Landstede Volleybal strikt Dennis Borst

Zwolle – Tweevoudig landskampioen Landstede Volleybal heeft opnieuw een nieuwe speler vastgelegd. Na Wouter ter Maat van Rivo Rijssen is middenman Dennis Borst de tweede nieuwkomer in de selectie voor het seizoen 2014-2015. De 22-jarige Borst komt over van het Groningse Abiant Lycurgus. Eerder werden door de Zwolse club de contracten van coach Redbad Strikwerda en middenman Steven Eertman al met een jaar verlengd.

“Landstede Volleybal heeft de afgelopen twee jaar grote stappen gezet. Ik ben er van overtuigd dat ik mij bij Landstede onder de vleugels van Redbad Strikwerda verder kan ontwikkelen als volleyballer, mede door een nog uitgebreider trainingsprogramma”, zegt Dennis Borst, die vorig jaar nog met Abiant Lycurgus in de finale om de landstitel speelde tegen Landstede Volleybal. De Groningers kregen in de beslissende vijfde wedstrijd een matchpoint, maar de Zwolse formatie zegevierde uiteindelijk na vijf bloedstollend spannende sets. “Het is een eer om voor de landskampioen te mogen spelen en ik zal er alles aan doen om de titel te prolongeren”, aldus Borst, die zijn volleybalcarrière begon bij THOR in Bergambacht en via VCV Veenendaal de overstap maakte naar Lycurgus.

“Dennis is een speler die ondanks zijn jonge leeftijd al enkele jaren op het hoogste niveau in Nederland speelt”, zegt coach Redbad Strikwerda, die graag met Borst aan de slag gaat. “Voor een middenman is hij relatief klein, maar hij compenseert dat met heel veel dynamiek en hij heeft een goede blokkering aan de buitenkanten. Bovendien is Dennis ambitieus. Hij hoopt via Landstede Volleybal ooit de stap over de grens te zetten”, aldus Strikwerda. 

 

 

Artikel delen:

Reageer