Mafkikkers restaureren antieke handkar

Zwolle – Carnavalsgroep De Mafkikkers o.a. bekend, omdat ze hun carnavalswagen te groot bouwden en deze niet meer uit de werkplaats kon, neemt afscheid van een echte antieke Zwolse handkar. De 10 leden inmiddels bijna allemaal in de 60 stoppen ermee voor wat betreft de bouw van een wagen.

image.jpeg 

De handkar kochten ze zo’n 30 jaar geleden van een Zwolse wagenbouwer het was de laatste die hij nog had staan. Woensdagmorgen 23 april zal hij een laatste ludiek "rondje" maken door de oude binnenstad van Zwolle. Op de naar schatting ruim 60 jaar oude handkar zal een oud potje vet staan die wij erbij kochten. Het is speciaal vet voor lange tochten zodat, als de wagen begon te piepen, men de open lagers kon invetten.

 Tijdens vierdaagse tochten zingt men vaak we hebben een potje met vet al op de tafel gezet.. Dit is verbasterd want het moet eigenlijk zijn ” op de handkar gezet” daar komt het volgens ons vandaan. Ook heeft de handkar een luifel gekregen en een speciaal plankje waar een biertje in kan voor de wagenduwer (s).

Leuk om te zien hoe het huidige wegverkeer op de handkar reageert. Ze weten er geen raad mee voorrang of juist niet…. Na de laatste rit zal de handkar worden overgedragen aan het stedelijk museum die hem waarschijnlijk gaat inzetten voor PR werkzaamheden. De groep is blij dat hij in Zwolle blijft en heeft daarom behoorlijk wat tijd gestoken om de handkar van een nieuw verfje te voorzien.

Artikel delen:

Reageer