Vaartour en huldiging PEC Zwolle

Zwolle – Zwolle huldigt maandagmiddag de spelers, trainer en begeleiders van PEC Zwolle als winnaar van de strijd om de KNVB Beker. De huldiging is van 16.00 tot 17.00 uur in Park de Wezenlanden.

Vanaf 15.00 uur is er een feestelijk voorprogramma. PEC Zwolle maakt voor de huldiging eerst nog een vaartocht (van 15.00 uur) door de Zwolse grachten. De vaarroute is als volgt: Rodetorenplein, Vispoortenbrug, Pelserbrugje, Diezerpoorterbrug, Schoenkuipenbrug en Hanekampbrug. De PEC-Zwolleboot arriveert omstreeks 16.00 uur in de buurt van de huldigingslocatie in Park de Wezenlanden. De gemeente verwacht dat enkele tienduizenden inwoners van de stad en de regio de huldiging bijwonen.

Artikel delen:
Reacties 78
 1. Alsof God het zo bedoeld heeft. PEC Zwolle wint haar eerste grote prijs in haar bestaan. En dat op 1e Paasdag met de viering op 2e Paasdag. Nee dit is echt geen toeval.

  Prijs de Heer. Ik ben erbij;D

 2. Alsof God het zo bedoeld heeft.

  Ja, of Allah of Pipo de Clown, volgens mij hebben de jongens het helemaal zelf gedaan door goed voetballen te vertonen.

 3. wat een gezemel over een stelletje voetballers er is wel meer te melden in deze wereld….pfff en wat kost dat allemaal wel niet>:(, hele nacht wakker van dronken supporters wat een gezelligheid

 4. En we zijn niet alleen de beste van Amsterdam maar ook van … Deventer!
  DEVENTER!!
  DEVENTER!!!

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 5. Ajax is ten onder gegaan aan haar eigen arrogantie en de hele Rotterdam stond achter PEC!!!!
  Prima gedaan PEC complimenten aan iedereen!!!!
  Vandaag verder door feetsen !!!:D

 6. He Pec, niets zuurpruim, gun ieder zijn feestje maar als je de hele nacht hebt wakker gelegen door het geschreeuw en gebral van de zgn. supporters ben je niet vrolijk, zeker omdat ik gewoon moet werken vandaag dus niet duf met een kater op de bank kan hangen om zo meteen het weer op een zuipen te gaan zetten tijdens de huldiging. En ja verder hou ik absoluut niet van voetbal maar vind ik het best knap dat ze gewonnen hebben alleen vind ik het wel een overdaad aan reacties.

 7. @mobo

  @pec man wij hebben al landstitels gewonnen in ons bestaan,het is leuk dat jullie een keer wat gewonnen hebben in jullie bestaan.
  jan beton ma 21 apr ’14 OM 12:53

 8. wij hebben al landstitels gewonnen in ons bestaan,het is leuk dat jullie een keer wat gewonnen hebben in jullie bestaan.

  Bedankt, vooral knap omdat we deze club met een begroting die 100x groter is dan PEC op deze manier VERNEDERD hebben.:D
  P.s. we hebben al vaker iets gewonnen, wel goed opletten.

 9. MOBO wat een triest figuur ben jij!
  je had gisteren in de kuip moeten zijn dan had je nu niet zo dom hoeven te lullen, !

  P.S. Stadion ligt aan de Ceintuurbaan! Tot gauw.

 10. Geweldig dit! En combineren met Landstede Volleybal slaat nergens op. Het zou een belachelijk zijn als de volleyballers zouden meeliften op het succes van PEC. Landstede Volleybal is een uit de hand gelopen hobbyprojectje van wat naast hun schoenen lopende onderwijsego’s die zich ‘directeur’ of ‘manager’ noemen, en waar veel te veel onderwijsgeld naar verdwijnt. Volleybal is net als hockey een margesport die door weinig Zwollenaren serieus wordt genomen. In tegenstelling tot de prestatie van FCZ gisteren!

 11. Marc038 wat een zielige en denigrerende reactie van jou, ook Landstede volleybal zet Zwolle op een leuke en sportieve manier in de spotlights. De prestatie van PEC is zeker fantastisch, maar wat mij betreft had ook Landstede Volleybal gehuldigd mogen worden. De PEC-spelers zijn allen full-prof, die van Landstede zeker niet, daarom is de volleybalprestatie zeker zo knap. Overigens een geweldige sfeer in de stad nu. Fantastisch!

 12. Fantastische prestatie van PEC, maar wat hebben ze opeens veel supporters. Hopelijk zijn die succes-supporters er ook nog als het minder gaat.

 13. Leonardo, sorry, maar echt onzin wat je stelt. WIE kent Landstede Volleybal? En over welke spotlights heb je het eigenlijk? Ga de straat eens op en vraag willekeurige voorbijgangers of ze twee namen kunnen noemen van Landstede-volleyballers. Mijn opmerking is niet denigrerend, maar realistisch. PEC bedrijft een aansprekende sport op (nationaal) hoog niveau, volleybal is een sportieve hobby en niet meer dan dat. Ere wie ere toekomt!

 14. @ domme jannie wat heeft go ahead met mijn reactie te maken, ik woon mijn hele leven al in zwolle dus ik heb niets met deventer te maken ik hou gewoon niet van voetbal, niet van zwolle, niet van amsterdam, rotterdam of welke vereniging dan ook.

  @ adriaan ik loop niet op iemand te schelden heb er alleen last van gehad dus loop ook niet op mij te schelden.

 15. Begin augustus is de loting dan ziet dat er volgens br zo uit (verm.tegenstanders)
  kw. voorronde 3, 2x… daarna gelijk Europa League
  pec – real sociedad(sp) of asteras tripolis(griek) of metalist kharkiv (ukr) of tegen een tsjechische tegenstander
  Als pec na twee wedstrijden prima doet dan is de kans groot dat ze bij de rechtstreekse loting in een gunstige groep zitten..

  Hoe dan ook het was vandaag superleuk TOP PEC!!!:D:D:D

 16. Helemaal eens met je, Marc 038. De suggestie alleen al. Laat landstede lekker hun eigen feestje vieren. Wat een mooi feestje vandaag trouwens. Geweldig genoten. Zwolle op zijn best.

 17. @adriaan No shit Sherlock. Maar wat de n**k heeft dat te maken met de fantastische overwinning van de beker? Waarom in hemelsnaam Deventer er bij trekken, de wedstrijd was tegen Ajax… Deventer erbij halen is gewoon ontzettend sneu en kinderachtig en verminderd het resultaat van gisteren.

  Weet je wie je erbij mag halen? JC Cuijck, de club die gezien het resultaat net zo goed als Ajax is.

 18. @Zwollenaarisback voor zeiken moet je inzet Hardshock topic zijn, voor dom lullen kun je op vele plekken terecht.
  Hier ook bijvoorbeeld, waar mensen Deventer er bij weten te halen.

 19. Maar weer moet jasper zo nodig bij diverse pec artikels zaniken en provoceren >:(>:( word het niet is tijd dat de weblog ingrijpt en hem doet op zouten ? Zal ie wel weer lopen klagen over persoonlijke aanval maar dat zijn we wel gewend van dat nare mannetje >:(

 20. Haha japsertje toch. Kort geschiedenislesje voor jou dan:

  van gaal riep ooit de tekst ‘Wij zijn de beste!’

  zoek daar maar eens op op google, geef het een zwols sausje en doe er een knipoog bij en met logisch verstand kom je tot de conclusie dat het juist leuk is om deventer erbij te halen. Je houdt echt van reageren om het reageren he, sloalippe

  zwolle zwolle zwolleeeee

 21. @Zuidski1

  Roep allemaal wij zijn de beste, ga Ajax afzeiken, dat is allemaal helemaal logisch.

  Als een klein kind je buurjongetje uitlachen, dat hij niks heeft gewonnen, verminderd je eigen prestatie. Vind ik.

  Als ik een discussie met jouw win, ga ik toch ook niet kwallekop uitlachen?

 22. Wat was het mooi de rondvaart. En de huldiging. Jong en oud samen aan het feesten. En op elke zender was er aandacht voor. Mooie promotie voor de stad. kwallekop je hebt helemaal gelijk.

 23. Deventer erbij halen is gewoon ontzettend sneu en kinderachtig

  En jij straalt wel volwassenheid uit? Consequent reageren op voetbalberichten terwijl je niks met voetbal hebt, haantje de voorste zijn als iemand een spelfout maakt (zie voetbalbericht Erepenning), constant maar weer die onuitstaanbare houding; “ik weet het toch beter dan een voetbalsupporter”

  Ik ben toch wel razend benieuwd naar jouw motivatie om iedere keer weer te provoceren en reacties uit te lokken bij ieder willekeurig voetbalbericht op WLZ, terwijl voetbal je niks interesseert.

 24. @bigge ik vind de discussie aangaan gewoon een leuk tijdverdrijf. Jammer genoeg zijn er zo weinig die dat op een beetje normale manier willen voeren. En waarom bij voetbalberichten? Omdat daarin mensen zo heerlijk fel kunnen reageren. Maar ik post heus niet alleen bij voetbalberichten 🙂

  Maar dit is heel erg off-topic 🙂

 25. Jammer dat een bepaalt iemand dit mooie topic weer helemaal verziekt.. misschien is verhuizen naar Deventer iets voor hem.. wat een mooi paas weekend was het PEC en alle supporters bedankt. Nog aan het na genieten.

 26. En maar door blijven zuigen zo genaamd omdat je discussie wil ? Provoceren doe je bij elke voetbal artikel . >:( weg met zo zielige droeftoeter op wlz . Ga anders is een keer zo bijdehand doen in een van de cafes met supporters of stadion . Zwolle moet genieten van dit moment en jasper loopt de hele boel weer af te zeiken en te stoken >:( zuigen doe je maar op de kom uit de kast dag !

 27. Als een klein kind je buurjongetje uitlachen, dat hij niks heeft gewonnen, verminderd je eigen prestatie. Vind ik

  En wij noemen het puur leedvermaak.

  Decennia lang heeft men in deventer een fictief beeld gecreëerd dat het een echte voetbalstad is, een stad wat voetbal uitademt, waar het voetbal leeft als nergens anders. Om dit enigzins te onderbouwen wees met decennia lang voornamelijk op behaalde resultaten (een paar keer landskampioen in een tijdperk dat de lucht schoon was en de seks vies) en het ‘echte’ stadion. Dit een tegenstelling tot Zwolle, wat niet meer had dan een dorpsvereniging en eigenlijk geen bestaansrecht had. Voetbal leefde niet in Zwolle, aldus de koekhappers.

  Helaas werd dit fictieve beeld overgenomen door de rest van Nederland. Door veelvoudig billen-likken bij supporters van andere clubs, met in het bijzonder bij Feyenoord en Utrecht werd deze schijnwerkelijkheid omtrent het voetbal aan de IJssel levendig gehouden.

  Waar Zwolle nu groeit, succesvol is en prijzen pakt, blijft het in deventer angstvallig stil. Een keer een bronzen stier ofzo, wegens een periodetitel. Andere behaalde prijzen zijn enkel gestolen.

  Altijd heeft men in deventer volgehouden dat alles wat men in Zwolle deed, konden zij wel even beter. Iets dat zij dat de laatste jaren in geen enkel opzicht hebben bewezen. Zelfs de laatste tijd kon gae het wel beter. Bij vele fimpjes en foto’s van bijvoorbeeld de laatste training voor de beker, het uitzwaaien op de Ceintuurbaan werden de reacties volgespamt vanuit deventer; zij konden het wel beter. Bij hun zal alles groter zijn…..

  Het kampioenschap en de huldiging in 2012 was een maar lachertje, dat kon men in deventer beter. En toen kregen ze de kans om dat te bewijzen…ondanks het behalen van een 6e plek in de bier league wisten ze te promoveren. Heel Nederland keek uit naar de huldiging van gae… wat een teleurstelling. Waar men dacht dat heel deventer op de kop zou staan, kwamen er amper voldoende mensen om het Zwolse IJsseldeltastadion geheel te vullen.

  Langzaam maar zeker zien wij nu in Zwolle dat het fictieve beeld rondom het voetbal in deventer aan het afbrokkelen is. Waar Nederland voorheen dacht dat deventer de tweede voetbalstad van Overijssel was, ziet men nu steeds meer in dat het eigenlijk juist het kleinste clubje van de provincie is. En een beetje Zwollenaar geniet er dan ook intens van om dat steeds maar weer even in te peperen.

  Ik mag hopen dat wij de komende decennia nog erg vaak ons kleine buurjongetje uit gaan lachen:D

 28. @bigge kiek, bedankt! Dat zijn de posts waar de mensch wat aan heeft! Fijn dat je er de tijd en moeite in wilde steken om mij (en anderen) deze uitleg te geven. Ik wist niet dat het in de rest van Nederland zo bekeken werd. Ik kijk vanuit Zwolle, en zie daar alleen de heen en weer haat tussen Zwolle en Deventer. Vandaar de verbazing van het erbij halen van Deventer om een finale tussen Zwolle en Ajax. Jouw post heeft het een stuk helderder gemaakt. Top.

 29. @ElRey ik troll niet, ik stel vragen die hopelijk tot een goede discussie leiden. Als je dat niet aanstaat, staat het je vrij om mijn posts te negeren, doe.ik zelf ook bij een x aantal user alhier 🙂

 30. Klasse Bigge! BKR de nieuwe schirtsponsor van de Egeltjes? Of moet je voor 11 mio naar de stadsbank.

  Ze hopen ook via crowdfunding wat binnen te hengelen. Volgens mij is 0570 een van de armste dorpjes in het oosten toch?

 31. Bericht door bigge, op 22 april 2014 13:11

  Japser schreef:
  Deventer erbij halen is gewoon ontzettend sneu en kinderachtig

  En jij straalt wel volwassenheid uit? Consequent reageren op voetbalberichten…[/quote]
  Nou, dan kan het geen voetbalbericht zijn geweest. Deventer heeft toch niets met voetbal te maken?

 32. Ach mensen, wat kan ons het schelen. We hebben een super Paasweekend gehad en een prijs gewonnen waar ze in Deventer alleen maar van kunnen dromen! En toegegeven: hun stadion heeft meer charme dan dat van ons, zij spelen op echt gras en wij op plastic, zij hebben een fanatiekere achterban dan wij, maar….onze prijzenkast is voller (zolang zij er vanaf blijven:-))!!! En…wij spelen Europees voetbal!

 33. Ik moet Jasper een heel klein beetje gelijk geven dat we dat clubje stroomopwaarts niet zoveel aandacht moeten geven. Bij mij leeft vooral het euforische gevoel van onze eigen prestatie en de trots van heel Nederland dat onze club die vreselijke … club uit 020 hebben weggeblazen mett een knallende prestatie vanaf de hervatting van de wedstrijd.

 34. Tja, dat is ook een manier van discussiëren. Als je geen goede argumenten hebt noem je iemand gewoon een grote eikel. Het zou me trouwens niet verbazen als er hier sprake is van verwarring met een kastanje.

 35. In het licht gezien van de enorme mijlpaal die PEC Zwolle en haar supporters hebben behaald is het compleet onzinnig om een discussie te starten. Sommige mensen hebben de narcistische neiging om keer op keer de boel op te naaien door de discussie te zoeken vaak op onderwerpen die er niet toe doen. Types als Jasper geven dan ook nauwelijks iets toe maar blijven liever zuigen, trekken en trollen. Keer op keer worden topics zo uit hun verband gerukt en verpest. Jammer, erg jammer en daarom kan ik me voorstellen dat mensen beginnen te schelden.
  Nu ik dit schrijf besef ik ook hoe weinig nut dit alles heeft want Jasper zal nooit toegeven of willen inzien dat hij te vaak, te ver gaat. Steeds weer is het die ander want die enorme plaat voor zijn kop geeft hem helaas niet de mogelijkheid om eens in de spiegel kritisch naar zichzelf te kijken!

 36. Bericht door Japser, op 22 april 2014 16:03
  @ElRey ik troll niet, ik stel vragen die hopelijk tot een goede discussie leiden. Als je dat niet aanstaat, staat het je vrij om mijn posts te negeren, doe.ik zelf ook bij een x aantal user alhier

  Jij bent niet aan het discussiëren, jij ben aan het debatteren.
  Je geeft zelf toe dat je geen verstand hebt van voetbal, bemoei je er dan niet mee. Elke opmerking van jou is bedoeld om een reactie uit te lokken zodat jij in opperste staat van opwinding kan reageren. Jouw onuitstaanbare reacties zorgen voor veel irritaties en dat is niet de bedoeling van een discussie.

 37. Bericht door marc038, op 22 april 2014 18:40
  Ach mensen, wat kan ons het schelen. We hebben een super Paasweekend gehad en een prijs gewonnen waar ze in Deventer alleen maar van kunnen dromen! En toegegeven: hun stadion heeft meer charme dan dat van ons, zij spelen op echt gras en wij op plastic, zij hebben een fanatiekere achterban dan wij, maar….onze prijzenkast is voller (zolang zij er vanaf blijven:-))!!! En…wij spelen Europees voetbal!

  Met charme win je geen prijzen!

  Had jij het laatst niet over die echte voetbal sfeer die niet in Zwolle aanwezig is/was?

 38. Bericht door Zwollenaarisback, op 23 april 2014 7:15
  In het licht gezien van de enorme mijlpaal die PEC Zwolle en haar supporters hebben behaald is het compleet onzinnig om een discussie te starten. Sommige mensen hebben de narcistische neiging om keer op keer de boel op te naaien door de discussie te zoeken vaak op onderwerpen die er niet toe doen. Types als Jasper geven dan ook nauwelijks iets toe maar blijven liever zuigen, trekken en trollen. Keer op keer worden topics zo uit hun verband gerukt en verpest. Jammer, erg jammer en daarom kan ik me voorstellen dat mensen beginnen te schelden.
  Nu ik dit schrijf besef ik ook hoe weinig nut dit alles heeft want Jasper zal nooit toegeven of willen inzien dat hij te vaak, te ver gaat. Steeds weer is het die ander want die enorme plaat voor zijn kop geeft hem helaas niet de mogelijkheid om eens in de spiegel kritisch naar zichzelf te kijken!

  Waar het fout gaat is de wisselwerking tussen de personen die vinden dat ik geen enkel recht heb om hier te posten, en mijn neiging om mij (nmm terecht) daar tegen te verdedigen. Ik zal daar wat aan doen. Ik ga niet meer in op de mensen die vinden dat ik geen rechten heb. Ik blijf wel doodnormale vragen stellen (zoals hier: wat heeft Deventer er mee te maken), vervolgens reageer ik alleen nog als daar een normaal antwoord op kom. Ik zal dus mij de mond laten snoeren (zeer tegen mijn zin in) als de reactie op mijn legitieme vraag niet een antwoord is op die vraag. Dat is het enige wat ik nu kan proberen.

  Overigens, die spiegel, die kun jij en vele anderen zichzelf ook voor houden. Dit is niet een one-man game. De ontwrichting zoals het wordt genoemd, ontstaat niet door een simpele vraag of opmerking, die ontstaat door de tig reacties richting mij waarin mij wordt medegedeeld dat ik moet oprotten.

  Voor dit topic is mijn vraag prima beantwoord door bigge, en daar heb ik een bedankje voor geschreven. Dit was dus, hopelijk, mijn laatste off-topic reactie.

 39. PEC heeft de eerste twee versterkingen inmiddels op het oog, meldt het Algemeen Dagblad. Erik Falkenburg heeft op huurbasis bij aartsrivaal Go Ahead Eagles de aandacht van de Zwollenaren getrokken. De schaduwspits kan in het IJsseldelta Stadion de nieuwe aanvalsleider worden.

  Guyon Fernandez en Fred Benson gaan PEC Zwolle na dit seizoen waarschijnlijk verlaten, waardoor er bij PEC een vacature vrijkomt. Falkenburg staat onder contract bij AZ, waar geen toekomst voor hem lijkt te zijn weggelegd. De 25-jarige rechtspoot is komende zomer transfervrij.

  De bekerwinnaar heeft de tweede beoogde aanwinst eveneens in de provincie gevonden. Ben Rienstra zou de opvolger moeten worden van Mateusz Klich, die PEC na dit seizoen dreigt te verlaten om een stap hogerop te maken. De 23-jarige Rienstra, die ook als verdediger uit de voeten kan, is bij Heracles Almelo in het bezit van een aflopend contract.

  Overigens is Rienstra niet de enige speler die wordt genoemd als mogelijke plaatsvervanger van Klich. Ook Evander Sno (RKC) en Maikel Kieftenbeld (FC Groningen) staan in Zwolle op het lijstje.

 40. @ Leo: ja, dat was ik. En daar blijf ik bij. Want een carnavaleske feestsfeer in de stad is iets anders dan een echte voetbalsfeer in een stadion. Zelfs als er in De Kuip 500 echte PEC supporters zitten en 16.500 gloryhunters. Maar da’s in elk geval nog altijd beter dan die (k)neusjes uit Amsterdam die denken dat hun stad een wereldstad is, hun club een topclub is en die zichzelf international niet alleen op het veld maar ook op de tribunes voor schut zetten.

 41. 16.500 gloryhunters is wel overdreven veel, er waren toch echt wel duizenden supporters zoals ondergetekenden die de slechte jaren in de jl hebben meegemaakt. Met dieptepunten als de twaalfde plaats in seizoen 2005-2006, het bitterballenschandaal in volgens mij 2009, de vele trieste nederlagen tegen clubs als Telstar, AGOVV, Top Oss, HFC Haarlem, BV Veendam om er een aantal te noemen. En wat dacht je van het gratis weggeven van het kampioenschap in seizoen 2010-2011. Een aanzienlijk deel van de 17.000 in de Kuip zijn echt geen gloryhunters, en je hebt bij elke club wel successupporters, dat is nu eenmaal zo.

 42. Zelfs als er in De Kuip 500 echte PEC supporters zitten en 16.500 gloryhunters.

  Jij noemt ze gloryhunters, ik noem ze supporters. Een club kan niet bestaan van de “vaste” supporters. Zonder die zogenaamde gloryhunters blijft de club stilstaan in de ontwikkeling. Hoe meer, hoe beter, is namelijk meer geld.

  Maar het zijn zeker geen gelukszoekers, anders waren ze wel supporter van een andere club. Deze mensen supporteren de club al veel langer maar hadden gewoon een zetje (bekerfinale) nodig om een wedstrijd te bezoeken.

 43. Met veel omhaal van woorden probeert jasper zich weer is er uit te kletsen maar in je eerste bericht zeg je Wtf heeft deventer er mee te maken en in jou tweede wat de n e u k . . Of tewel gewoon provoceren zoals we het gewend zijn geraakt van jouw . En nu anderen schuld in schoenen proberen te schuiven dat topic ontspoord . Onverbeterlijke opstoker die weer is door de mand valt >:(

 44. Ja leo hopen dat meer mensen nu vast naar stadion komen en ook sponsors want ook bij ons in de business club kan er wel vers bloed bij . 😀

 45. Ik zal daar wat aan doen. Ik ga niet meer in op de mensen die vinden dat ik geen rechten heb. Ik blijf wel doodnormale vragen stellen (zoals hier: wat heeft Deventer er mee te maken), vervolgens reageer ik alleen nog als daar een normaal antwoord op kom. Ik zal dus mij de mond laten snoeren (zeer tegen mijn zin in) als de reactie op mijn legitieme vraag niet een antwoord is op die vraag.

  Ik ben benieuwd! 😀

 46. @kwallekop; je kunt er zelf ook wat van! Je blijft maar doorgaan. Volgens mij heeft Jasper het een paar keer proberen uit te leggen. Daar kun je het wel of niet mee eens zijn, klaar.

Reageer