Start cultureel seizoen Zwolle

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Zaterdag 8 september is het zover: het culturele seizoen gaat weer van start. En dit seizoen gebeurt dat in Zwolle op een extra bijzondere manier. 7 culturele instellingen houden voor de eerste keer gezamenlijk de deuren wagenwijd open met het thema: ‘Pak de draad weer op!’. Een dag vol gratis activiteiten waarbij het publiek kennis kan maken met deze culturele instellingen, de ‘culturele draad’ weer op kan pakken of alvast een voorproefje van het nieuwe seizoen kan nemen.

Voor de eerste keer een gezamenlijk open huis door 7 culturele instellingen in Zwolle. Een initiatief dat ontstaan is in het Directie Overleg Kunst en cultuur Zwolle (DOK).  De deelnemers in het DOK zijn ArtEZ hoge school voor de kunsten, Kunst en Cultuur Overijssel, Historisch centrum Overijssel, Museum de Fundatie, Stedelijk Museum Zwolle, poppodium Hedon, De Muzerie Centrum voor de Kunsten, Odeon De Spiegel theaters en Bibliotheek Zwolle. Volgens DOK is het open huis een unieke gelegenheid om eigen publiek kennis te laten maken met andere collega-instellingen en andersom.  Daarnaast is 8 september  voor alle cultuurliefhebbers een perfecte dag om te kijken wat Cultureel Zwolle dit seizoen te bieden heeft. Alle activiteiten van de dag zijn gratis toegankelijk. Voor diverse activiteiten is het wel van belang om te reserveren.

Het publiek kan zaterdag 8 september al wandelend door de binnenstad even  ‘aanleggen’ bij  een van de culturele organisaties. Gedurende de dag trekt op diverse momenten de humoristische parade door de binnenstad. Daarnaast is er een aantrekkelijke actie, waarbij het publiek ‘de draad letterlijk op kan pakken’. In totaal  zijn 10 rode draden verstopt; de gelukkige vinder ontvangt een cultureel pakket van onschatbare waarde, samengesteld door de deelnemende organisaties.    

Meer informatie is te vinden op www.cultuurpuntzwolle.nl of op de websites van de deelnemende organisaties.   

‘Pak de draad weer op!’ is mogelijk gemaakt door: ArtEZ, De Muzerie, Poppodium Hedon, Bibliotheek Zwolle, Kunst & Cultuur Overijssel, Museum de Fundatie, Historisch Centrum Overijssel, Odeon De Spiegel theaters en  het Stedelijk Museum Zwolle.

Artikel delen:

Reageer