4 & 5 mei Zwolle vanuit de luie stoel

Zwolle – Kijk op 4 en 5 mei live op de site www.jijenoverijssel.nl naar de dodenherdenking, het theaterprogramma “Selma” en optredens van de twee grootste podia op het Bevrijdingsfestival Overijssel. Kun je hier live niet bij zijn, kun je dus thuis of onderweg op laptop, tablet of smartphone meekijken. 
 
Voor de vierde keer op rij produceert het Overijsselse participatieplatform Jij & Overijssel deze marathonuitzending, met een groeiende lijst mediapartners en onderwijsinstellingen. Dit jaar is deze uitzending voor het eerst twee dagen achtereen.

Na de Dodenherdenking, om 20.00 uur in het Zwolse Ter Pelkwijkpark, biedt Bevrijdingsfestival Overijssel om 21.00 uur een theaterprogramma aan. ‘Selma’ vertelt het verhaal van de Zwolse Selma Wijnberg, die in het vernietigingskamp Sobibor haar toekomstige man Chaim ontmoet. Zij weten samen te ontsnappen; een geschiedenis die in Zwolle maar bij weinigen bekend is. Selma hield op haar vlucht een dagboek bij; studenten Theater van ArtEZ Zwolle gebruikten dat voor een voorstelling over in leven blijven, geluk hebben en geluk vinden.
 
De uitzending wordt geproduceerd door provincie Overijssel en de festivalorganisatie, in samenwerking met studenten van Landstede én vrijwilligers van lokale omroepen en RTV Oost die op de dag zelf verslagen maken en meedraaien bij de regie om een goed beeld te geven van de reikwijdte van het festival.
Artikel delen:

Reageer