Amsterdam naar 010 gaan. Ongeveer 300 bussen zullen duizenden fans zondagmiddag vanaf de IJsselhallen naar Rotterdam gaan brengen. Zondagavond zal in Rotterdam een duidelijk overtal zijn van blauw-witte kleuren.

bekersupport.jpg 

Coach Ron Jans hoopt op eeuwige roem na de bekerfinale in Rotterdam. Jans is vastberaden om de finale tegen Ajax gedenkwaardig te maken. "We hebben in de competitie twee keer goed tegenstand geboden aan Ajax", aldus Jans, die niet zal afwijken van zijn vaste strategie. "Eén ding is duidelijk: we zullen ons zeker niet ingraven. We hebben niet de finale bereikt om in De Kuip alleen maar voor het eigen doel te gaan hangen." Aanvoerder Bram van Polen: "Bij ons leeft het gevoel dat we Ajax kunnen verslaan"  Ajax laat in de media voorzichtig doorschemeren enige angst te hebben voor de Blauwvingers. PEC Zwolle speelde dit Eredivisie seizoen onfortuinlijk gelijk tegen Ajax in eigen huis (1-1) en verloor nipt in Amsterdam (2-1). Ajacied Daley Blind: "PEC Zwolle kan het ons heel moeilijk maken". PEC Zwolle zit historisch gezien in een duidelijke underdog positie. De Amsterdammers wonnen alleen al 18 keer de Bekerfinale. PEC Zwolle staat voor de derde keer in de nationale bekerfinale. Doordat Ajax het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan speelt PEC Zwolle, ook als het de finale mocht verliezen, Europees voetbal. Een unieke prestatie voor Zwolle, al zijn niet alle ‘voetbalkenners’ daar gelukkig mee.

Artikel delen:
Reacties 25
  1. 300 bussen,jaja, waarvan zo’n 50 gevuld met Ajacieden.. Gewoon omdat het veel goedkoper is en geen verplichte treincombi… En lekker dicht bij de deur opstappen en een biertje drinken….

  2. Haha Dorus je bent een lachertje. PEC op dit moment 17000 kaarten verkocht tegenover 9000 van Ajax. Ajax heeft vanuit de eigen stad geen supporter meer over door al dat succes / thialfpubliek van ze, waardoor de Arena een sfeerloze put is geworden. Forza Zwolluuhhh

  3. Geregeld wordt er gereageerd vanuit de provincie Gelderland. Apeldoorn en Twello om precies te zijn.

    Het is niet moeilijk om deze reacties te vinden op dit artikel. Ik denk nl. dat ze nooit door de voorrondes van Lingo heen zullen komen.

  4. Ik vind het wel goed klinken! Je moet een nummer vaker luisteren voordat het goed en bekend klinkt. Wordt dus een paar keer oefenen via youtube dit weekend.:)

Reageer