Jonas Jonasson in première in het Fraterhuis

Zwolle – ‘De honderjarige man die uit het raam klom en verdween’ gaat op 1 mei in premiere in het Fraterhuis. De langverwachte verfilming van het gelijknamige boek van Jonas Jonasson is de hele maand mei te zien in het Zwolse filmhuis.
 
‘De 100-jarige man’ was de debuutroman van de Zweed Jonas Jonasson. Het boek werd een wereldwijde bestseller waarvan in Nederland liefst 180.000 exemplaren werden verkocht. Het boek is verfilmd door de Zweedse regisseur Felix Herngren en heeft een volledig Zweedse cast met onder meer Robert Gustafsson en Jens Hulten.

 
De film vertelt het levensverhaal van Allan Karlson, die op de dag van zijn honderste verjaardag het bejaardentehuis waar hij woont ontvlucht. Tijdens een tocht door Zweden komt hij de meest wonderlijke figuren tegen. Aan de hand van ontmoetingen en herinneringen passeren de meest memorabele momenten uit Allan’s leven de revue. De oud-springstofdeskundige blijkt bij zowat alle belangrijke gebeurtenissen uit de eenentwintigste eeuw aanwezig te zijn geweest.
 
Vanaf 1 mei is ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.
Artikel delen:

Reageer