4e Winnerstoernooi WRZV supergeslaagd

Zwolle – Met liefst 16 teams en ruim 200 (prominente) deelnemers werd er op ‘witte’ donderdag gestreden om de felbegeerde NOVON Schoonmaak winnerstrofee, waar deelnemen aan het unieke toernooi vele malen belangrijker is dan winnen.

winnerstoernooi_dd_28-03-2013_107.jpg

Het Winners Vriendentoernooi staat sinds 2010 jaarlijks op ‘witte’ donderdag in het teken om opbrengsten te genereren voor WRZV De Boog, zodat er na dit toernooi een drietal winnerstoernooien voor voetballers met een beperking georganiseerd kunnen worden.

Zo waren dit jaar coaches als oud-international Dick ‘knakkie’ Schneider en oud-PEC Zwolle speler Freek Schutten weer van de partij en kruisten de Zwolse Zangers Harm Wolters en Reinier Vegter met elkaar de degens als keepers van verschillende teams. Opmerkelijk genoeg wisten oud FC/PEC Zwolle voetballers Arne Slot en Henk van Steeg niet in de prijzen te vallen met alle eredivisieervaring van dien.

“Het was net als voorgaande jaren weer een geslaagde avond voor iedereen. Prachtig om te zien hoe jong en oud, mannen en vrouwen en mensen met en zonder beperking samen zoveel plezier en gezelligheid kunnen hebben door simpelweg met elkaar een balletje te trappen in de zaal” vertelt organisator Freddy Eikelboom. Het toernooi was ook dit jaar weer uitermate spannend en had dit keer met Automaterialen Schaftenaar B.V. een verrassende winnaar, die in de finale het team van Woningbouw corporatie deltaWonen met 1-0 wist te verslaan.

“Er zijn op dit toernooi alleen maar Winnaars en zeker geen verliezers, ook dit jaar zijn we door alle deelnemers en sponsoren wederom in staat om de 3 winnerstoernooien voor WRZV De Boog als Stichting Winners te kunnen organiseren en daar gaat het om”, aldus Eikelboom. In de halve finale was de spanning te snijden tussen het team Banzo Engineering van coach Peter Vader en Delta Wonen. Het was topscorer Nick Beusen van WVF G-voetbal die de beslissende strafschop miste en Delta Wonen hierdoor voor het eerst in 4 edities de finale wist te bereiken.

In de andere halve finale was het team van captain Reinier Vegter SWZ/Openbaar Belang net niet goed genoeg om uiteindelijk de winnaar van het toernooi Schaftenaar BV te verslaan. Oud-PEC Zwolle speler Arne Slot die in de poulefase met Conrad Catering werd uitgeschakeld reikte samen met oud-international de individuele prijzen uit aan de spelers van het toernooi. De Brouwers prijs voor ‘beste G-voetballer van het toernooi’ werd uitgereikt aan Rens van Keulen van WVF G-voetbal en de AON prijs voor de ‘meeste waardevolle speler’ van het toernooi werd uitgereikt aan de onbetwiste topscorer Nick Beusen (WVF G-voetbal). Daarnaast kregen alle G-voetballers een medaille omgehangen, welke beschikbaar werden gesteld door Stichting Empower. De Wecovi Fairplay prijs werd gewonnen door het sportiefste team van John Wieten.De NOVON Schoonmaak wisseltrofee werd door Wethouder Gerrit Piek uitgereikt aan coach Egbert Visch en de aanvoerder van Schaftenaar B.V. Het volgende winners vriendentoernooi wordt gehouden op witte donderdag 2 april 2015.

Artikel delen:

Reageer