Senioren naar het zwembad met de taxi

Zwolle – In mei start Driezorg het project ‘De Zwembus’; een samenwerking met RM Taxi, zwembad De Marke in Hattem en Christelijke Hogeschool Windesheim. De Zwembus heeft tot doel om senioren, vitaal en/of kwetsbaar, op een veilige manier meer te laten bewegen. Daartoe kunnen ze op vier donderdagochtenden in mei gebruikmaken van vervoer van drie Zwolse opstappunten, entree tot het zwembad en beweeglessen.

De zwemdata zijn 1, 8, 15 en 22 mei. Opstaplocaties zijn: woonzorgcentrum Rivierenhof (09.15 uur), woonzorgcentrum De Havezate (09.15 uur) en woonzorgcentrum Fermate (09.20 uur). Onder leiding van een psychomotorisch therapeut gaan senioren gedurende een uur aan de slag met diverse beweegoefeningen in het therapiebad, met een behaaglijke temperatuur van 32 graden. Uiteraard geldt dat ook in dit project maatwerk voorop staat, dus met in acht neming van eventueel beperkte mogelijkheden van de (individuele) deelnemers. Aanmelden kan t/m 29 april bij Rivierenhof, tel. (038) 453 67 11 (voor senioren uit de Aalanden) en Fermate, tel. (038) 468 66 40 (voor senioren uit Holtenbroek). De kosten zijn € 15,- per bijeenkomst, inclusief vervoer per luxe taxi naar Hattem, entree en beweegles. Retourrit vanaf zwembad De Marke rond 11.30 uur. Bij voldoende belangstelling wordt dit aanbod gecontinueerd en uitgebreid voor onder andere rolstoelgebruikers en andere doelgroepen. 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Het lijkt mij van een groter belang dat alle jongeren van zwolle
  de zwemkunst leren beheersen.
  In vele wijken van de stad groeien momenteel jongeren op zonder dat zij de kunst van het zwemmen onder de knie hebben.
  Helaas moet ik constateren dat scholen, politici, ouderen en ouders die wel de mogelijkheden hebben een andere kant uitkijken als het hierover gaat, jammer en onverstandig!
  Zwemonderwijs is wat mij betreft net zo essentieel als het rekenen
  en de vaardigheden van de nederlandse taal.
  Terug op het lesprogramma dus!

 2. Alleen voor de rijke oudere dus.
  Zo versterken we de tweedeling in de maatschappij.
  Waarom geen groepsaanbod en ook nu al voor mindervaliden ?

 3. Het bestuur van het openluchtbad ontvangt, afgezien van de provinciale bijdrage, jaarlijks van de gemeente zwolle een aanzienlijke subsidie, 56.000 als ik het goed heb.
  Als tegenprestatie stel ik voor dat alle kinderen in zwolle tot en met vijftien jaar een voucher ontvangen om tenminste het A-diploma
  te halen.
  Wat mij betreft komen de kosten van 2 gediplomeerde zweminstructeurs voor rekening van de gemeente, gaat
  2 x 20.000 = 40.000 kosten, een koopje dunkt mij!

 4. Ik vind ook dat alle mensen in Nederland moeten kunnen zwemmen. We hebben teveel water om daar niet verstandig mee om te gaan. Als schoolzwemmen niet uit kan, omdat de meeste kinderen hun diploma voor die tijd al hebben, dan subsidie voor de kinderen die het nog niet hebben.

 5. @karel500:
  Het lijkt me dat je dan met alle kinderen in Zwolle binnen de leeftijd waar je het over hebt het met 2 instructeurs nogal druk gaat krijgen de komende jaren…

Reageer