Zwolse SP’er Siderius definitief Kamerlid

Zwolle – Het vervangend lidmaatschap van de Tweede Kamer van de Zwolse Tjitske Siderius zal overgaan in een permanente bezetting van een zetel in de Kamer. Dit is het gevolg van het feit dat zittend Kamerlid Paulus Jansen namens de SP wethouder in Utrecht zal worden. Siderius zal voorlopig haar functie als lid van de Zwolse gemeenteraad blijven vervullen. 

Siderius is nu voor de tweede keer vervangend Kamerlid, op dit moment voor Renske Leijten die met zwangerschapsverlof is. In dat kader was ze afgelopen week woordvoerder voor de SP over de grote kabinetsbezuinigingen op de thuiszorg, dagbesteding en begeleiding. Met het vertrek van Jan de Wit uit de kamer vorige maand werd ze de eerstvolgende kandidaat op de lijst, en met het vertrek van Paulus Jansen zal ze dus definitief in de kamer komen.

Siderius voelt zich zeer vereerd met haar definitieve lidmaatschap van de Tweede Kamer. ‘Ik heb afgelopen jaar natuurlijk al meerdere keren kunnen meemaken hoe het is om de Zwollenaren in Den Haag te vertegenwoordigen, maar een permanente zetel voelt toch anders. Je krijgt ook meer de kans om je echt te verdiepen in onderwerpen en het verschil te kunnen maken in de Kamer.’

Omdat de forse winst bij de gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle een grotendeels nieuwe fractie opleverde, zal Siderius voorlopig haar raadszetel behouden. Dit met name om te helpen met het inwerken van nieuwe fractieleden en het overdragen van dossiers. Siderius: ‘Maar ook als ik op termijn uit de raad vertrek zal ik me blijven inzetten als vertegenwoordiger van de stad Zwolle.’

Artikel delen:
Reacties 10
  1. Tjitske van harte gefeliciteerd wat een kroon op je werk!!!

    Wie neemt jou bevlogenheid voor Zwolle over.

    Je bent zo een topper dat het een groot gemis wordt voor de lokale politiek als jij in Den Haag definitief je werkveld voor de landelijke politiek gaat inzetten.

  2. Aan de andere kan jammer voor Zwolle omdat Tjitske nu eenmaal niet overal tegelijk kan zijn.

    Haar strakke betrokkenheid in Zwolle zal wellicht minder worden.

  3. Vdberg er staat dat ze voorlopig haar gemeenteraadszetel zal behouden om haar plaatsvervanger in te werken .Toch zal menigeen het teleurstellend vinden die de afgelopen verkiezingen haar naam hebben aangestreept als keuze .Je kan wel een vervanger inwerken maar nooit weten of die van het zelfde kaliber is.Dus het is afwachten hoe deze persoon zich gaat inzetten en strijden .

Reageer