Wat vindt u van uw buurt?

Zwolle – Vanaf mei 2014 kunnen ongeveer 20.000 Zwollenaren van 15 jaar en ouder hun mening delen met de gemeente over hun eigen buurt.  Met het jaarlijkse Buurt voor Buurt-onderzoek wil de gemeente Zwolle graag van haar inwoners  weten hoe zij hun buurt ervaren en wat er misschien verbeterd kan worden.  

Het onderzoek loopt tot begin juni. Via de post ontvangt elke deelnemer een brief met daarin een inlogcode. Hiermee kan online de vragenlijst worden ingevuld. Beschikt u niet over internet, dan kunt u een papieren versie ontvangen. Een aantal groepen personen, zoals 65-plussers, ontvangt bij voorbaat een schriftelijke vragenlijst. Digitale panelleden ontvangen de vragenlijst per e-mail.

 

De resultaten van het onderzoek vormen de basis voor het gemeentelijke beleid. Bovendien worden deze resultaten gebruikt om prioriteiten binnen de gemeente te stellen. Dus wilt u dat dat de gemeente zich inzet voor de veiligheid in uw buurt of vindt u bijvoorbeeld dat uw buurt meer speelmogelijkheden moet krijgen, vul dan de vragenlijst in. U beslist mee welke opgaven in de stad en in uw buurt de eerste aandacht verdienen! 

Vanaf dit jaar wordt het Buurt voor Buurt-onderzoek jaarlijks gehouden. In de even jaren gaat het onderzoek over de thema’s leefbaarheid, veiligheid en participatie. In de oneven jaren betreft het onderwerpen zoals bestrating en openbaar groen. De gemeente vindt de mening van haar inwoners belangrijk en wil ze niet afschrikken met te veel onderzoeken. Daarom worden verschillende kleine onderzoeken zoveel mogelijk gebundeld tot één groot onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden, net als na het vorige Buurt voor Buurt-onderzoek, besproken met bewoners tijdens verschillende wijkdialogen en met sociale partners in de wijken.  Op basis van de resultaten van het vorige onderzoek zijn onder andere op wijkniveau verschillende uitvoeringsteams geformeerd die aan de slag zijn gegaan. Denk hierbij aan de wijkboerderij in Stadshagen, waarbij bewoners zelf hun ideeën over de wijkboerderij hebben gegeven. In Assendorp zijn bewoners op basis van de resultaten een werkgroep Parkeren gestart en hebben inwoners van de Veerallee hun krachten gebundeld wanneer het gaat om duurzaamheid.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Helaas winkelt de gemeente selectief door de resultaten. Hondenpoep en niet-aangelijnde honden waar het niet mag, blijven een probleem. Net als te snel rijden in 30-km straten. Handhaven? Nee hoor…

 2. altijd dat gezeur over honden
  doe maar eens wat aan het kattenprobleem

  nieuw inkomstenbron
  kattenbelasting voor de mensen die menen dat hun kat naar buiten moet om overlast bij de buren te bezorgen
  controle makkelijk: de eigenaar dient aan te tonen dat hij zijn kat binnenhoudt

  30km is ook makkelijk op te lossen / alleen op de ring 70 de rest 30

 3. Ik ken helemaal NIEMAND die hun kat naar buiten doen om overlast bij de buren te bezorgen. Ik, maar ook de buren en vele andere die ik ken met een kat, laten de kat naar buiten, omdat de kat dat fijn vindt.

 4. @jasper

  je woont zeker 12 hoog!!

  een kat naar buiten is sowieso overlast of hou hem als eigenaar met een lijntje in je eigen tuin – het is maar wat je de kat aanleert
  als ik een kat zou willen dan kan ik er zelf toch 1 aanschaffen

  als we naar de dieren luisteren dan is het hondenprobleem toch ook opgelost – die vindt het fijn overal heerlijk zijn kont neer te draaien!!

  neem dit probleem maar mee in het onderzoek van de gemeente, wil wel eens zien wat een referendum over dit onderwerp oplevert

 5. Mijn hond poept toevallig ook enorm graag buiten Jasper. Het verschil is alleen dat ik ervoor zorg dat ze dat ergens doet waar het mag en als het haar niet lukt ruim ik de rommel op….

  Laat die aarts-luie katteneigenaren dat ook maar eens doen… Het is totaal ridicuul dat we het doodnormaal vinden dat katten overal schijten waar het ze uitkomt maar honden verketteren naar de buitengebieden. Jouw kat, jouw probleem. Lekker binnen houden.

  En dan heb ik het nog niet over dat gekrijs ’s nachts van katten die elkaar zo lief/stom vinden….

 6. @katten nee, begane grond, anders zou ik mijn kat ook niet naar buiten kunnen doen he. Maar lees nog eens: ik zeg dat ik hem niet naar buiten laat om de buren lastig te vallen. Mijn kat doodt geen vogels, en doet zijn behoeftes in de gemeentebosjes. Hoe is dat overlast? Ja, als je vindt dat katten niet zichtbaar mogen zijn, dan is het overlast.

 7. Katten, zeur niet zo. Tuurlijk bezorgen die beesten overlast, maar dat wil niet zeggen dat ze daarom maar binnen moeten blijven. Dat verwacht ik ook niet van de kat die dagelijks in onze tuin kakt. Een emmer water helpt ook.

 8. Roos, een kat is een dier en hoort gewoon buiten. Zou wat zijn als olifanten besluiten dat mensen binnen moeten blijven omdat ze zich aan ons ergeren.

 9. Paarden, koeien, kippen en varkens laat je ook niet door de tuin van de buren banjeren. Als katten hun behoefte in gemeentebosjes doen, waar komt dan al die kattenstront vandaan die in mijn tuin ligt?

 10. Katten zijn roof dieren dat is nu eenmaal hun natuur en daarbij scheiten ze waar ze maar willen . Zeggen dat jou kat geen vogels eet en ze behoefte netjes doet geeft aan dat je geen verstand van de natuur van die beestjes hebt
  . Katten zijn eigenzinnig en denken dat je ze kan opvoeden is een lachertje .

 11. ik heb last van krijsende kinderen in mijn buurt en heb het idee dat de buren ze expres naar buiten doen om er zelf geen last van te hebben.
  moeten we hierom ook een belasting invoeren?

 12. Gemeente Zwolle: een referendum dan maar, gezien alle bovenstaande reacties!!

  Zo is Zwolle hopelijk de eerste gemeente die niet alleen een beleid voor honden heeft, maar zeker ook voor katten.

  ps. de huidige katten zijn door gefokt en allang geen natuurdieren meer, als we de natuur mogen volgen zou ik zelfs bij de buren in de tuin mogen poepen (lachen)

 13. Links van mij woont iem die 3x per week trompet speelt en rechts van mij woont iem die 2x per week mag zijn drumstel gebruiken..
  Boven mij woont een doofstome 80jarige oma dus die heeft nergens last van, beneden woont een jongen van 27 die wel eens bezoek krijgt op vr en zat van zijn vriendin en zijn licham overgeeft aan een vleselijke genoot waarbij best wel flinke geluiden te horen zijn..
  Verder is het wel een leuke buurt waar ik woon..:)

 14. Katten, nou en dat ze gefokt zijn. Vrij loos argument wat men dan vaak aanvoert. Het zijn nog steeds natuurdieren, kijk maar hoe ze zich prima redden. En al waren het geen natuurdieren meer, dan nog hoeven wij dat niet nog eens te versterken door ze binnen te houden.

 15. “Zwolle, niet voor de poes!”
  Als vrijlopende katten het belangrijkste probleem van Zwolle is, dan blijkt maar weer eens hoe goed we het hier hebben en in wat voor een prachtige stad we wonen. We mogen ons gelukkig prijzen.

 16. Wat vind u van uw buurt wordt hier gevraagd .Het meest loopt het uit op een discussie over de honden die uitgelaten worden en hun uitwerpselen overal neerleggen.Ik wil hier op zeggen laat de gemeente meer afgebakende uitlaatplekken aanleggen met hekwerk waar binnen de honden vrij kunnen gaan .Ik zie dat in andere steden ook.Verder is de mens zelf ook debet aan het vervuilen van de wijken overal staan prullebakken maar alles smijt men van zich af dus laten we samen daar ook aan werken en niet anderen veroordelen iedereen moet een steentje bijdragen voor een leefbare schone en veilige wijk .

 17. Als katten natuurdieren zouden zijn, dan zou het net als bij bijvoorbeeld apen en tijgers ?berhaupt verboden moeten worden om ze als huisdier te nemen.

 18. Tjonge wat een gezemel weer over honden/katten, als dat de “buurtproblemen” zijn dan gaat het heel erg goed met Nederland en dan met name met Zwolle in het bijzonder…..

 19. Bovenstaande comments geven zeer nauwkeurig het beperkte denkpatroon van de gemiddelde Zwollenaar weer.
  De gemeente vraagt wat er verbeterd kan worden in uw wijk en de gemiddelde Zwollenaar komt niet verder dan een klaagzang over katten.
  Eigenlijk heeft er dus blijkbaar niemand serieuze klachten.

 20. Inderdaad verbazend. Maar misschien ook niet. Ik woon prima naar mijn zin in en ben tevreden over de buurt en waarschijnlijk ben ik niet de enige Zwollenaar die lekker woont.

Reageer