Berkum het schip in bij SVZW

Zwolle – VV Berkum heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen een beter spelend SVZW met 2-0 verloren en is zo weer volop in de problemen gekomen. In de eerste helft konden de Zwollenaren het nog bijbenen maar kort na rust nam SVZW afstand en Berkum was, ondanks hard werken, niet meer in staat dat te repareren.

“Een terechte nederlaag, al hadden we voor rust kans om de wedstrijd een heel andere uitkomst te geven,” vond trainer Michel van Oostrum van Berkum. “We hebben toen één honderdprocentkans gekregen maar niet benut. Ik kan mijn spelers niet verwijten dat ze niet hebben gewerkt maar Wierden was daarna gewoon beter.”

Aanvallender
SVZW was in de eerste helft aanvallender dan de bezoekers maar haalde daar te weinig uit. Nigel Michels kwam al na ruim vijf minuten vrij voor het Zwolse doel maar zijn harde schot werd goed verwerkt door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis. Aan de andere kant leek Frank Hoolsema te gaan scoren toen hij vrij op de SVZW-goal af kon maar de gelegenheidsspits deed veel te weinig met die kans en liep zich vast. Kort daarna kwam de thuisclub goed weg toen keeper Michiel Achterhoek zich volkomen verkeek op een rollertje van Ruud Wellenberg. Tot zijn grote opluchting zag de Wierdense sluitpost de bal via de paal naast gaan. Ook SVZW wist het aluminium goed te vinden want nog voor rust schoot eerst Michels op de paal en kort voor rust belandde een kopbal van Kevin Aman via de paal naast het Berkum-doel.

Kort na de hervatting maakte SVZW binnen enkele minuten een eind aan de Zwolse illusies. In de 51e minuut kopte de meegekomen Maurice Bartelds na een vrije trap vanaf de rechterflank de 1-0 binnen, waarbij hij het geluk had dat de bal via de rug van een Berkum-verdediger binnen viel. Nadat Kevin Aman minuten later nog een vrije kans had verprutst door over te schieten was het even daarna voor de tweede keer raak. Na een aanval over rechts redde Berkum-keeper Bouwhuis in eerste instantie maar uit de rebound knalde de vrij staande Ruud ter Heide de 2-0 binnen.

Wissels
Trainer Van Oostrum trachtte daarna door aanvallende wissels het tij te keren maar zag dat zijn ploeg het de goed voetballende tegenstander, ondanks veel inzet, niet echt moeilijk meer kon maken. De keren dat Berkum nog wel mogelijkheden kreeg, zoals een aantal keren bij vrije trappen van Frank Hoolsema, bleek keeper Michiel Achterhoek een niet te passeren station. Aan de andere kant moest zijn collega Bouwhuis kort voor het slot nog een gewelde reactie uit de kast halen na een enorme knal van de weer sterk opgekomen verdediger Bartelds.

De zorgen bij Berkum zijn flink vergroot door deze nederlaag, ook omdat de concurrentie de punten wél pakte. Op 3 mei wacht de volgende krachtproef want dan komt SC Genemuiden op bezoek in Zwolle. Daarvóór, op tweede paasdag, spelen VVOG en DETO Twenterand nog tegen elkaar en bij een overwinning van DETO zakken de Zwollenaren naar een directe degradatieplaats.

SVZW-Berkum, 19 april 2014
Eindstand: 2-0 (0-0)

 

Doelpunten: 51. Maurice Bartelds (1-0), 57. Ruud ter Heide (2-0)
Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Kees Dorgelo (80. Youp Kok), Jeffrey Pohowainjaan (62. Ricardo Kuijer), Dennis Horstman, Yassine Assa (62. Arjen Westrik), Ruud Wellenberg, Pascal Diender, Frank Hoolsema, Chris van der Meulen

Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Mirko Zwiers, Michael Wensing, Jordi Holtkamp (46. Jon Mulderije), Cenk Uguz, Kevin Aman,Ruud ter Heide, Machiel van Keulen, Maurice Bartelds, Jordi van Ek, Nigel Michels

 
Th. Kölker 
Artikel delen:

Reageer