Brandstichting wijkboerderij; getuigen gezocht!

Zwolle – Bij een wijkboerderij aan het Schellerpark werd op zaterdagavond tussen 22.00 en middernacht brand gesticht. Onbekenden hadden goederen zoals een waterbak, hout en een picknicktafel opgestapeld en deze in brand gestoken. Passerende getuigen konden zelf het vuur doven en hiermee voorkomen dat de brand oversloeg naar de wijkboerderij waar op dat moment verschillende dieren op stal stonden.

politienieuws.jpg 
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die meer kunnen vertellen over de groep van ca. acht jongeren die zich op het terrein bevonden toen de brand uitbrak. Zij worden verzocht te bellen met het telefoonnummer 0900-8844 of kunnen anoniem bellen met Bel-M 0800-7000.
Artikel delen:
Reacties 20
 1. Mijn zoon en zijn vrienden zagen de beginnende brand en hebben samen met andere buurtbewoners met zand de brand geblust (waarbij mijn zoon een tweede graads brandwond opliep) en tevens direct112 gebeld maar de politie was te beroerd om te komen, laat staan de brandweer te sturen. Zo belangrijk vinden ze het welzijn van de dieren in de kinderboerderij! Sorry hoor.. en nu zoeken ze getuigen? Als ze de moeite hadden genomen om te komen hadden ze een hele hoop getuigen! Bah! U begrijpt het.. ik ben hier boos over.

 2. Blij dat wij langs liepen
  Beetje jammer dat politie en brandweer gewoon niet kwam opdagen!
  Dus zelf met rest gedooft!
  Helaas liep 1 iemand bij doven brandwond op aan zijn hand!
  Maar herstelt goed!

  Blij dat er nu wel gezocht word naar die sukkels!
  Jongeren zijn door het schellerpark naar de schellerbergweg gefietst!
  In dit gezelschap was tenminste 1 scooter aanwezig!

  Iemand die iets weet of misschien heeft gezien,
  Neemt u alstublieft contact op met de politie!

 3. Dat er schorem rondhuist in het Schellerpark en rond deze kinderboerderij is echt niks nieuws. Dit is nl. elke week in het weekend aan de orde. Zuipen, blowen, prullenbakken opentrappen, rotzooi van je afgooien en achter de boerderij rondhangen in het donker.
  Het is elke week weer een zooitje in dit park met weggesmeten afval want de heren en dames kunnen hun etens- en drinkwaren en de zakjes met wiet wel mee naar het park brengen maar zijn te beroerd om het in de prullenbakken te gooien waar ze nog geen meter vanaf zitten. Ik vraag mij wekelijks af waarom deze jeugd hier elke keer rond moet hangen en niet gewoon thuis bij iemand kan gaan zitten en waarom ze op deze tijdstippen nog rond moeten zwerven in het park. Wat voor opvoeding krijgen deze gasten eigenlijk of interesseert het de ouders van tegenwoordig niet meer wat hun “lieftallige” kroost uitspookt? Of denken ze “dat doet mijn zoon of dochter niet”? Ouders wordt eens wakker, voedt je kind op en breng ze eens waarden en normen bij. Ik wil geen overlast hebben van uw kinderen, u heeft dat ook niet van mij! En de politie? Die heeft er inderdaad geen “zin” in om hier wat aan te doen. Ja, een hele enkele keer komen ze met een auto of motor, godbetert, het park in rijden waarbij ze van mijlenver al zijn zien aan te komen. Wat denken jullie dan, dat ze rustig gaan zitten wachten? Dan zijn ze allang weggelopen.
  Blijkbaar is het wachten op dat het een keer echt misgaat.

 4. Beste Mij.

  Ik snap uw reactie best wel . maar u moet niet alle jongeren over 1 kam scheren . Het gebeurt dat de jongeren uit deze beurt de andere groep aanspreken . en wel om de reactie die u hier plaatst . de jongeren die vaak en al het troep achter laten komen meestal helemaal niet uit zuid. Ik vind het niet erg als de groep die ik ken daar zitten, maar het moet netjes blijven . Maar eigenlijk doet de jeugd het nooit goed bij volwassenen. Verblijven ze bij iemand in huis dan heeft er ook altijd wel iemand commentaar, dan wel weer van geluid overlast. Nu de boys van zaterdagavond vind ik helden met gevaar voor eigen leven. Dat de jongen een brandwond op heeft gelopen getuigt dat ook hij alles er voor over had om het niet uit de hand te laten lopen . Ik heb de eerste hulp toe gepast . Waarna z’n kameraden hem naar het ziekenhuis hebben gebracht . Dat is vriendschap en iets voor de medemens iets doen . dus niet alle jeugd is schorem. PS: K. beterschap ermee.

 5. @ moeder,
  Als u goed gelezen heeft scheer ik ook niet alle jongeren over 1 kam.
  Maar vind de jeugd die elke week hier in het park komt zuipen, blowen en rotzooi maken, wel schorem.
  Ik weet niet of u hier bij het park woont maar ik erger mij er elke week groen en geel aan dat mijn woon- en leefomgeving door anderen, en idd. wsl. niet eens jongeren die hier in de buurt wonen, steeds meer vervuild wordt. En daar word ik idd. ook steeds pissiger om.
  Hou nou eenmaal niet van zo’n (asociale) mentaliteit.

 6. We hebben nou eenmaal belachelijke wetten die nergens opslaan en wat kunnen ze doen??? 2uur vasthouden en dan vrij laten en even vertellen dat het niet mag..

 7. “de jongeren die vaak en al het troep achter laten komen meestal helemaal niet uit zuid”

  Dat lijkt me onwaarschijnlijk, ik kan me niet voorstellen dat je vanuit een andere wijk naar Zuid fietst om daar te gaan hangen.

 8. Dat begrijp ik ook niet helemaal. Volgens mij is het dat juist wel;)

  Tenminste, ik meen hier toch menig discussie voorbij te zien komen:P

 9. @ mul
  Haha ja als je het zo bekijkt 😉
  Maar laat iedereen zig beetje meer druk maken op dit moment
  Of die klojo’s worden gepakt!
  Lijkt me beter 🙂

 10. Op pakken die rotzakken . Wat zullen de dieren paniek hebben gehad als de boel volledig in de fik stond >:( verschrikkelijk hard straffen zonder meelij

Reageer