Hardshock Festival gaat hard harder hardst

Zwolle – De afgelopen week moesten er nog autoruiten gekrabt worden, en zaterdag was het mooi lenteweer. Zo fraai weer dat er bij de Wijthmenerplas diverse kledingstukken uit gingen. Het mooie weer was een geluk voor het Hardshock Festival Zwolle. De 3de editie van het groeiende Hardshock Festival vond zaterdag plaats. Met een zeer diverse programmering verdeeld over maar liefst vijf area’s waar muziekstijlen als Hardcore, Frenchcore, Industrial, Terror en Early Hardcore groots geprogrammeerd worden, is Hardshock hét Hardcore festival wat zich richt op de echte liefhebbers binnen deze scene.

 

hardshock-10.jpg 

 

Uit alle windstreken van Europa kwamen deze specifieke liefhebbers van de hardcore style naar Zwolle. Zo waren er gasten uit Polen, Italië, Duitsland en Frankrijk in Zwolle. Het publiek dat erom bekend staat geen gedonder te geven, maar in goede harmonie met elkaar naar hun favoriete muziek luisteren. 12 uur lang keihard beuken op de muziek van internationale helden bij de Wijthmenerplas. High Energy Events wilde met deze 3de editie een nog groter muzikaal onderscheid maken door zich volledig te focussen op de hardste stijlen. Zo werd onder andere de RAW Hardstyle area vervangen worden door een dikke Drum’n Bass/Crossbreed area. Met deze wijziging was Hardshock Festival in 2014 echt een 100% hardcore festival en luisterde het naar de wensen van de bezoekers.

 

hardshock-1.jpg

 

hardshock-5.jpg

 

hardshock-27.jpg

 

Via Lees verder meer foto’s… 

hardshock-2.jpg
 
hardshock-3.jpg
 
hardshock-4.jpg
 
hardshock-6.jpg
 
hardshock-8.jpg
 
hardshock-9.jpg
 
hardshock-11.jpg
 
hardshock-12.jpg
 
hardshock-13.jpg
 
hardshock-14.jpg
 
hardshock-15.jpg
 
hardshock-16.jpg 
 
hardshock-17.jpg
 
hardshock-18.jpg
 
hardshock-19.jpg
 
hardshock-20.jpg
 
hardshock-21.jpg
 
hardshock-22.jpg
 
hardshock-23.jpg
 
hardshock-24.jpg
 
hardshock-25.jpg
 
hardshock-26.jpg
 
hardshock-28.jpg 
 
 
Artikel delen:
Reacties 214
 1. die jongen met dat ‘ Cash’ T- shirt.

  3 opties:
  1) heeft geen flauw idee wat er op zijn t-shirt staat
  2) is ontvoerd en hierheen gebracht
  3) is verdwaald.

 2. Kunnen ze die muziek wat zachter zetten? Die tering herrie dreunt door mijn hele huis heen. De politie kan er volgens eigen zeggen niks aan doen.

 3. @figuur87

  Graag!!! Ik heb er al zo de balen van dat ik er niet bij kan zijn….

  Maar dan wel graag vanaf 23:00 het volume vol uit! Die laffe bende wat ze nu draaien….laat Hellfish & Producer maar eens zien hoe het moet. Even het tempo een stuk omhoog. Als de mainstage op de zelfde plek staat als vorig jaar dan staan de boxen mooi op mijn huis gericht.:D

 4. Als ik een kruisraket had gehad was die richting het festival gegaan.

  En dan dat natuurgebied rondom verwoesten?

  Maar als je in de buurt van de dreessingel woont heb je ‘geluk’. Zo te horen kunnen we hier genieten van de Early Hardcore stage. Dus de komende uren gaat het tempo ook aardig omhoog:D

 5. Wat een tering herrie! @gemeente Zwolle, laat ze volgend jaar elders lawaai maken! We horen het gebonk in Stadshagen! Asociaal!!!
  >:(
  Ik zeg massaal tegen een nieuwe vergunning!

 6. Pff, wat een pokke herrie. Volgende keer maar niet weer een vergunning verlenen gemeente Zwolle. Heel Zwolle kan helaas mee’genieten’..

 7. Mooi dat er ook voor deze muziek een festival georganiseerd wordt! Zwolle als gastheer, staan we weer op de kaart! En overlast is een relatief begrip!

  Veel plezier nog,
  Eric

 8. Niet zo zeuren.. Tis maar 1 dagje. Als het The Rolling Stones of weet ik veel (waar een ieder ook maar fan van is) was geweest zeurde er niemand..
  Ga lekker op een onbewoond eiland zitten anders, lekker rustig. Scheelt ook een hoop gemeenschapsgeld. Al dat klachten afhandelen kost ook weer geld.

 9. Geen idee wie dit heeft goed gekeurd, maar ik zit hier met mega veel herrie in mijn woonkamer in stadshagen! Dit kan echt niet. Hoe laat is dit afgelopen?

 10. Wat een rotherrie, kan zo’n stampfeest niet ergens in de polder ver van de bewoonde wereld gehouden worden… Geloof niet dat heel Zwolle hier nu zo blij van wordt… Ik niet, en velen met mij ook niet aan alle reacties te lezen.

 11. Niet zo zeuren, je woont in een stad 😉 Geluid blijft ruim binnen de vastgestelde normen. Het is dit jaar even pech dat de wind alles Zwolle ‘inblaast’

 12. OOk in het mooi Hasselt kunnen we live meegenieten. Terring wat een herrie. Dacht even dat het onze Dukes waren. 😀

  Genoten van alle reacties hier. 😉

 13. Als je van tevoren wil weten wanneer je weer kan meegenieten zonder een ticket te kopen (Bekendmakingen_week_16.pdf, van de site van de gemeente):

  Op 11 april 2013 is vergunning verleend aan High Energy Events B.V. voor het houden van ??Queendance?? op 29 april
  (…) is ontheffing verleend voor het gebruik van geluidsversterkende apparatuur.

  Tegen een besluit kan een belanghebbende binnen zes weken na datum van het betreffende besluit bezwaar maken bij het gemeentebestuur, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle. (…) Een bezwaarschrift kan door inwoners van de gemeente Zwolle ook digitaal worden ingediend. Op de website van de gemeente Zwolle http://www.zwolle.nl vindt u onder de knop ??loket?? (burgers of bedrijven) de knop ??producten en diensten??. Na het invullen van het trefwoord ??bezwaar indienen?? treft u alle informatie aan. Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift
  heeft u een DigiD inlogcode nodig.

 14. Ook wij genieten van de bass in Holtenbroek. Doe het lekker indoor ergens de volgende keer. Smaken verschillen klopt. Maar respect voor de omwonenden lijkt me minstens zo belangrijk. Als je Twitter een beetje volgt lijkt het nagenoeg alle wijken van Zwolle te treffen.

 15. inderdaad massaal tegen een nieuwe vergunning klagen bij de gemeente. We hebben een gigantische ruimte bij de rova daar woont niemand en hebben ze alle ruimte. maar de gemeente zwolle moet het in een natuurgebied organiseren.

 16. Zo ook maar een melding van geluidsoverlast gedaan, dacht eerst dat mijn wasmachine het begeven had maar het blijkt dit feestje te zijn. Ik gun ieder zijn feestje maar dit is te veel. Wat een klote geluid>:(

 17. Excuses voor mijn bericht hierboven, ik heb op de site gezocht naar besluiten van de afgelopen twee maanden, en het viel me niet op dat er een oud resultaat tussen zat… (ik kwam erachter bij het controleren van de datum bij het invullen van het digitale bezwaarformulier) 🙁

 18. @robbin omdat we in een stad wonen betekend dit nog niet dat alles geoorloofd is. Prima dat er een festival is maar die bass kan wel wat minder.

 19. En overlast is een relatief begrip!

  De wijste uitspraak die ik hier tot nu toe heb gezien:D

  Ik vind het toch wel verbazingwekkend. Vanavond is de eerste keer dat er een feest op de wythmenerplas is en ik thuis ben. Normaal ben ik namelijk zelf op de wythmenerplas te vinden bij zulke feesten. Ik had persoonlijk verwacht dat de glazen bijna uit m’n kast zouden trillen, iets wat ik toch wel aardig gewend ben van de schietoefeningen van de artillerie op de Veluwe (’t Harde). Ik woon hemelsbreed amper 2 kilometer van de wythmenerplas af (en daartussen zit alleen maar een bos en een industrieterein) en kan nou niet echt zeggen dat ik overlast ondervind aan het evenement. De brommer van m’n achterbuurjongen maakt meer herrie……

 20. 😀 Bigge blijkbaar is de gehoorbeschadiging die je bij de vorige festivals hebt opgelopen groter dan je zelf denkt. Zou toch eens een afspraak maken bij beter horen!!!!

 21. Nog geen gezeur uit de Aalanden gehoord. Het festival is hier ook goed te horen, maar het is zeer draaglijk. Zeker met de Matth?us Passion op de achtergrond (Brava).

 22. De brommer van m’n achterbuurjongen maakt meer herrie……
  Daar noem je dan ook een bijzonder irritant stukje geluid 😉

  Ik gun een ander best z’n pleziertje. Ik had vrijdagavond ’n feestje, daar hadden de buren in het rijtjeshuis ernaast geen last van. Toch plezier gehad; over smaak valt niet te twisten.

  Over geluidsoverlast wel, wat mij betreft: van de pak ‘m beet 15 dagen in het weekeind dat je in Nederland buiten kunt zitten en je er tijd voor hebt, neemt dit feestje voor een hoop Zwollenaren er alweer eentje weg.

 23. Bigge blijkbaar is de gehoorbeschadiging die je bij de vorige festivals hebt opgelopen groter dan je zelf denkt. Zou toch eens een afspraak maken bij beter horen!!!

  Toevallig vorige maand een test laten doen vanwege m’n werk. Alles tiptop in orde. Maar dat lag ook al in de lijn van verwachting aangezien 80% van de mensen die mee willen luisteren van mijn muziek van mijn Ipod vragen of die harder kan omdat ze niks horen, En dan heb ik ruim 100 feesten bijgewoond…..waarbij ik zelfs 117 dB (! in hedon toen het nog kon) mee heb mogen, of een wapperende broek vanwege de luchtverplaatsing van de boxen.

  Festivals verkloten je oren minder dan harde muziek uit je oordoppen

 24. 🙁 wat een pokke tyfus herrie man!
  Zelfs in de aalanden en holtenbroek liggen we stuiterend op bed!!!
  Dit mag toch niet kunnen Gemeente zwolle?

  De decibelletjes zijn echt te veel!!! Verbod op deze geintjes!>:(

 25. Ok, met een beetje volharding en wat meer Google:

  High Energy Events b.v. vraagt vergunning voor het houden
  van Kingdance op 25 april 2014 van 19.00 tot 01.00 uur en
  op 26 april 2014 van 14.00 tot 24.00 uur en Dance4Liberation
  op 5 mei 2014 van 12.00 tot 24.00 uur op het parkeerterrein
  van de IJsselhallen. Ook wordt een ontheffing gevraagd voor
  het gebruik van geluidsversterkende apparatuur.

  Die vergunning is verleend:

  Op 14 april 2014 is aan High Energy Events B.V. vergunning
  verleend voor het houden van Kingdance
  op 25 april 2014 van 19.00 tot 01.00 uur en op 26 april 2014
  van 14.00 tot 24.00 uur
  en voor het houden van Dance4Libe-
  ration op 5 mei 2014 van 12.00 uur tot 24.00 uur op de par-
  keerplaats bij de IJsselhallen. Ook is ontheffing verleend
  voor het gebruik van geluidsversterkende apparatuur.

  Zoals gebruikelijk kan er bezwaar gemaakt worden als je weet dat er iets speelt en een aanvraag ingewilligd is (en het evenement niet voorbij is voor je je bezwaar indient):

  Tegen een besluit kan een belanghebbende binnen zes weken na datum van het betreffende besluit bezwaar maken bij het gemeentebestuur, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.
  (…) Een bezwaarschrift kan door inwoners van de gemeente Zwolle ook digitaal worden ingediend.
  Ga naar http://www.zwolle.nl/bezwaarindienen.

  Het zou al duidelijker zijn als er in plaats van “ook is er ontheffing verleend voor gebruik van geluidsversterkende apparatuur” zou staan “ook is er toestemming gegeven geheel Zwolle en omstreken klokje rond onder te dompelen in een waas van dreumende bas”, dan weet je tenminste waar je aan toe bent als je het leest.

 26. Bigge, of het tip top is hangt af welke eisen je werkgever stelt, dus dat zegt niets. Zou op internet maar eens zoeken naar de conclusies van de nodige specialisten, dan gaan je oren wel anders piepen.

 27. Bij gebrek aan editknop (en gebrek aan ervaring op het blog hier; de link naar google deed het wel in het voorbeeld maar niet in de daadwerkelijke post):
  https://www.google.com/search?client=iceweasel-a&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&channel=rcs&q=Op++april+2014+is+vergunning+verleend+aan+High+Energy+Events+B.V.&oq=Op++april+2014+is+vergunning+verleend+aan+High+Energy+Events+B.V.&gs_l=serp.3…3303.6073.0.6213.3.3.0.0.0.0.358.687.3-2.2.0….0…1c.1.41.serp..3.0.0.UzVxTHKzYm8 , je zoekt dan naar “april 2014 is vergunning verleend aan High Energy Events B.V.”

 28. Nou lekker die herrie, vooral die bassen, ook hier in Zwolle Zuid is het vrij irritant…
  Good idee om dit voortaan achter de Hessenpoort te houden…

 29. De dorpsbewoners worden ook weer wakker en beginnen weer te zeuren!
  Ik woon misschien wel het dichtste bij dit evenement en ik moet zeggen dat ik er totaal geen last van heb.
  Hoe zo zeurbekken!

 30. Ik ben zelf als jaaaaaren DJ en heb in de gabbertijd menig feestje zien stuk gaan op geluidsoverlast! Daar moet ik bij zeggen dat dit totaal niet in de buurt kwam qua volume van wat ik nu voor mijn kiezen krijg.

  Woon in de AA-Landen en lig gewoon te trillen in de woonkamer en het komt zelfs boven de TV uit. Ik ben een groot voorstander van dit soort feestjes, maar er moet toch echt iemand aan de slag met een DB meter, want dit kan gewoon echt niet! Tijd om in te grijpen nu!

 31. Nou mensen, maak je borst maar nat. Als we morgen die beker mee naar huis nemen, dan is dit geluid van vandaag als een slaapliedje vergeleken met het feest dat dan losbarst.:)

 32. Zwolle is geen dorp, maar waarom moeten we alles goed vinden. En dan ook nog in het paasweekend, wat voor veel mensen een bijzonder weekend is vanuit geloofsovertuiging. Er kan toch wel rekening met elkaar worden gehouden? Niet alles hoeft toch maar altijd te kunnen. O, de muziek gaat net nog een tikje harder…

 33. Nou bedankt hoor, zeikend zwolle >:(

  Ik maar hopen dat ik het laatste uur even kon mee genieten van een fijne set van Hellfish & Producer…. is verdomme het geluid omlaag gegaan>:(

 34. Volgende maand is er eenzelfde soort feest in het Weezenlandenpark! Ik ga maar weekendje weg met de familie. Dat is voor ons om de hoek. Haha. Ik gun ieder z’n feestje hoor. 😀
  Maar dit gaat wel heel erg hard.

 35. Haha, moet echt lachen om deze reacties. We leven niet meer in een dorp hoor! Mooi dat Zwolle behoorlijk wat festivals organiseert, dit zet de stad op de kaart en zorgt voor inkomsten.

 36. Zou op internet maar eens zoeken naar de conclusies van de nodige specialisten, dan gaan je oren wel anders piepen.

  Tja als ik de mening van menig specialist (? hoezo specialist, ze moeten elkaar wel aan het werk houden) mag geloven, moet ik allang 1000X in coma hebben gelegen wegens het te veel nuttigen van alcohol. Was ik al minimaal 100x overleden wegens het overschrijden van de maximaal snelheid op de Nederlandse wegen, was ik 30 jaar geleden al overleden aan een longziekte terwijl ik nog maar 10 jaar rook etc. etc. etc…..

  Daarbij, zoek op internet? Hopelijk heb jij goede wetenschappelijke artikelen in PDF formaat incl. de juiste bronvermelding, want de rest van het internet mag je niet zomaar als de waarheid aannemen.

 37. Je kan wel merken dat het laat is, bepaalde reactie van een bepaald persoon slaat werkelijk nergens op…
  Maar soit mooi feessie voor overdag. Maar zo laat nog en zulke herrie niet normaal. Denk beter een nachtslotje hier op

 38. doe maar een nacht slotje op je oren lol

  Het vervelende is dat geluid gewoon lastig buiten te sluien is. Al zou ik uit comfortoverwegingen met m’n vingers in m’n oren kunnen slapen, het feestje dreunt er toch doorheen. En dan slaap ik toch echt binnenshuis, in een kamer die niet aan de feestkant zit. Ik zou al vrij luide muziek aan moeten zetten om de “externe invloed” minder herkenbaar te maken.

 39. De wind zal wel deze kant op staan…

  mooi dat zelfs in Zwolle er voor iedereen wat te doen is.

  ga er vanuit dat alles binnen de afgesproken geluidsgrenzen blijft

 40. Berichtje van laaang geleden:

  Niet zo zeuren, je woont in een stad smilies/wink.gif

  😉 Loos punt natuurlijk: niet voor iedereen per definitie omdat dat de voorkeur geniet, maar ook wel eens omdat het (wel) binnen bereik ligt.

  Geluid blijft ruim binnen de vastgestelde normen. Het is dit jaar even pech dat de wind alles Zwolle ‘inblaast’

  Hmm… Volgens wie? Ik heb kort gezocht naar de eigenschappen van “geluidsversterkende apparatuur” en statistieken van evenementen met geluidsoverlast, en redelijk bot gevangen.
  Ik heb al helemaal geen objectieve en onderbouwde stelling kunnen vinden dat het huidige feestje binnen enige norm blijft.

 41. Kan de zorgverzekeraar de premie weer opschroeven met al die gevalletjes gehoorbeschadiging. Klere herrie laat ze dat lekker op een boorplatform doen ver uit de kust.

 42. Pierik hier. Is wel wat te horen. Maar irriteert totaal niet. Kan me niet voorstellen dat het in stadshagen plots veel harder klinkt.

  Mooiste vind ik dat iemand hier zegt dat we rekening met elkaar moeten houden. Zolang het maar gunstig voor jou is he. Moet je ook rekening houden met de jongelui die willen feesten.

 43. Die geluidsmeters zijn door de Gemeente neergezet zodat alles op afstand in de gaten gehouden kan worden. Daarbij moet ik zeggen dat het inderdaad hard is maar zeker binnen de normen blijft. En ja iedereen kan geluidsoverlast ervaren, dat is persoonlijk uiteraard.

 44. Ook even melding gemaakt.

  Een feestje prima hoor, maar ik heb nu echt koppijn door die base vanaf 19.00 uur…

  We zullen het maar niet hebben over de vogeltjes op de plas daar, maar ik denk dat de nestjes wel een beetje opgeschud zijn..

  In de toekomst hoop ik dat er een locatie voor dit soort feesten gevonden kan worden waar de ‘niet-party-ganger’ wat minder last van heeft.

 45. Als je een feest organiseert laat het dan ook voor de normale mensen/bewoners leuk blijven en niet alleen voor die stufkikkers die anders geen lol kunnen hebben ik hoop dat de gemeente genoeg klachten krijgt

 46. Bekijk het eens positief. Dansfeestje is goed voor de werkgelegenheid.

  Bezoekers kopen kaartje. Organisator blij. Muziekboer blij. Pillenboer blij. Drankboer blij. Vuurwerkboer blij met 2 keer vuurwerk op 1 dag. Ambulance en taxi’s vol. Politie kan weer eens uitrukken. Ziekenhuis vannacht weer druk bezocht.
  En van de week weer een paar ambtenaren druk met de klachtenafhandeling.

 47. er zijn altijd mensen die zeiken om alles hou de peperbus goed in de gaten voor verguningen voor dit soort feesten en ga in beroep tegen de feesten dan heb je pas wat tezeuren

 48. @q

  Dat heeft niets te maken met geluidsoverlast die knop kan daardoor wel iets terug gezet worden hoeven ze ook niet tegen elkaar te schreeuwen om wat te communiceren

 49. Ik denk dat je goed onder invloed moet zijn van het een of ander om dat soort herrie te kunnen verdragen en dan ook nog “mooi” te vinden.

 50. Wat heb ik met stille zaterdag te doen?
  Omdat de een ‘stil’ is moet de ander dat ook doen,
  windrichting is het grote probleem geweest.
  High energy events b.v. zorgt al jaren voor het juiste geluidslimiet.
  Komt tevens omwonenden tegenmoet mbv inlichtingen en informatie verstrekkingen.
  Het is natuurlijk vervelend dat deze natuurlijke omstandigheden niet in het gereformeerde voordeel is, maar die paar keer per jaar moet te doen zijn.
  Overigens gaan volgende de aankomende feesten van dit kaliber gepaard met een lager aantal beats per minuut(lees ander genre).
  Het hoge aantal beats per minuut is vermoedelijk de grootste irritatie van meeste mensen hierboven en wordt als ‘teringherrie’ beschouw.
  Iets wat niet geheel vreemd is, echter blijft dit relatief.
  Laat ieder in zijn waarde, een keer slapen om 0:00 uur om zaterdagavond zou niet zo probleem zijn lijkt me ( natuurlijk ook relatief te noemen, vroeg/laat).

 51. @Robbin , Het verbaasd me dat het binnen de norm is gebleven. Een feest is nog niet eerder zo hard binnen gekomen hier in de AA-landen. Wel mooi voor toekomstige vergunningen dat dit zo is overigens.
  Neemt niet weg dat ik blij ben dat Zwolle eindelijk eens wat leuke evenementen op de kaart zet…
  Het is niet of we hier wekelijks ons bed uitdreunen en dit soort buiten evenementen zijn ook altijd wel op tijd afgelopen, dus we komen er als Zwollenaren vast wel overheen.

  Maar eerlijk is eerlijk, dit was wel een klein beetje te veel van het goede. Waarschijnlijk beroerde windrichting ofzo….:):)

 52. Hou is op met zeiken stelletje zeurzakken, ik ben ook bijna 60, maar gun ieder zijn ding ! Ik lig ook niet om 2200 uur in mijn bed.
  Tuurlijk hoor ik die bassen ook wel, maar iets na 00.00 uur was het stil !!

 53. overlast is een relatief begrip! overlast is een relatief begrip!

  Nou mensen, maak je borst maar nat. Als we morgen die beker mee naar huis nemen, dan is dit geluid van vandaag als een slaapliedje vergeleken met het feest dat dan losbarst

  Maar er last van hebben vind ik wat mij betreft zwaar overdreven.

  Pierik hier. Is wel wat te horen. Maar irriteert totaal niet. Kan me niet voorstellen dat het in stadshagen plots veel harder klink

  En nog een quote van moeders; Ach het duurt toch maar tot 12 uur, kun je daarna alsnog lekker slapen.

  Relativeren mensen! Als ik van iedereen ga eisen dat zij met mij rekening gaan houden dan zijn wel nog wel even bezig……

  Iedereen welterusten en een fijne Pasen/Beker-weekend

 54. Niet overdrijven. In iedere stad wordt geklaagd bij geluidsoverlast. Zoals ‘herrie’ subjectief is, is ‘overlast’ dat ook. En Zwollenaren zeuren niets meer dan inwoners van andere steden. Gelukkig zijn er nog relativerende reacties (Ren en Nadine).
  ’t Is ook niet mijn muziek, maar ik gun iedereen z’n feestje. En als dat een feestje is waarbij busladingen vanuit heel Europa naar Zwolle komen, dan heb ik daar best een avondje drillen tot 24.00 uur voor over.

  Stelling: als je 100% rust en stilte wilt, kun je beter ver buiten de stad (gaan) wonen.

 55. Ik snap de dreunen en trillen opmerkingen echt niet. Ik ben in de loop van de dag thuis in de Assendorp (’s middags en ’s avonds laat) geweest, in de Wipstrik (’s middags) en de binnenstad (’s avonds) en op alle drie de plekken hoorde ik af en toe[/B] de bas. Zachtjes. Alsof er twee straten verderop een auto met luide muziek langskwam. En mensen, daar tril je niet van uit je bed. Tenzij je een prinses op de erwt bent.

 56. niet verbazend dat na 00:00 uur pas de positieve reacties op weblog Zwolle komen. Bezoekers en organisatie zijn eindelijk ook thuis. Hoop dat de B&W haar verantwoordelijkheid neemt en dit soort uitspattingen en overlast de nek omdraait. Na het aantal reactie en klachten blijkt dat dit soort evenementen niet aan de rand van een stad thuishoren. Zwolle is hier niet bij gebaad. Op de organisatie na geen enkele meerwaarde voor de middenstand. Verbannen naar de polder op het terrein van Walibi.

 57. Inderdaad was het trilniveau huge in de Aalanden, maar he, er wordt eindelijk is wat in Zwolle georganiseerd, en hoeft niet jouw ding te zijn, en ook zeker het mijne niet maar om zo uit te halen naar elkaar in dit forum is toch ook niet nodig?! En al die andere dingen als Kingdance is geen hardcore, dus de beats per minuut liggen lager dus trilt niet zo en ik zou zeggen gewoon zelf even heen gaan dan zie je hoe mensen genieten en kan je misschien zelf even een stukje tolerantie opbrengen. De wind stond nu eens een keer over Zwolle heen, dat is al die jaren nog niet gebeurd. En als je buur eens een feestje geeft bel je toch ook nietmeteen de politie? Hier bij westenveld, wekelijks auto’s met dat gebrom maar ben zelf ook jong geweest en wild en weet hoe leuk het kan zijn!

 58. In de afgegeven vergunning voor dit evenement zal echt wel een maximale geluidsgrens zijn aangegeven. Deze grens wordt door gemeente ook constant gecontroleerd, en indien overschreden worden er dan maatregelingen getroffen (volume zachter zetten door organisatie).

  Probleem van gisteren ligt bij het feit dat de windrichting ook een grote rol speelt bij eventuele geluidsoverlast. Doordat gisteren de wind vanaf de Wijthmenerplas kwam is er redelijk veel geluidsoverlast geweest, ondanks het feit dat de organisatie zich hoogstwaarschijnlijk aan de vergunning hield.

  In volgende vergunningsaanvragen moet ook rekening gehouden met de eventuele windrichting. Als die ongunstig is zou het maximale aantal dB’s direct aangepast moeten worden. Dat valt goed te beschrijven in een vergunning.

  En wat betreft de klagers over de muziekkeuze: het mag niet uitmaken wat voor soort muziek (pop, rock, house, klassiek, etc.) het is. Men dient zich aan de afgegeven vergunning te houden.

  En voor alle toekomstig klagers nog de tip: houd de aanvragen en ontwerpbesluiten in de gaten die op de site van de gemeente staan in de gaten. Als je klachten hebt, maak dan bezwaar.

 59. Ik zat in de kerk vanwege de paasnachtdienst, waarbij in de stiltemomenten het geluid goed te horen was. En prima! Ik gun iedereen zijn genot. En ja, de wind kwam uit het oosten, dus beter hoorbaar in de stad. Wees blij dat de jeugd een feest bezoekt, ipv plofkraken in Stadshagen te beramen…..
  Mooi feest, paar keer per jaar prima, en ja, ik ben midden-50!

 60. Wat gebeurt is is gebeurt, dit betekent niet dat je een volgende keer geen vergunning moet afgeven. Kijk naar de reacties hierboven en er zijn prima alternatieven.

  Een avondje gedreun op de bank is niet zo erg (ben overigens wel even op zoek geweest naar welke buurman de muziek zo hard had staan) maar ik kan de locatie niet helemaal begrijpen. Het is een natuurgebied, geef dan een vergunning af in de hessenpoort.

 61. Ach zeikers hier, zeker nooit een goede jeugd gehad? Dit feest is 1x in het jaar.. ik ga toch ook niet klagen als de buren een keer een feestje hebben..

 62. stelletje kluizenaars kom uit je huis . ga mee met de tijd !!!! in plaats van al dat zeiken en zeuren jullie gunnen niemand anders wat en denken alleen maar aan jullie zelf ohw dat zal de mentaliteit wel wezen van hier!!!

 63. Ik gun iedereen het zijne, ook de Hardshockers.
  Maar als je het over het “op de kaart zetten” werkt het dan zo?
  “hoe hoger de volumeknop, hoe beter op de kaart”?

  Nee, ik ga dit weekend toch echt liever naar Sail Kampen.

 64. Zwolle is al discotheek loos, laten we er dan niet met zijn allen gaan klagen als er eens een feesie word gerealiseerd voor de liefhebbers!! Buiten dat is het maar eens in de zoveel tijd, dus ik zeg moet kunnen!! (Ook wij hebben het in huis gehoord maar storen ons er niet aan):)

 65. Ik dacht al, waarom noemt niemand de vogeltjes? Maar gelukkig kwam er toch nog een reactie.

  De vogeltjes hadden nergens last van. Er zaten gisteren veel zwanen op de plas en de meerkoetjes waren druk bezig met nesten bouwen in het riet naast één van de podia. Die trokken zich nergens wat van aan.

 66. Een constatering: op Twitter op de hashtag #Hardshock heb ik (geautomatiseerd) over de afgelopen 20 uur 29 verschillende klagers geteld. Iedere klager twitterde er gemiddeld genomen 6 keer over. Van deze 29 getelde klagers hadden er 19 termen als “CU” of “Christen” in hun profiel staan. Niet als aanval bedoeld en niet dat ik dat persoonlijk erg vind en ik stel me zelf hierin neutraal op, maar ik vraag me wel af: wat maakt het dat er relatief veel klagers van deze groep lijken te komen?

 67. Officieel bericht gemeente Zwolle:

  De gemeente vindt het erg vervelend dat mensen overlast hebben ervaren van het Hardshock Festival. Samen met de organisatie heeft de gemeente zaterdag zorg gedragen dat de geldende geluidsnormen niet overschreden zijn. Door de windrchting is het feest echter in een groter deel van Zwolle dan normaal te horen geweest. Elk festival wordt geëvalueerd, vanzelfsprekend ook deze. Dan wordt ook duidelijk of we nog meer praktische maatregelen kunnen nemen om overlast te beperken.

 68. @Hansvan Eijsden Dat bevreemdt me niets, nu het Hardshockfestival gelijk viel met Stille Zaterdag. Ik zou het opmerkelijker hebben gevonden wanneer er op een neutrale zaterdag een kleine 70% klagende christenen op twitter bleken te zijn. Dat zou iets zeggen over de tolerantiegrens binnen die groep (hoewel het aantal twitteraars natuurlijk wel te klein en te specifiek is voor een betrouwbare uitspraak, maar toch). Dit is precies wat je verwacht als je de discussie waarmee dit topic begon, leest. Een belangentegenstelling.

 69. Heel knap dat sommigen hier op WlZ alle maatschappelijke problemen altijd zo snel in categorieen weet in te delen hoor.

  Alle klagers over kilometers ver dragend geluid zijn Christenen
  Alle skimmers komen automatisch uit Bulgarije
  Alle zich slechte gedragende vrachtwagenchauffeurs zijn Polen
  Alle homohaters en overvallers komen uit Marokko
  Alle tegenstanders van “Zwarte Piet” zijn negers
  Alle tegenstanders van teveel koopzondagen zijn CU aanhangers
  Alle werkschuwe hangjongeren zijn Antillianen
  Alle Deventernaren zijn Go-Ahead voetbaltuig
  Alle Turken zijn……vul zelf maar aan,

  Sommigen maken er zelfs via Twitter een hele studie van.
  Fijn dat julle de maatschappij zo overzichtelijk voor mij weten te maken hoor.8)

 70. Als ik nu ageer tegen de zelf-bevindingen van Hans van Eijsden hierboven, ooit de CU succes en wijsheid heb gewenst hier in de comments en ook nog eens iets heb gereageerd in termen van geluidsoverlast,dan val ik waarschijnlijk ook in de categorie ‘christenen’.

  Ik sluit me aan bij Observer… “fijn dat anderen…”! Mag ik gewoon mezelf zijn en een eigen mening hebben? Fijne wedstrijd!

 71. fijn voor de broedende vogels, die takkeherrie… kan dat soortwaanzin niet gedaanworden in Amsterdam of zo, ergens waar je niks meer kunt verpesten?>:(

 72. Mensen het is 1 x per jaar op een zaterdag en om 12 uur is het feest afgelopen. Dan zijn de meeste mensen ook nog maandag vrij… En iedereen die loopt te bitchen over dit is geen muziek, herrie blabla! Laat iedereen dat voor zich zelf bepalen. Get a life mensen.

  Ik heb me in ieder geval optimaal vermaakt. En ik zou tegen iedereen zeggen die heeft lopen zeiken kom volgend jaar!! Dan bekijk je het met hele andere ogen!

  Zeiklappen!!:P

 73. >:(vreemd dat de gemeente zich verschuild achter de windrichting. De gemeente heeft zelf toestemming gegeven, dus je nu niet kinderlijk verschuilen achter een beetje wind. Beseft dit kortzichtige gemeentebestuur zich wel dat hoe de wind ook staat er altijd Zwollenaren zijn die last ondervinden.

 74. Hallo,

  Wij zijn net terug van een bezoek voor een maand aan Indonesie.
  Wat een beschaving daar! Wat een vriendelijke mensen………Benzine kost 40 eurocent per liter!!! In het verkeer(je hoeft niet verzekerd te zijn wanneer je dit niet wilt) helpen ze elkaar geven elkaar voorrang, stoppen ze in de enorme drukte van Jakarta. Geen getoeter maar alles relaxed………….NERGENS cameras!!!! geen geloer………parkeren?? Zoek gewoon een plekje zodat je de ander niet lastig valt. GRATIS!!!
  Wat leven wij hier in een totaal gestoord land. Wat worden wij maar kaalgeplukt!! Alles relaxed en vriendelijk.Toch een bon?? Geef de agent wat roepias en het is voor elkaar. Super super en wat een afknapper weer op dat kale en saai aangeklede Schiphol.
  En dan die idiote herrie hier.Alles mag maar.Ik heb mij doodgeergerd!!!!
  Groeten
  Mw.C.van Veen

 75. Ach, dat is dan inderdaad een enorm verschil. Indonesiërs blijven altijd vriendelijk en ergeren zich nooit. En zeker niet dood. Toch mooi dat u dit toch nog zelf kunt schrijven.

 76. Wat een geweld hier. Ik probeer het netjes te houden.
  Wat zeuren we nu over 1 dag? Kom op. Iedereen is jong geweest.
  En iedereen heeft zijn eigen muzieksmaak, dat je het pokke herrie vind oke.
  Maar dan ga je de politie toch niet bellen als het tot 12 uur duurd.
  12 uur is een prima tijd op zaterdag. Kan zijn dat je dat natuurlijk te laat vind…
  Maar koop dan oordopjes voor 2 euro bij de kruidvat. Of boek een hotel, dan kom je zelf ook even tot rust. Als je hier al gek van word, dan heb je vast een zwaar leven.

  We leven samen. En wat zijn die paar avondjes in het jaar nou! Al die andere stille aconden heb je al. Beetje afwisseling kan geen kwaad.
  Leef en geniet. En het is best sneu als je je avond laart verpesten door overlast.

  Ik zou zeggen kom eens kijken, dan heb je vast een veel leukere avond dan dat je je thuis op de bank moet lopen ergeren.

  En om hier nou de burgemeester persoonlijk op aan te spreken. Jeetje die man heeftwel meer te doen. En waarschijnlijk ook wel wat belangrijkers dan 1 avond.

  Best kinderachtig om elkaar aan te vallen…

  En buiten dat zet je eigen stad op de kaart. Ik had een vermoeden dat Zwolle een boeregat was. Maar ze kunnen wel een zwaar gaaf feest organiseren!!!

 77. Miaaaaaauwwwfff

  Wat een dollll feest, laat die saaie types mar zeiken. Waarschijnlijk jaloers omdat ze zelf nooit verkomen dan een potje bingo

 78. Hardrock 1 keer per jaar? Afgelopen nacht pec 1 keer per…koningsdag 1 keer per jaar … 5 mei 1 keer per jaar, blauwvingerdagen 1 keer per jaar en dan zijn er nog een paar allemaal 1 keer per jaar. Maar als de wind onze richting uit gaat en dat is meestal rond voorjaar en zomer zo dan ben je wel veel geld kwijt aan vakanties …

 79. Suze…. Dan ga je toch lekker ergens op een onbewoond eiland zitten waar je van niemand last heb?
  Misschien dat je er dan achterkomt dat het allemaal redelijk meevalt. Het is nu maandag en heb je een ziekte of wat dan ook aan overgehouden? Zijn de buren dood neergevallen en alle katten in de buurt verkracht? Niet? Waar zeur je dan vredesnaam om. Gun een ander ook zijn plezier.
  Anders kan iedereen beter ook geen kinderen meer nemen want die zijn altijd overal te horen. En dat het hele jaar door. Of wat dacht je van auto’s? Of als iemand zijn verjaardag viert in de tuin? Mensen zeuren teveel.

 80. In de wet geluidshinder is niets opgenomen over geluid bij evenementen. Dat wordt aan de gemeenten overgelaten middels het evenementenbeleid. Daar zijn geluidsnormen in opgenomen, die ertoe dienen klagende burgers de mond te snoeren. De normen zijn niet overschreden, dus wat zeurt u nou.

 81. Wat een takkeherrie. En dat noemen ze muziek ?
  Ik noem dat bonkebonkebonk.
  Doen ze in een flat ook als het bed ’s nachts tegen de verwarming aanstaat…..

 82. Wat een gezeur over die herrie. Ja ik hoorde dat gebonk ook in mijn huiskamer, maar na 24.00 uur niet meer. Prima dus. Leven en laten levenen vooral minder zeuren, dat is slecht voor het hart.

 83. Waarom moeten hardwerkende burgers die in hun welverdiende vrije paasweekend geen zin hebben in 12 uur lang lawaai op een onbewoond eiland gaan zitten? Is het niet veel logischer dat mensen of organisators die totaal geen rekening houden met omwonenden een plek opzoeken waar ze niemand tot last zijn?

  Vroeger organiseerden wij in de kraakscene ook parties, die soms 2 dagen doorgingen, en geen kip die er last van had. 😉

 84. Suze… Wie zegt dat ik dat goede muziek vind? Want dat is niet waar.
  Ik kan wel tegen een paar dagen overlast. Dat is het risico als je in een stad gaat wonen. Maar er zijn teveel mensen hier die denken dat de wereld om hun draait en daar ben jij er 1 van. Als je niet tegen het geluid van een ander kan dan heb je toch best een zielig leven. Mensen maken nou eenmaal kabaal, maar omdat dit iets wat je zelf niet leuk vind moet er meteen gezeurd worden. Terwijl er toch echt wel belangrijkere dingen in het leven zijn.

  Marlou… Zijn de enige hardwerkende burgers dan degenen die geen plezier in hun leven hebben? Ik neem iig aan dat die mensen dan ook niet naar het bevrijdingsfestival gaan. Of naar het stratenfestival of Koningsdag of iets anders. Of is het dan geen overlast meer omdat de hardwerkende burger er dan zelf is?
  Ik reken mezelf ook toe aan de hardwerkende burger aangezien ik een baan heb waar je bijna 50 uur per week werkt, en in mijn omgeving nog meer anderen. Maar die lopen niet zo snel te zeuren.

 85. Hoezo zielepietjes en zeikers? Kijk naar jezelf dat je alleen maar naar harde “muziek” kan/wil luisteren!? Hopelijk wordt je snel stokdoof!!

 86. Verbaas me er elke keer bij festivals weer over hoeveel zeikerds er op deze aarde leven. Altijd maar te klagen als er 1 dag een activiteit is. Horen ze ook maar iets van muziek dan kunnen ze weer helemaal losgaan met al hun geklaag….

  Kan begrijpen als het je muziek niet is, dat is je goed recht maar doe niet alsof de wereld vergaat!:D:D

 87. >:(Blijkbaar heeft de organisatie weer een hoop nicknames gevonden. Een hoop tegenberichten plaatsen om de balans te houden en inkomen veilig te stellen. Het kan niet anders want zoveel stomme mensen die positief reageren op dit soort evenementen bestaan er gewoon niet.

 88. Gregory, lezen is moeilijk als je alleen in de wereld bent heh? Zoals ik al zei vind ik de muziek zelf ook niks. En je bent ook een enorme zielepieten als je een ander zijn pleziertje niet gunt. Komen jullie uit berkum ofzo?

 89. Het is maar 1 keer per jaar stelletje kut zeikers. Dat jullie zo’n zielig leventje hebben en alleen maar thuis hangen. Gun ons jongeren ook eens wat!

  2 keer per jaar een feestje op de wythem… wat een ramp.

  En met alle andere feesten is het wel ok zoals 5 mei enzo.

 90. Nouja wat een geklaag.. Zwolle geeft ook eens per jaar es een HARD feestje en bijna de hele stad overdonderd!!

  ZWOLLE BEDANKT!!! VOLGEND JAAR NOG EEN TIKJE HARDER DUS!! 😀

 91. Het niveau van de reacties van de voorstanders zegt genoeg. Mogelijk nog onder invloed van zaterdag of het niveau van de zandbak en de kinderboerderij nog niet ontgroeid.

 92. Omg wat sneu die berichten hier…gaan jullie nu ook de politie bellen om dat kabaal van de huldiging van pec?! Wat triest zeg ga wat met je leven doen dat doen die mensen die van dat feestje genieten tenminste wel…pfff klagen over iets wat hooguit 2 x in het jaar te horen is en altijd moet de hardcore weer afgezeken worden. Defqon krijgt ook altijf klachten vanuit elburg maar die opwekking van de EO waar we ook altijd duidelijk van mee kunnen genieten niet..k zit op dat kattengejank ook niet te wachten maar ben niet zo zielig een ander z’n feestje te verpesten. GET A LIFE!

 93. Mehmet1800… Jouw reacties zeggen anders ook wel genoeg. Kan je niet gewoon een discussie winnen zonder mensen te beledigen?
  Klein kind

 94. Geniaal! 172 Reacties! Zaterdag heb ik heerlijk van de dag genoten. Regelmatig buiten geweest en wel wat bas gehoord, maar we dachten dat het een auto was die de installatie wat hard had staan. Of een privé feestje een straat of twee verderop. Later pas kwam ik erachter dat het Hard shock was. Heb het mijn vriendin verteld en die had ook zoiets van “ach ja, dat kan het ook geweest zijn”.

  Ik hoop dat iedereen een fijne tijd heeft gehad. Heb verder nergens last van gehad. Zelf met de band “s avonds nog even opgetreden. Was alleen blij dat we net voordat de meute kwam bij de MacDonalds geweest waren!

 95. @Dussss, lees alle reacties nog eens rustig door. Kijk naar het taalgebruik en de vele spelfouten en je zult mijn conclusie delen. Het gaat niet om het winnen van een discussie maar om een constatering. Voorbeeld:En je bent ook een enorme zielepieten.

 96. Nou Mehmet1900, over fouten gesproken die reactie op 21 april 2014 17:01 van jou was ook erg fout. Je beledigt daarbij ook nog eens de medewerkers van WLZ. Alsof die niet goed genoeg op zouden letten….

 97. Whaha wat een reacties. Echt triest. De harde wind stond echt perfect voor Zwolle. Lekker meegenieten. Kan nooit geloven dat de zeikerts op hun vrije paasweekend zonder dat feest voor 12 uur in bed liggen. whahaha echt om te lachen. Vond het Nog zacht gaan op het feest. De wind waaide alles weg hahaha. en wees blij dat het Niet Tot 7 uur in de morgen duurde zoals groudzero festival op busloo.

 98. Beste mehmet1800. Sorry als mijn auto-correct er zielepoten van gemaakt had ipv zielepoot. Het bevestigd alleen wel dat je wel een enorme zielepoot bent omdat je de discussie niet winnen kan en het daarom maar gooit op spelfouten. Heel erg triest.

 99. Klaag, klaag, klaag ,klaag. Wat een gezeur man. Ga dan lekker ergens in Drenthe wonen als je niet tegen geluid kan. Zwolle is een hoofdstad daar zul je mee moeten leven.

 100. Hahahahahaha oh ik lach me kapot om die reacties!
  Lieve mensjes… ongesteld vandaag? ;D

  Het is maar voor 1 keer, kijk er eens ff langs heen!
  Nie zo zeuren nie!!! Wordt niemand vrolijk van. 😉

  Ik kan je zeggen dat ik een mega mooi feest heb gehad,
  en ik kan je verzekeren dat dit feest daar nog lang wordt gehouden. 😀
  Geloof me, ik heb het gehoord vanuit zeer betrouwbare bronnen hehe 😀

 101. Waarom dan zo hard? Vanavond ook weer. Snap dat niet. Moet het stoer zijn? Kun je beter een dagje mee naar R’dam zeecontainers van binnen schoonspuiten. Zie je meteen dat een echte stad niet persé lawaai hoeft te maken. Idioot stel frikandellen, kun je wel tegen bejaarden, kinderen en huisdieren. Donder op man, stel opgefokte springapen!

 102. Niets gehoord vandaag, mensen hadden een fijn feestje!
  Graag houden zo, hoe meer feestjes hoe beter het is.
  De mensen die het niet zo leuk vinden, ga er eens naar toe.

 103. wat een treurige reacties hier 😀 aan alle zeikerds.. bedankt voor jullie reacties… ik heb genoten! :D:D op naar de volgende party!! WILDNESS!!:D:D

 104. >:(Wildness, de wind staat weer gunstig komende zaterdag. Wordt weer genieten in Zuid! Vast achteraf weer excuses van de gemeente.

 105. Ik begrijp de beweegredenen van de gemeente niet zo goed.
  Zwolle heeft ca 120000 inwoners, stel dat 1/8ste in de doelgroep leeftijd 16-26 valt wat me de doelgroep lijkt qua leeftijd enkele uitzonderingen daargelaten. van de 1/8 populatie is misschien 20 pct geïnteresseerd en koopt een kaartje. dan heb je het over 3000 zwollenaren.

  Het overige volk komt dus uit overige windstreken. Wat wint Zwolle hier precies mee?

 106. @dude je grijpt allerlei getallen uit de lucht of je zuigt ze uit je duim. En die getallen die nog ergens op lijken, kloppen niet (Zwolle heeft eerder 125.000 inwoners). Maar daar wel conclusie’s op trekken. En dan ook nog doen alsof die andere bezoekers niks mee brengen. Wat dacht je van: geld! Daardoor kan TAS de rest van het jaar weer allerlei gratis feestjes op het Rodetorenplein organiseren.

 107. Welke conclusies zie je precies? Ik noem een woord als misschien en bezig de afkorting circa en ik stel een vraag op basis van een paar aannames die redelijk aannemelijk zijn.

  maargoed geld dus, en wat interesseert jou dat? Verdien je er zelf wat aan?

 108. Dat heb je zelf gezegd, dat betalen de bezoekers van Wildness die niet uit Zwolle komen.

  Dat is overigens niet het doel van de organisator van Wildness, die heeft maar één hoofddoel neem ik aan, is een commercieel bedrijf.

 109. Ach ja, vroegâh had je ook wel eens een feestje of zo, maar dat werd dan gewoon binnen gehouden zodat zo weinig mogelijk mensen er last van hadden. Dat idee is helemaal losgelaten.

 110. @bigge, als geen ander weet jij dat er vrijwel geen ondernemers uit Zwolle betrokken zijn bij de evenementen die Tas organiseert. Vrijwel allemaal grote landelijke bedrijven met eigen personeel en geen enkele binding met Zwolle.

  @Japser, hiermee suggereer je dat Tas gratis feestjes aanbiedt. Leer mij bureau Tas kennen, een keiharde en commerciële organisatie die niets voor niets doet. Door deze opmerking doe je trouwens afbreuk aan al die sponsoren die de feesten, die gratis toegankelijk zijn. mogelijk maken. Mogelijk dat Tas een van de velen sponsoren is, dan heb je het echt wel gehad. Mochten deze feesten inderdaad betaald worden uit de inkomsten van Wildness, is het tijd om de prijs van het kaartje maar eens via de social media ter discussie te stellen.

 111. @Sjaan ik noemde maar één zaak op waardoor Zwolle zou profiteren van Wildness. Er zullen er nog veel meer zijn.

  En ook heb ik gezegd dat organisatoren gewoon commerciele bedrijven zijn. Die neem ik het totaal niet kwalijk dat ze geld proberen te verdienen. Sterker nog, als ze dat niet zouden doen, zou ik dat heel vreemd vinden.

  En waarom de prijs van het kaartje ter discussie stellen?

 112. @japser, mis duidelijke argumenten. Nu lijkt het of je zaken goed wil praten, wat tot nu toe niet lukt. De discussie over de prijs heb je zelf opgestart, citaat: Daardoor kan TAS de rest van het jaar weer allerlei gratis feestjes op het Rodetorenplein organiseren.

 113. Wil je zeggen dat er geen feesten door TAS worden georganiseerd op het Rodetorenplein, of dat ze dat wel doen, maar dat die niet gratis zijn?

  Ik heb helemaal niks gezegd over de prijs van Wildness, het ging er om dat daar niet alleen Zwollenaren komen, en dat er dus een extra injectie van inkomsten in de Zwolse gemeensschap komt, en dat we daar bijv. door gratis feesten op het Rodetorenplein iets van terug zien.

  Wil je dat ontkennen?

 114. 😉 aha,
  dat is het dus. Als er geld mee verdient kan worden is het belang van de inwoners van Zwolle ondergeschikt. Ok. Duidelijk. Dat zijn dus de normen. Fijne maatschappij waar we in leven.
  De wet van Mammom is de belangrijkste. Goed dat ik het weet.
  Kan meneer studio Tas en meneer Althoff rustig zijn gang gaan. Mammon blij, gemeente blij, meneer tas en meneer Althoff blij. De bewoner die wakker ligt elk weekend niet, maar dat is niet belangrijk. Want GELD GELD GELD GELD….

 115. Is er zaterdag weer een feestje bij de Wythemer plas?

  Ik hoop op mooi weer voor ze en zie de foto’s hier wel weer verschijnen. Als ik dan in de verte een zacht basje hoor weet ik in ieder geval wat het is. Leuk voor ze en ik wens iedereen veel plezier! 😀

 116. @vroeger de bewoner die wakker ligt van een feest bij de Wythemerplas, die er niet direct naast woont, heeft last van het prinses-op-de-erwt-syndroom.

 117. @Japser, je bent volgens mij de regie over je eigen reacties kwijt. Er is geen ontkenning dat Tas ook festiviteiten op het Rodentorenplein organiseert. Ik bestrijdt alleen dat deze door Tas worden gefinancierd, en dat is wat jij suggereerde.

  Citaat: Ik heb helemaal niks gezegd over de prijs van Wildness, het ging er om dat daar niet alleen Zwollenaren komen, en dat er dus een extra injectie van inkomsten in de Zwolse gemeensschap komt, en dat we daar bijv. door gratis feesten op het Rodetorenplein iets van terug zien.

  De financiële injectie voor de Zwolle gemeenschap begrijp ik nog steeds niet. Tas strijkt de inkomsten op van de evenementen. Betaald hij dan uit zijn eigen zak de feesten? Er komt dus geen rekening vanuit Tas richting de organisatie. Zal de organisatie wel blij, hoera nog grotere feesten op het Rodentorenplein, OP KOSTEN VAN TAS. Dus toch verkapte opslag op het kaartje van Wildness, want niets is voor niets.

 118. @Sjaan door wie dan ook, het was maar één klein voorbeeldje waar je op zit te zagen. Al was het alleen al via de gemeentebelasting. Zwolle als geheel wordt het beter van.

  Wat de prijs van een Wildness kaartje doet, zal mij mijn anus oxideren. Ik ga er niet heen 🙂

 119. @Japser, van de gemeentebelasting moeten wij het niet hebben, kun je nog geen fust voor kopen. Wordt een dorstig, saai en gratis evenement op het Rodentorenplein. Wel lekker goedkoop voor Tas.

  :'(Sterkte met je anus, pas goed op jezelf. Gelukkig zijn er lotgenoten die je mogelijk kan raadplegen, zoals bij hardshock. https://www.google.nl/search?q=wijthmenerplas&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5iZyU_LkJIKn0AWK6IGABw&ved=0CAcQ_AUoAg&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=_&imgrc=yBYvdBfjmJZpFM:;eiO06wRyPZ32JM;https://album.partyflock.nl/82640191_1139543638.jpg;http://www.hardtraxx.nl/forum/feesten/hardshock-festival-14-4-2011-wijthmenerplas-zwolle-t21718-375.html;420;560

 120. Deugdelijk. de voorzetjes worden ingekopt en japser doet of z’n neus bloed en geeft geen inhoudelijke reactie meer.

  ik ben tevreden

 121. Nee dat komt omdat ik geen zin meer heb in de hetze die Sjaan overduidelijk voert tegen Tas. Terwijl het daar helemaal niet om gaat.

 122. @Japser, er is geen sprake van een hetze tegen Tas. Als ondernemer gun ik iedereen zijn eigen toko en bron van inkomsten. Zoals Dude al aangaf, komen de voorzetjes van jezelf, het is een kwestie van inkoppen. Succes met je anus, een fijne trouwdag gewenst en veel plezier op je huwelijksreis. 😀

Reageer