Bekerfinale PEC Zwolle – Ajax voorbeschouwing

Zwolle – Zondag 20 april 2014 speelt PEC Zwolle voor de derde keer in de clubhistorie in de finale van de KNVB Beker. In deze prestigieuze finale treffen de Blauwvingers koploper Ajax Amsterdam. Het finaleduel wordt traditioneel in de Rotterdamse Kuip gespeeld en gaat om 18.00 uur van start.

pec_zwolle-ajax_1-1_04.jpg 

Nog nooit won PEC Zwolle de KNVB Beker. De laatste keer dat de Zwollenaren de finale bereikten was in het seizoen 1976-1977. Het team, met onder meer Rinus Israël, Ben Hendriks en Klaas Drost in de selectie, speelde toen in de Nijmeegse Goffert tegen FC Twente. Uiteindelijk bleken de Tukkers na verlenging met 0-3 te sterk, waardoor de beker mee de bus inging richting Enschede. Ook in 1927-1928 bleef de club met lege handen achter na een 0-2 nederlaag tegen Racing Club Heemstede (RCH). De ploeg van trainer Ron Jans kan zondag bij een overwinning tegen Ajax dus geschiedenis schrijven. Dit is echter geen gemakkelijke opgave, want PEC Zwolle pakte dit seizoen tegen de Amsterdammers slechts één punt in twee duels (Ajax – PEC Zwolle 2-1 / PEC Zwolle – Ajax 1-1).

Deze jaargang was PEC Zwolle in de beker achtereenvolgens te sterk voor Fortuna Sittard (2-0), Wilhelmina’08 (4-0), SBV Excelsior (1-4), JVC Cuijk (5-1) en N.E.C. Nijmegen (2-1). In de halve finale tegen N.E.C. Nijmegen scoorde Jesper Drost en Maikel van der Werff namens de Blauwvingers. De tegenstander uit Amsterdam schakelde achtereenvolgens FC Volendam (4-2), ASWH (4-1), IJsselmeervogels (0-3), Feyenoord (3-1) en AZ (0-1) uit. De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax staat zondag onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij wordt geassisteerd door grensrechters dhr. Van de Ven en dhr. Schaap.

Artikel delen:
Reacties 9

Reageer