Drie graffitispuiters betrapt

Zwolle – Dankzij een alerte getuige heeft de politie in Zwolle in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 april drie mannen uit Zwolle (21 en 22 jaar) aangehouden voor vernieling met graffiti.

politienieuws.jpg

Een getuige zag rond 04.00 uur dat het drietal op de Samuel Hirschstraat graffiti aan het spuiten was. De politie trof de mannen even later bij de Sassenpoort. Hun handen zaten onder de verf en in de twee rugzakken die ze bij zich hadden, zaten diverse spuitbussen. Ze zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kregen ze een proces-verbaal.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. inderdaad Outsider. Straks weer een betoog van japser over zijn schutting erbij en het is klaar. Ik ga lekker hakkeh @hardshock 8)

 2. Vind het altijd wel vermakelijk als mensen het heel serieus gaan nemen, heb ik weer wat leesplezier:)
  Zat ook te denken aan hardshock maar ik doe maar even rustig aan met oog op de bekerfinale morgen 😉

 3. Haha precies. 🙂 graff en hoolies bezord het beste vermaak op wlz. :p

  ik hou t rustig op hardshock, heb maandag nog een afterparty. 🙂 goed weekend!

 4. alles laten betalen en handschrift onderzoek op eerdere vernielingen…dit sort gasten heft schijt aan iedereen, vernielen zo maar je spullen…keihard aanpakken aub!>:(

 5. Onze nieuwe schuur heeft net geen maand gered zonder deze troep. Zelf schoon laten maken en een boete graag voor deze gasten. En ik ben meer dan bereid om hun huis even vol te kalken!!! Maar dat zullen hun papa en mama wel niet goed vinden. >:(

 6. Schoon laten maken heeft geen zin, je kunt het beste een persoonlijk eigendom vernielen van de dader, werkt veel beter. Een scooter met autolak bewerken, even met watervaste stift over de iPhone of de dure jas. Dat doet pijn.

 7. Mooi werk dat er weer een paar van die kliederaars zijn betrapt! Ik vond het vorige week ook jammer om te zien dat de hanzeboog besmeurd was. Ik hoop dat de er niet makkelijk vanaf komen! Dit heeft niets met “kunst” of zo te maken, gewoon opzettelijke vernieling.

 8. Hun eigendommen vernielen is ook weinig constructief! De boete zal de kosten ook niet dekken. Nee, wat mij betreft bestaat de geldboete die ze moeten betalen uit het huren van materiaal om graffiti te verwijderen en bestaat de taakstraf uit het verwijderen van hun eigen kunstwerkjes plus nog bijvoorbeeld vijf andere.
  Daar zijn we toch veel beter mee geholpen?

 9. Ik zeg geef het adres en een een spuitbus en laat iedereen die benadeeld is door graffiti de woning van die mensen onderspuiten.

  En ik hoop zeker dat ze die achterlijke SAME te pakken hebben.

  Ik kan me nog voorstellen als er kunst gespoten wordt, maar enkel tags, of naam, is nog gebrek aan creativiteit ook.

 10. Ik ben ook met name van die tags niet zo gecharmeerd. Maar wat schieten we er mee op om ook hun huis te bekladden? Daar wordt toch niemand beter van?

 11. Wat een mieren hier, zijn jullie allemaal van de matrozenbrigade de blauwe burgernaaier ofzo? stel kanslozen wat waarschijnlijk nog nooit iets heeft gedaan wat niet mocht.
  Beetje alleen commentaar geven op een website, stel internethelden

Reageer