Nachtelijk helikoptergeluid boven Zuid

Zwolle – In de nacht van vrijdag op zaterdag was boven o.a. Zwolle-Zuid en de Pierik een doordringend geluid te horen, vermoedelijk van een helikopter. Veel mensen werden er van wakker, via de social media werd er veelvuldig melding van gemaakt.

20120525-grootwo_zwolle-3.jpg 

De nachtelijke inzet van de politiehelicopter betrof een verdachte situatie in Zwolle. Er was een verdacht voorval gezien, met mannen die een capuchon droegen, maar de melding bleek loos alarm te zijn. 
Artikel delen:
Reacties 48
 1. Het is zo laat, kan de politie niet even een melding geven aan bv weblog Zwolle?
  Vele mensen worden hier wakker van en vragen zich nu continu af via de social media wat er loos is.
  Vind het zelf altijd wat dreigend, de sfeer met zo’n helicopter in de nacht. Is er een vuurgevaarlijke gek ontsnapt bv:'(:(

  Weblog Zwolle mag de politie toch wel even bellen voor wat info?;)

 2. Zelf denk ik niet dat het hier over een politiehelikopter gaat, want ik heb de helikopter(s) een beetje gezien. Maar aan wat ik heb gezien leek het meer op een legerhelikopter. Waarschijnlijk zijn ze bezig met oefening denk ik

 3. Waarschijnlijk een heli? Het was een heli. Wat zou het anders moeten zijn, een duikboot? 😛

  Daarnaast een boel politieinzet op de marslanden ook. Ongeveer een uur geleden verzamelden er toch zeker vier of vijd politiewagens bij de esso aan de oldeneelallee.

  Ik gok dat ze op zoek zijn naar een inbreker.

 4. Rond half 6 een lange, dunne, donkere man gezien die een sigaret rookte in Vliegenstein. Stapte uit een licht grijze lange station wagen (Volvo?) en ging uit de auto lopend op de kruising Parklaan staan om even te kijken. Is daarnaa weer ingestapt en weggereden.

 5. Kennelijk wel een politiehelicopter (van @De politieheli):

  De #Police26 heeft afgelopen nacht gevlogen omgeving #Zwolle en #Sneek
  @PolitieIJS @polfryslan
  6:27am – 19 apr 14

 6. Ben een uur wakker geweest vannacht. Ik hoop dat we nog horen wat het nou geweest is. Dit vragen zich heel veel mensen af denk ik.

 7. Ze zullen wel niet voor niets met een heli gaan vliegen. Ze doen het niet om mensen te irriteren. Er zal wel een inbreker ergens zijn geweest of een klopjacht op personen.

 8. Was nog wakker. Met hond nog ff rondje gelopen want vond het geen prettig geluid in de nacht heb de geli tig keer ronde zienen horen maken over gerenlanden marslanden. Tig x op site van Zwolle gekeken maar niets. Zo vlak bij de gevangenis wonende is dit geen fijn gevoel. Door buurtbewoners preventie ging ik straat op met hond en mobiel. Nu dus nog niets bekend. Slechte zaak. Maak gelijk bekend of vlieg niet

 9. Wat kunnen mensen ook zeuren zeg. Als het om een politiehelikopter ging dan gaan ze het natuurlijk niet gelijk prijs geven. Wanneer ze dat gaan doen is er een kans dat dit nadelig kan zijn voor de actie op dat moment.

 10. heb helemaal niets gehoord, ben overall doorheen geslapen, wordt pas wakker als ze me wegtakelen met bed en al, met die helicopter :):P

 11. Ik begrijp heel goed waarom het niet gemeld wordt wat er aan de hand is. Op het moment dat de heli aan het zoeken is, moet je zo weinig mogelijk verstoringen in het beeld hebben, zeker als je al e een relatief groot gebied hebt. Dus ook zo weinig mogelijk bewegingen.
  Ga je het op melden, geheid dat er veel bewegingen komen – van kijkers welteverstaan en die storen de zoektocht (ook al is het goed bedoeld)
  Neemt niet weg dat ik ook graag mee zou willen zoeken. Bij een heliactie word ik automatisch wakker en ga uit mijn raam kijken of ik iets bijzonders zie ( beroepsdeformatie)

  Maar ik ben het er wel mee eens dat ze zeker achteraf hadden mogen melden waarnaar gezocht wordt.

 12. Info:

  Politie IJsselland was daarnet nog niet op de hoogte van de nachtelijke inzet van de Politiehelicopter in Zwolle. Elders in de regio werd de heli (ook) kort ingezet bij een aanrijding.

  We worden straks teruggebeld.

  Redactie WLZ

 13. Info:

  De nachtelijke inzet van de politiehelicopter betrof een verdachte situatie in Zwolle. Er was een verdacht voorval gezien, met mannen die een capuchon droegen, maar de melding bleek loos alarm te zijn.

  Redactie WLZ

 14. Heb net van Willem een skutraket gekocht en inde tuin geplaatst laat die helicopter vannacht nog maar 1 keer overvliegen leuk vuurwerk

 15. Nu hoor je constant dat monotone gedreun van die malloten bij de Wythmenerplas. Willen ze ook Zwolle-Oost hersendood maken? Geef mij maar het geluid van een helikopter.

 16. Zo warm was het vannacht anders niet, kan het wel begrijpen om een capuchon op te doen i.c.m met de wind..

  Zal vast wel meer aan de hand zijn want een helikopter komt niet zomaar..

  Redactie: helikopter wordt met een k geschreven.

 17. Er is duidelijk wel iets aan de hand! Nieuwste gedeelte van Stadshagen heeft de helicopter ongeveer 5 tot 6 x rondjes gevlogen (duurde minstens 10 min.). Er reed een politieauto richting de Esso. De helicopter ging ook die kant op. Er brand een felle lamp bij het stoplicht richting Kampen en er komt nu al ruim een half uur geen verkeer meer over de weg richting de Esso en richting Stadshagen.

 18. Misschien heeft dat wel te maken met de massale brandweer en politie inzet bij het winkelcentrum stadshagen vannacht 🙂

  Was ook geen helicopter overigens maar het geluid van de generator van een brandweerwagen.

 19. Nog geen twee weken geleden is er ingebroken bij AH.
  Het was in ieder geval een zoekactie anders vlogen ze niet steeds in cirkels. Toen die politieauto richting het buitengebied reed vloog de helikopter er achteraan. Er rijden nu wel weer gewoon auto’s over de weg richting ‘St hagen.

 20. Kip bedankt voor je info! Het moest wel iets ernstigs zijn anders pakt de politie niet zo groot uit. Hopen dat ze snel gepakt worden!

 21. Mensen, voor niets wakker geworden. Loos alarm in Zuid!
  En nu weer een kraak in Stadshagen bij pinautomaat die mislukt is. Zag er spectaculair uit op de foto!

Reageer