PEC Zwolle supporters zwaaien spelersbus uit

Zwolle – Zaterdagmiddag vond de laatste training in Zwolle voorafgaand aan de KNVB bekerfinale plaats. Bij deze uitzwaaitraining waren vele Zwolse supporters aanwezig, die de selectie in aanloop naar deze belangrijke finale aanmoedigde. Er waren totaal wel 1.000 fans aanwezig!

finale_2014-86-bewerkt.jpg 

Nadat de spelers hadden gedoucht en omgekleed waren, werd de selectie bij het IJsseldelta stadion door een grote groep supporters uitgezwaaid naar Rotterdam. Dat ging gepaard met fakkels, en met veel en hard vuurwerk. Ook op de A28 bij Wezep was het feest. Een groep supporters vierden langs en op de weg de voorbijkomst van de PEC Zwolle spelersbus. De spelers en staf vertrekken al op zaterdag naar Rotterdam om zich optimaal voor te bereiden op de bekerfinale tegen Ajax. 

https://youtu.be/rnKeESrpumg  

finale_2014-95.jpg

finale_2014-33.jpg 

finale_2014-98.jpg 

 Via Lees verder meer foto’s… 

finale_2014-5.jpg
 
finale_2014-15.jpg
 
 finale_2014-24.jpg
 
finale_2014-37.jpg
 
finale_2014-45.jpg
 
finale_2014-74.jpg
 
finale_2014-90.jpg
 
finale_2014-113.jpg 
Artikel delen:
Reacties 80
 1. Prachtig om te zien dat er nu al zoveel mensen op de been waren om PEC voor de laatste keer voor de wedstrijd een hart onder de riem te steken, Noord tribune vol, kruising bij de 24-7 Esso paar honderd supporters, kippenvel!! Het feest is al begonnen!
  Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop. Ajakkes rollen we op!!
  Forza PEC Zwollluuhh!!!

 2. Supporters van PEC Zwolle hebben zaterdagmiddag op de A28 bij Wezep enige tijd de spelersbus tegen gehouden. Meerdere mensen liepen met fakkels op het wegdek, ook staken zij vuurwerk af.
  De spelersbus moest in de remmen om te wachten tot het vuurwerk uitgeknald was. De bus rijdt inmiddels weer verder.

 3. Ja die supporters doen natuurlijk alles om hun spelers uit hun concentratie te halen. Anders zouden ze wel eens goed kunnen gaan spelen morgen.

 4. Als 020 morgen wint zal Jean vermoedelijk reageren met iets als “Zie je wel” Wint Zwolle dan hoor je hem niet meer. Ik denk alleen nog wanneer de Egels boven Zwolle eindigt in de competitie.

 5. Vind ik ook..jean provoceert zelf..en dan zeuren als een
  ander daar fel op reageert..dat kan je dan verwachten.
  gewoon laten staan zeg ik..jean vraag er zelf om

 6. Mooi dat de spelers zo worden uitgezwaaid maar wie o wie heeft het goedgekeurd dat er 50 meter van een BENZINEpomp zoveel vuurwerk afgestoken mocht worden?! Echt onbegrijpelijk, had dan een ander kruispunt of de oprit naar de A28 gepakt.

 7. sorry hoor maar als je deze idiote dingen doet ben je niet goed bij je hoofd, je brengt niet alleen je eigen leven in gevaar maar ook dat van de weggebruikers die nergens op bedacht zijn, ga op de viaducten staan maar niet op de weg stelletje dombo’s

 8. Wat een heerlijk zooitje ongeregeld op de ceintuurbaan. Dat zijn de unieke momenten in je leven om mee te maken. Ambulances met sirenes en juichend personeel, motors die burn-outs maken, complete rijen aan toeterende autos met juichende inzittenden, politie die lachend toekijkt hoe er een 100.000 klapper word neergelegd, een complete pallet aan scheepsfakkels de lucht in, oud-spelers van de plaatselijke trots die meejuichen….wat wil een PEC liefhebber nog meer?

  Voor de mensen die hier op neerkijken of het er niet mee eens zijn..fijn weekend:)

 9. Wat doen toch die gasten gek man …
  Ben benieuwd hoe het morgen in onze stadje zal gaan tijdens en na de wedstrijd, hoop dat het gezellig blijft!!!

 10. Prachtig dat we dit als Zwolle voor elkaar krijgen! Kan niet wachten tot morgen, spannend! lekker op tijd naar de bussen met z’n allen om daar vast feestje te maken. Come one Zwolluuhhh

 11. Dat bij de Esso vind ik supertof! Maar dat op de snelweg… levensgevaarlijk. Bewaar de snelweg voor wanneer PEC die beker heeft gewonnen! πŸ˜€

 12. Je verliest dus van Ajax..mag toch Europees voetbal spelen…(wat op zich al vreemd is) en wordt in de eerste ronde van het Europees voetbal al uitgeschakeld… Waar zijn we nu eigenlijk blij mee?

 13. Ik denk het niet, Jolandaa. Ook bij verlies zullen de supporters het een fantastische dag blijven vinden die in hun geheugen gemarkeerd blijft. En zeg nu zelf, het is toch geweldig zo. Die zinderende sfeer, de vele, vele supporters die naar Rotterdam gaan, de nog grotere groep die het duel voor TV zal volgen, de speciaal gemaakte liedteksten, spandoeken, de wijze waarop het legioen PEC heeft aangemoedigd tijdens de laatste training en de bus heeft uitgezwaaid. Alleen de voorpret maakt de dag al goed. Geen chagrijn bij verlies, maar wat zal de sfeer uiteglaten zijn wanneer PEC de beker mee naar huis neemt!
  Forza PEC! πŸ˜€

 14. Anti- voetbalsupporters hebben niet door dat het ‘feest’ nu al geslaagd is πŸ˜‰ Al wat erbij komt maalkt de euforie alleen maar groter!

 15. Dat we dit met zijn allen mogen meemaken. Op de Dag des Heeren!!!
  Niet alleen Zwolle nee ook Overijssel vertegenwoordigen we fantastisch op deze manier.

  :D;):);D8):P:-*

 16. Ach tuurlijk, Dat zijn de mensen die nu in hun Gaastra jassen een zondagse wandeling over de dijk maken en zich straks te goed doen aan een lekker toastje met brie. Word een mooi feestje straks in Rotterdam.

 17. Geweldig dat de bekerfinale zo leeft, maar die sfeeractie op de A28 is ronduit belachelijk en levensgevaarlijk. Het is een wonder dat daar geen ongelukken gebeurd zijn. Een 100.000 klapper afsteken op een snelweg, midden op de weg gaan staan terwijl het enorm druk op die snelweg was. Hoe krankjorum moet je zijn? Voor de rest: Forza Zwolle!

 18. Correctie:
  Geweldig dat de bekerfinale OOK zo leeft BIJ DE EAGLES FANS.

  Voor de rest geen op- of aanmerkingen. Prima Nederlands. #Mag ook wel eens opgemerkt worden

 19. Maak je je altijd zo’n zorgen over andermans schrijfvaardigheid, August Dom? Verbeter de wereld, begin bij grammaticale correcties….

  Wel gezellig druk in de stad net!:D

 20. Knap gedaan van Ajax: Ajax voorkomt reglementaire nederlaag[/url]

  Trainer Frank de Boer toonde zich na afloop trots: ‽Het is knap dat de jongens na zo??n vervelend incident direct in staat zijn om adequaat te reageren. Dat tekent de volwassenheid van deze groep. Een reglementaire nederlaag zou heel hard zijn aangekomen.”

 21. Ja precies, het is nog zo onwerkelijk!!?? Gewoon een bekerfinale met 5-1 van landskampioen Ajax winnen!!!? Het maakte een onuitwisbare indruk. Prachtige foto’s Dijkslag!! Mooi dat WLZ er ook bij was.

 22. gefeliciteerd prima gedaan
  ben wel een ajax fan maar meer dan terecht gewonnen
  geweldig die beleving van die spelers knokken voor iedere
  kans

Reageer