Nieuw initiatief belangenbehartiging huurders

Zwolle – Een nieuw initatief om de belangenbehartiging van huurders in Zwolle vorm te geven, huurdersfront-Zwolle is actief.

 

Bij voldoende animo, 2500 steunbetuigingen, zal de organisatie van Huurdersfront-Zwolle verder worden opgetuigd. Huurdersfront-Zwolle zal als huurdersorgaan streven naar overleg met verhuurders. Hoofd-item in de besprekingen is het jaarlijks overleg met de verhuurders over de huurverhoging.

Huurdersfront-Zwolle is fundamenteel van mening dat het jaarlijke huurverhogingspercentage hooguit gelijk kan zijn aan het jaarlijkse inflatiepercentage. Voor 2014 betekent dit een maximaal huurverhogingspercentage van 2,5 %.

Meer informatie over dit initiatief vindt u op www.huurdersfront-zwolle.webs.com

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Als we zo door gaan worden de mensen die elk jaar 6, 5% procent voor de kiezen krijgen zijn over een tijdje de nieuwe klanten voor de voedselbank. Al het maandloon is merendeel dan uitgegeven aan de huur.

  Conclusie over een aantal jaren maakt het niet uit of je minimum of maximum inkomen hebt. We zijn dan allemaal gelijk.

 2. @roos
  Iemand die een maximum inkomen heeft, bij een zelfde huur, heeft dan nog steeds meer te besteden dan iemand met een minimum inkomen.

 3. Woningcorporaties zijn ongelooflijk rijk, het gemiddelde verschil tussen de waarde die in de balans staat en de WOZ-waarde is een honderd duizend euro er zijn 2.3 miljoen sociale huurwoningen dat geeft dus een bedrag van 230 miljard.
  Een gedeelte daarvan kun je direct innen door een paar huizen te verkopen, maar tja je moet alleen al een paar huizen verkopen om alleen al de directeur te betalen.

 4. Reactie op Henny

  Wellicht kunt u het iniatief erg ondersteunen, kunt U niet alle huurders bereiken, is dit vechten voor eiegen toko?

 5. Wie is deze groep en hebben zij een bestuur er zijn toch bewoners verenigingen en de woonbond is er dan ook nog ik begrijp niet dat er zulke mensen zijn die zo m,aar wat roepen en niet even gaan inforemeren bij eenn centrale huurders raad open baar belang of de woonkoepel van SWZ en dan is er ook nog van Delta wonen een bewonersraag dus neem daar kontakt mee op:'(

 6. Lezers en reactie-gevers op weblog zwolle,

  Op de website huurdersfront-zwolle.webs.com wordt haarfijn weergegeven wat de gevolgen zijn van het huidig beleid voor huurders.
  De site is interessant voor huurders en geeft informatie over allerlei onderwerpen die te maken hebben met huren van een huis.
  Voor een front tegen de aangekondige huurverhogingen is het absoluut noodzakelijk dat er een onafhankelijk orgaan komt dat verdere huurstijgingen tracht te voorkomen.
  Huurdersfront-zwolle is van mening dat het beter dan bestaande organisaties hiertoe in staat is, aan elke belangstellende nogmaals
  de oproep om uw steunbertuiging te laten blijken.

 7. Namens Huurdersfront-zwolle
  Op de website huurdersfront-zwolle.webs.com wordt haarfijn weergegeven wat de gevolgen zijn van het huidig beleid voor huurders.
  De site is interessant voor huurders en geeft informatie over allerlei onderwerpen die te maken hebben met huren van een huis.
  Voor een front tegen de aangekondigde huurverhogingen is het absoluut noodzakelijk dat er een onafhankelijk orgaan komt dat verdere huurstijgingen tracht te voorkomen.
  Huurdersfront-zwolle is van mening dat het beter dan bestaande organisaties hiertoe in staat is, aan elke belangstellende nogmaals
  de oproep om uw steunbetuiging te laten blijken.

 8. nou gisteren de huursverhoging gehad . ben mij kapot geschrokken als dit zo door gaat kan ik het volgend jaar niet meer betalen. dan ga je zoeken en bellen nou ik kan jullie vertellen ik heb nog nooit zo’n zooitje meegemaakt hier in zwolle die zo zwaar achter de feiten aanlopen. de huurdersbelangen zijn in gesprek geweest met de de woningbureau’s en hebben we een halve procent kunnen aflullen voor de lage en middeninkomens huh en de hogere inkomens dan. want ik kan geen beroep doen op gratis kaartjes voor een pretpark.mijn eigen risico word niet afgekocht door de gemeente zwolle ook mijn tanarts kosten niet , mijn peuterspeelzaal word niet betaald door de gemeente zwolle ,mijn sport voor mijn zoon word niet betaald door de gemeente zwolle en zo kan ik een hele waslijst vullen. maar weer terug naar de huur. toen wij onze woning kregen kwamen we net in aanmerking voor deze woning omdat je volgens de woningbouw alleen deze woningen kon huren als je een hoger inkomen had . nu worden we er zwaar op afgestraft en kan ik de huur zelfs bijna niet meer betalen . maar dan vergeten we nog een probleem ,ik heb deze woning met mijn vriend en 2 kinderen maar bij ons zijn er ook gezinswoningen die gehuurd worden door 1 persoon die worden nu allemaal volgedrukt met medebewoners ivm de stijgende huur met als gevolg dat het in de weekend een chaos is bij ons in de straat omdat dan de vriendjes op bezoek komen en in woning 4 parkeerplaatsen nodig heeft . maar het ergste van dit alles is de woningbouw hoeven niet tot het uiterste te gaan maar mogen ze dat. daarom roep ik dan ook massaal op teken bezwaar aan en meld jullie aan bij jullie huurderbelangen want geloof mij die lopen hier in zwolle zwaar achter de feiten aan in vergelijking met de huurdersvereniging salland die wel voor hun huurders opkomen. lees deze link dan maar . http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=186520e . ik ga de strijd aan en hoop dat velen van jullie dat ook gaan doen want samen staan we sterker dan alleen dus meld je aan op huurdersfrontzwolle@outlook.com ovv van je naam en adres en postcode . o ja en voor we gaan beginnen over mijn spelling etc daar heb ik mijn redenen voor maar dat is gelukkig nu niet ons grootste probleem .

  s van de wetering

 9. ik zag dat de link niet helemaal werkte . typ op de desbetreffende link en daarna rechts boven in bij zoeken, huurdersvereniging salland in dan zie je hoever die vereniging al is voor hun huurders .

 10. Dit beleid kan geen jaren standhouden lijkt me want dan kan niemand het meer betalen.
  Daarnaast snap ik niet waarom de huren ook van de gene die niet zogenaamd ‘scheefwonen’ steeds verder omhoog moeten. Dit gaat nergens over zo.

 11. @ huurdersfront-Zwolle; Heb natuurlijk mijn steun betuigd, maar is het niet handig zsm zo veel mogelijk politieke steun voor jullie nobele strijd te vergaren?

Reageer