Grote Kerkplein bruist rond Koningsdag

Zwolle – Tijdens Koningsnacht op vrijdag 25 april en Koningsdag 26 april op het Grote Kerkplein is een afwisselend, uitdagend muzikal programma opgezet. Medewerking aan dit feest verlenen diverse bekende artiesten uit Zwolle en Thomas Orkest.

humphrey_campbell.jpg_3.jpg

Humphrey Campbell

Het podium wordt mogelijk gemaakt door Heineken, Horeca Grote Kerkplein, Gemeente Zwolle, PBN Music Events en Thomas Orkest.

esther_hart.jpg.jpg

Esther Hart 

thomas_orkest.jpg.jpg

Het Thomas Orkest 

ROGRAMMA-OVERZICHT KONINGSNACHT 25 APRIL:
20.30 uur: DJ Hans Plattel, Koosbusters, The Bluebettes

PROGRAMMA-OVERZICHT KONINGSDAG 26 APRIL:
12.00 uur: Officiële opening Koningsdag door burgemeester Henk Jan Meijer, gevolgd door het vlaghijsen en het Wilhelmus door Thomas Orkest.
13.00 uur: Thomas Orkest met Humphrey Campbell en Esther Hart
14.30 uur: Limehouseband
15.30 uur: Thomas Orkest met Humphrey Cambpell en Esther Hart
17.00 uur: Limehouseband
19.00 uur: Bouke Bakker and Friends

VRIJDAG 25 APRIL KONINGSNACHT VANAF 20.30 UUR:
DJ HANS PLATTEL, KOOSBUSTERS EN THE BLUEBETTES
Een swingende start van Koningsnacht start om 20.30 uur met dj Hans Plattel, gevolgd door skaband Koosbusters. The Bluebettes, een tribute-band van de jaren zestig met Esther Groenenberg en de Zotte Zusjes, sluiten de avond af.

ZATERDAG 26 APRIL KONINGSDAG VANAF 12.00 UUR
THOMAS ORKEST (12.00, 13.00 en 15.30 uur)
Om 12.00 uur opent burgemeester Henk Jan Meijer officieel het Koningsdag-programma met een speech, waarna het vlaghijsen begint. Het Wilhelmus wordt uitgevoerd door Thomas Orkest, dat een speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde versie speelt van componist/arrangeur/pianist Rik Elings.

Thomas Orkest staat centraal dit jaar voor het eerst op Koningsdag op zaterdag 26 april op het Grote Kerkplein met Humphrey Campbell en Esther Hart op de bühne. Beide zijn professionals op zanggebied en waren uiterst succesvol tijdens Songfestivals en diverse muziekprojecten in de afgelopen jaren. Het Thomas Orkest verzorgt om 13.00 en om 15.30 uur een muzikaal uitdagend optreden op het Grote Kerkplein met bijzondere arrangementen en nationale en internationale nummers.

LIMEHOUSEBAND (14.30 en 17.00 uur)
Limehouse is een opvallende tienkoppige Utrechtse coverband met een “bite”. Het repertoire bestaat uit een frisse cocktail van soul, funk en pop, afgemaakt met een snufje Rock. De blazersgroep bestaat uit een aantal oud- Zwollenaren met afwisseling van twee zangeressen. De band is om 14.30 en 17.00 uur te zien op het Grote Kerkplein.

BOUKE BAKKER AND FRIENDS (19.00 uur)
Het muzikale programma wordt om 19.00 uur afgesloten met een spetterend optreden van Bouke Bakker and Friends.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer