Hoofdklasse lonkt voor VV WVF

Zwolle – Het was goed toeven zaterdagmiddag in Nijkerk waar WVF moest aantreden tegen NSC. De supporters genoten lekker in het zonnetje van een goede wedstrijd aan WVF kant.

 

Trainer Freddy Smit won dit seizoen voor de tweede keer van zijn zwager Wim Kroes, trainer van NSC, de schrijvende pers genoot van een speciaal ingerichte plaats naast de hoofdtribune waar zij onder een parasol ontspannen haar werk kon doen en als laatste de onze ploeg die vandaag officieus door een dik verdiende overwinning deelname aan de nacompetitie bewerkstelligde! Ik zeg bewust ploeg en geen elftal, want de jongens hebben dit jaar laten zien dat je niet met 11 spelers een prestatie kunt leveren, maar dat je hiervoor een brede en goede selectie voor nodig hebt. Dat is de kracht van WVF dit seizoen en dat was vanmiddag niet anders! Door blessures en schorsingen vonden er weer enkele mutaties plaats, zo was er het debuut van Mark Sluiter, een speler uit de eigen jeugdafdeling, als linkerspits.

WVF begon uitstekend aan de wedstrijd en had binnen 5 minuten al op voorsprong kunnen komen, door twee kansen voor Lennart Bril. De eerste, voorzet vanaf rechts door Jeroen van Brummen schoot Lennart over. Ook de tweede kans, na een goede pass Marc Peppelenbos, wist Lennart niet te verzilveren. Toch kwam WVF op een onverdiende achterstand en ook nog door een doelpunt die uit duidelijke buitenspelpositie tot stand kwam. Het was Marthijn van der Steege die ongelukkig de bal op het lichaam van Cherkaoui kopte, die vervolgens de in buitenspel staande van de Kamp aanspeelde en deze wist doelman Wibo van dijk te passeren en daarmee de thuisploeg op voorsprong bracht 1-0. WVF verwerkte deze tegenvaller snel en goed de ruimte, vooral de sterk spelende Sybren Poppen wist met enkele goede passes zijn aanvallers goed te bereiken. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Nadat eerst Bas Bouwhuis de bal naast schoot na goed doorgaan van Jeroen van Brummen en diezelfde Bas een kopbal uit een hoekschop over het doel zag verdwijnen, was het in de 32e minuut wel raak. Na een knappe pass van Rob Meijerink, was het Jeroen van Brummen die zijn ploeg verdiend op 1-1 bracht. Voor rust kreeg NSC nog een goede kans maar na een goede voorzet vanaf rechts door Cherkaoi kwam van de Kamp net tekort om de bal in het doel te glijden.

 

In de tweede helft toonde NSC meer initiatief en was het vooral Marc van de Vegte, voetbalnomade en oud speler van o.a. WVF, die zich meer liet gelden en een aantal goede voortzettingen had, waaruit de nodige kansen uit voort vloeiden. Zo schoot Cherkaoi vrij voor Wibo van Dijk over het doel, had Wibo een goede redding op een afstandsschot en raakte Mark van de Vegte met een bekeken schot de paal. Ondanks deze kansen voor NSC bleef WVF ook in deze aantrekkelijke tweede helft de bovenliggende partij. Michel Koning kwam na ruim een uur als invaller binnen de lijnen voor Bart Sluiter waardoor Lennart meer van links kwam te spelen en daardoor gevaarlijker werd. Het kwam dan ook in de 69e minuut verdiend op voorsprong. Na eerst nog een mogelijkheid onbenut te hebben gelaten, na een steekpass van Rob Meijerink, ging Lennart Bril goed en geheel op eigen kracht door en zorgde met een bekeken schuiver voor 1-2. Vanaf dat moment speelde WVF een gewonnen wedstrijd en kreeg het kansen op meer. Zo was het Bas Bouwhuis die uit een hoekschop van Marc Peppelenbos zijn kopbal via de hand van keeper Verhoeff tegen de onderkant van de lat zag eindigen. Vlak voor zorgde Jeroen van Brummen wel voor een grotere eindstand. Uit een schitterende pass van de goed ingevallen Michel Koning wist Jeroen voor de tweede keer deze middag keeper Verhoeff te passeren, nadat deze de eerste inzet van Jeroen nog keerde maar op de tweede inzet geen antwoord had, en daarmee de eindstand op 1-3 bracht.

 

Na het eindsignaal werd er voorzichtig gejuicht. Officieus heeft WVF een plaats in de nacompetitie bereikt na het verlies van HZVV in Enschede. Volgende week in de IJsselderby tegen DOSK, thuis om 15.00 uur heeft de ploeg aan een gelijkspel genoeg om de kroon op het werk te zetten! Een heerlijk toetje om naar uit te kijken, want WVF heeft gewoon een hele hechte sterke ploeg en geen elftal. En het zou zo maar kunnen dat WVF (Berkum moet zich nog maar zien te handhaven of te plaatsen voor de nacompetitie) volgend seizoen als hoogst spelende en enige vereniging en dat zonder spelers te betalen in Zwolle in de hoofdklasse!! Alles onder het motto niks moet, alles mag, dat is het mooie van WVF.

 

NSC – WVF 1-3(1-1)

 

Score verloop: 15 van de Kamp 1-0, 32 Jeroen van Brummen 1-1, 69 Lennart Bril 1-2       89 Jeroen van Brummen 1-3   

Gele kaart: Michel Koning WVF, Cherkaoui NSC  

 

Toeschouwers: 70

 

Scheidsrechter: G.Keijl

 

Opstelling NSC: Verhoeff,Kroonenburg,Muntslag,Lamkadmi,van de Vegte,Rozema,van de Kamp(83 van Dijk),Cherkaoui(78 Rivas),Beukers,Lam,van de Akker(68 Reina)

 

Opstelling WVF:Wibo van Dijk, Robbrtjan Stals,Marthijn van de Steege,Sybren Poppen,Kevin Peters,Bas Bouwhuis(88 Patrick Koning),Rob Meijerink,Marc Peppelenbos,Jeroen van Brummen,Lennart Bril,Bart Sluiter(63 Michel Koning).

 

Door: Dick Noordman 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het leeft in ieder geval wel met 70 toeschouwers??. En dat niet betalen klopt ook niet want ze krijgen daar per punt betaald. Maar knap is het wel wat ze doen dit jaar en het zou mooi zijn voor het Zwolse voetbal als Wvf de hoofdklasse haalt!

Reageer