Veel gezellige evenementen in Zwolse binnenstad

Zwolle – De allereerste Koningsdag op zaterdag 26 april in Zwolle belooft meteen onvergetelijk te worden. De Horeca Evenementen Stichting Zwolle is er samen met haar leden in geslaagd een schitterend programma neer te zetten, voor jong en oud en zowel tijdens Koningsnacht als Koningsdag.

Vrijdagmiddag kunnen oranjeliefhebbers hun hart ophalen bij talloze Zwolse kroegen en café’s. Laat de auto staan en trek te voet de stad in. Leidt de route via de Jufferenwal? De Joffer heeft een podium met diverse Dj’s. Loop je vervolgens de Voorstraat in, dan staan de podia van Bloopers, Timeless, Twee Heeren en het Vliegende Paard garant voor gezelligheid. Op de Melkmarkt nemen de Belgische Keizer, Kletsen en Proeven, Olympia en Vier Jaargetijden de honneurs waar.

Dansen op het Grote Kerkplein
Op de Grote Markt is de Oranjegezelligheid te vinden bij de Harmonie. En op het Grote Kerkplein presenteren Het Wijnhuis, De Beurs en De Kleine gezamenlijk een podium met topacts. The Bluebettes brengen je terug naar de Swinging Sixties, en vervolgens trekken populaire DJ’s je dieper de nacht in met meer hedendaagse pop.

Koningsdag in de binnenstad
Als de rook de volgende ochtend is opgeklaard op het Grote Kerkplein, gaat de Meander Bigband er vanaf 12.00 uur fris tegenaan. Geflankeerd door verschillende tribute bands, waarvan de vaste bezoeker de kwaliteit inmiddels kent. Het Betlehemskerkplein is de place to be voor liefhebbers van lokale artiesten. Datzelfde geldt voor de Sassenstraat, waar je bij het Trefpunt kunt meezingen met lokale helden. Op het podium voor de Belgische Keizer brengt Barcode bekende covers ten gehore, en zorgt Juffrouw Jannie voor een feestje.

Tour de Terras op Gasthuisplein
Op het Gasthuisplein hoef je niet te verkassen om andere artiesten te bekijken. Diverse wandelende muzikanten vereren om beurten de Livingroom, de Gezelligheid, de Abdij en Diva’s met een bezoekje. Ook maken ze een uitstapje naar het Swolsch Café. Koos Alberts en Harry Slinger op het Rodetorenplein
Echt groots uitpakken doen ze dit jaar op het Rodetorenplein.

Koos Alberts, Harry Slinger, Mick Harren en Raymond Smit zijn slechts een paar voorbeelden van het blik bekende volkszangers dat Las Rosas Events voor de gelegenheid opentrekt.

De entree voor al deze evenementen is gratis. Meer info over programmering en artiesten vind je op de HESZ website: www.hesz.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Het interieur van de Joffer stond dinsdagmiddag op straat na de ontruiming door de deurwaarder. Het vroggere Capitool.

  Iedereen heeft herinneringen aan De Joffer in Zwolle

  ZWOLLE – Bijna alle studenten uit Zwolle en ontelbaar veel jongeren uit de wijde omgeving zijn ooit De Joffer binnengestapt, hebben op verhogingen, tafels of de bar staan feesten en zijn er rollend buitengekomen.
  Barmannen in korte broek achter de bar, goochelend met glazen, flessen en drankjes. Dj’s die de nieuwste muziek draaiden, afgewisseld met toeters, rookgordijnen en lichteffecten. Portier ‘Bruin’ vriendelijk glimlachend aan de deur. Het sluiten van De Joffer roept bij heel veel mensen, studenten van vroeger en nu, veel herinneringen op.

  Topuitsmijter
  “De kroeg waar ik bier heb leren drinken is failliet”, twitterde Margriet Kats met enig weemoed. “Ik heb louter goede herinneringen aan De Joffer”, meldt Menno Dijk uit Zwolle op Facebook. “In de periode tussen 1996 en 2005 was er leuk publiek, leuk barpersoneel, goede dj’s, zeer weinig problemen en met Bruintje hadden ze een topuitsmijter.”

  Kim de Jong uit Amsterdam en Pieter-Jan van Rossen uit Nunspeet herinneren zich de ‘vele meters lauw bier’ die ‘tijdens piekuur op letterlijk ieder horizontaal oppervlak werden neergezet’ om samen met vrienden en vriendinnen op te kunnen drinken in de uren daarna.

  Calo-ers
  Wendy Woltjer uit Zwolle heeft het over ‘vies bier, gezellige woensdag-studentenavonden, vals bl?ren in het karaokeapparaat en niet te vergeten die calo-ers, haha!” Henk Kanning uit Utrecht meldt dat hij er ooit ‘zo dronken werd dat ik mijn vriendin niet meer herkende’. En EenVandaag-journalist Lammert de Bruin uit Soest verzucht dankbaar: “What happened in de Joffer, stays in de Joffer.”

  Getrouwd
  Er zijn ook voorbeelden van mensen die elkaar daar ontmoetten en uiteindelijk zelfs trouwden. Radio 6-dj Jaap Brienen was in 2000 dj bij De Joffer toen hij en Omroep Gelderland-journaliste Barbara de Baare verliefd werden. “Ik stond avondenlang bij de dj-booth te kijken hoe hij plaatjes draaide”, kijkt ze terug, inmiddels 14 jaar met hem samen en sinds 2007 getrouwd. “In die tijd was het echt zo: een week niet geJofferd, was een week niet geleefd.”

  😮

Reageer